Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

HDD ne prepoznaje

142 pregleda · 9 odgovora · otvorena 05.05.2013. u 01:14

pozz raja

evo opet mene i dosadne teme oko ovoh HDD, danas sam postavio temu i nisam dobio bas neke pametne odgovore. znaci imam neki Tosibin laptop, ne znam tačno koji model, laptop je radio ali je bio spor pa sam htio da ga formatiram, radi i sad, ali nisam mogao da uradim format preko tog laptopa jer nije prepoznavao HDD, u biosu sam sve moguce pokusao medjutim nista nisam napravio...

uzeo sam taj HDD , stavio u moj racunar i uradim sistem, kod mene normalno na racunaru radi, ubacim u laptop izbaci mi "plavi ekran", i restartuje se sam... ali i dalje ga kad ga ubacim u laptop ne prepoznaje kada treba početi instalacija...

ako neko zna neka pomaze, hvala

evo i slika, znaci ovog HDD kod mene nema, kada idem dole na "Load driver" ili "Refres" nista ne izbaci...
da nije sta osteceno unutra ili kod hdda pa nece da ucita hdd ?
moras ga turiti u laptop u kojem ce ti i ostati,i tamo ga formatiraj.
Formatiraj ga odmah preko boot screena.

Halali ako sam te pogresno shvatio :)
Almir92 je napisao/la:
moras ga turiti u laptop u kojem ce ti i ostati,i tamo ga formatiraj.
Formatiraj ga odmah preko boot screena.

Halali ako sam te pogresno shvatio :)
nece jaro nikako, sve sam pokusao, kako mislis preko boot screena ?
Digneš sistem na HDD na PC-u, ubaciš ga u laptop i ne radi?

Prvo nisam razumio kako si uspio HDD od laptopa skopčati na PC? Ili čak obratno?
Drugo, naravno da ti neće raditi. Digao si sistem na jednom uređaju a hoćeš da ti radi na drugom. Ne može to tako. Može raditi samo na onom gdje si digao sistem.
Ako već hoćeš da prebaciš na drugi, moraš opet instalirati sistem.
et PinkyBa ti je lijepo objasnio.
Ako dignes sistem na jednom pc, pa ga hoces koristiti na drugom nece ti raditi jer se instaliraju odredjeni driveri za taj pc.

Zanemari ono moje,ja sam haman skrenuo na XP.
PinkyBa je napisao/la:
Digneš sistem na HDD na PC-u, ubaciš ga u laptop i ne radi?

Prvo nisam razumio kako si uspio HDD od laptopa skopčati na PC? Ili čak obratno?
Drugo, naravno da ti neće raditi. Digao si sistem na jednom uređaju a hoćeš da ti radi na drugom. Ne može to tako. Može raditi samo na onom gdje si digao sistem.
Ako već hoćeš da prebaciš na drugi, moraš opet instalirati sistem.
Baš tako, jer nisam mogao uraditi sistem preko laptopa na tom HDD, ne prepoznaje ga :S a na PC ga uključim i normalno uradim sistem.

Može se uključiti HDD jer je SATA , a ne mogu nikako pokrenuti instalaciju na laptopu jer ne prepozna mi HDD.
bavrk2 je napisao/la:
Baš tako, jer nisam mogao uraditi sistem preko laptopa na tom HDD, ne prepoznaje ga :S a na PC ga uključim i normalno uradim sistem.

Može se uključiti HDD jer je SATA , a ne mogu nikako pokrenuti instalaciju na laptopu jer ne prepozna mi HDD.
Samo mi reci je li taj HDD izvorno iz laptopa ili PC-a?
PinkyBa je napisao/la:
Samo mi reci je li taj HDD izvorno iz laptopa ili PC-a?
iz laptopa, orginal njegov HDD. Radi se o Tosibinom laptopu (Portege M400), xp kad pokusam instalirati, ucitava drivere znaci kad treba izbaciti one particije C i D , izbaci plavi ekran, to sam nasao na netu nesto da treba promijeniti u BIOSU, ACHI u IDE, tako nesto ali je problem što u BIOSU nema toga :) čudan neki laptop...

A kod sedmice je drugacije, kada treba početi formatiranje C ili D particije znaci treba je izbaciti eto kao na slici gore, ali meni nista en izbaci :) pojma nemam do čega je...
Pogledaj ovo jer glavni hdd mora biti na master ostali na slave

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.