Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Mozel mi neko pomoci oko porta

128 pregleda · 4 odgovora · otvorena 07.05.2013. u 12:31

Kako da otvorim PORT 2106, i 7777 na windows 7, imam obicni router Motorola SB5100E (gateway)

Patim se vec nekoliko dana al ne znam :S

Hvala vam
Na tom routeru ne mozes otvarat portove.
Moras to uradit preko firewalla.
Ides:
Control panel > windows firewall > advanced settings > Inbound Rules > New Rule(na desnoj strani) onda oznacis port i dalje vjerovatno znas sam... Napravis tcp i udp i stavis allow connection i to je to .
edit:
evo objasnjen tutorial sa slikama :
http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-open-a-port-in-the-windows-7-firewall.html
DuhBoy je napisao/la:
Na tom routeru ne mozes otvarat portove.
Moras to uradit preko firewalla.
Ides:
Control panel > windows firewall > advanced settings > Inbound Rules > New Rule(na desnoj strani) onda oznacis port i dalje vjerovatno znas sam... Napravis tcp i udp i stavis allow connection i to je to :).
edit:
evo objasnjen tutorial sa slikama :D:
http://www.dummies.com/how-to/content/how-to-open-a-port-in-the-windows-7-firewall.html
da drug ja to imam uradjeno ali kad idem check my ports, na raznim stranicama pise da je na toj ip port zatvoren,dok npr uzmem jednu ip adresu od nekog servera, pise port otvoren

"Port 7777 Closed itd" mi pise na raznoraznim stranicama

Ipv4 adresa 176.61.165.162 (da li je ovo static ip?)

i da li je moguce da mi ovi nedaju otvorit port, sto koristim od njih net
adnan1992 je napisao/la:
da drug ja to imam uradjeno ali kad idem check my ports, na raznim stranicama pise da je na toj ip port zatvoren,dok npr uzmem jednu ip adresu od nekog servera, pise port otvoren

"Port 7777 Closed itd" mi pise na raznoraznim stranicama

Ipv4 adresa 176.61.165.162 (da li je ovo static ip?)

i da li je moguce da mi ovi nedaju otvorit port, sto koristim od njih net
Ne mogu ja znati jel ta ip adresa static ili nije al mozes provjeriti.
Kad restartiras router, ako ti ostane ista ip adresa onda ti je static ip ako ne ostane onda ti je dynamic.
Za static ip treba placati dodatno, poprilicno sam siguran da ti nije static al eto.
edit.
vracaj na pm da ne spamam bezveze te editujem non stop.
DuhBoy je napisao/la:
Ne mogu ja znati jel ta ip adresa static ili nije al mozes provjeriti.
Kad restartiras router, ako ti ostane ista ip adresa onda ti je static ip ako ne ostane onda ti je dynamic.
Za static ip treba placati dodatno, poprilicno sam siguran da ti nije static al eto.
edit.
vracaj na pm da ne spamam bezveze te editujem non stop.
vec dugo mi stoji ista ip adresa, ne mjenja se nikad...

jel imas kakvu ideju u vezi ovog porta ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.