Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[MC] Thaumcraft 3

81 pregled · 5 odgovora · otvorena 18.05.2013. u 17:58

Thaumcraft 3 ili TC3 je mod usmjeren na magiju. Thaumaturgija je mogucnost da carobnjak izvodi cuda. Onaj koji izucava Thaumaturgiju se naziva Thaumaturg ili carobnjak!

Sva ta magija mora da dolazi od nekuda, zar ne? Magija se izvlaci iz fizickih objekata okolo, u obliku supstance zvane Essentia, koja se oblikuje po carobnjakovoj zelji!
Igrati se puno sa magijom i nije pametnno, jer uvijek postoji losa strana necega, a ovdje je to Flux!

Jedna od prednosti TC3 jeste, da stvari koji ovaj mod sadrzi ne mozete odma da craftate, vec je potrebno prvo ih istraziti pa izuciti.

Oni koji tek pocinju sa TC3, prvo trebaju da craftaju carobni stapic. Prvi stapic koji ce vam biti dostupan jeste Wand of the Apprentice.

Stapici sadrze energiju zvanu Vis, koju dobijaju od okolnih aura nodova!

Nakon toga napravite jedan bookshelf, i kliknite je desnim klikom sa stapicem u ruci.
To ce vam dati Thaumonomicon, knjigu koja sadrzi sve ono sto ste izucili, i koja vam objasnjava sve aspekte Thaumcraft-a!

Posto Thaumcraft drzi do misticnosti, da nebi to pokvarili, mislim da sam vam dovoljno otkrio do sada, tako da je ostalo na vama da pronadjete sve mogucnosti i upotrebe TC-a!

*Mod zahtjeva Minecraft Forge.

Download

Gta_player je napisao/la:
http://forum.feed-the-beast.com/threads/thaumcraft-3-cheat-sheet-spoilers.3356/
:D
Za*eban mod mada se moze za 2 sata sve istraziti
DONT TAČ BuildCraft ! it's my turn to make a thread 
BTW Mogo si uz ovaj odma i Ars magica
edit: A da dodas link do MCforums ? lakse je im tamo naci neke stvari
Ja da sam htjeo, ja bi im dao sve moguce imaju u roku 20 minuta. Samo ne znam sta si postigao sto si im postavio taj link sa itemima i koji aspekte sadrze.....
ViTALiTY je napisao/la:
Ja da sam htjeo, ja bi im dao sve moguce imaju u roku 20 minuta. Samo ne znam sta si postigao sto si im postavio taj link sa itemima i koji aspekte sadrze.....
Zato sto kasnije postane iritantno traziti aspekte po itemima pa ako neko zeli 
aaaa. Kad te poslje Wishpovi pocnu po mapi ganjat . Pa ti vidi
Asylah je napisao/la:
aaaa. Kad te poslje Wishpovi pocnu po mapi ganjat . Pa ti vidi
Nemoj kod kuce thaumcraft odi 500 blokova 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.