Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

AMD FX 6100

131 pregled · 7 odgovora · otvorena 27.04.2013. u 21:47

AMD FX 6100 six core Black editin(6X3,3Ghz-3,6Ghz,6MB L2 Keš,8MB L3 Keš)
Kakav je po vama ovaj procesor,da li ga neko ima ili je imao ?
Kakav je za gaming ?
Ne uzimaj, to je pomalo i promašaj od procesora, Bulldozer arhitektura i nije nešto...

Uzmo AMD-FX 6300 on je bolji  i za 260KM je Best buy  .
brick je napisao/la:
Ne uzimaj, to je pomalo i promašaj od procesora, Bulldozer arhitektura i nije nešto...

Uzmo AMD-FX 6300 on je bolji :) i za 260KM je Best buy ;) .
uglavnom bolji je od Dual Core G2020 Ivy Bridge
Sve to stoji sto su gore rekli, al ako ne mozes priustit Intel, FX serija je vise nego i odlicna, i nije promasaj, odlicno se klokaju, ne griju se uopste kako se prica. Dakle za ove pare ovi su procesori odlican izbor.

Ja se koristim sa FX-4100 i po primjeru brzine malo je sporiji od i5. Dakle, za primjer uzmes loadanje u LoL-u, imam havera sto ima i5 Ivy Bridge, ucitavanje kasni za njim oko 2-3 sekunde.
ViTALiTY je napisao/la:
Sve to stoji sto su gore rekli, al ako ne mozes priustit Intel, FX serija je vise nego i odlicna, i nije promasaj, odlicno se klokaju, ne griju se uopste kako se prica. Dakle za ove pare ovi su procesori odlican izbor.

Ja se koristim sa FX-4100 i po primjeru brzine malo je sporiji od i5. Dakle, za primjer uzmes loadanje u LoL-u, imam havera sto ima i5 Ivy Bridge, ucitavanje kasni za njim oko 2-3 sekunde.
LoL je totalno nezahtjevna igra, ponavljam ovo po 1000. put, i ne može biti igra preko koje će se praviti neke usporedbe. Ja ne znam da li meni LoL koristi i 10% čitave snage PC-a.

Uzmi ovo što ti je federe preporučio, mašina od procesora za te pare 
amsi je napisao/la:
LoL je totalno nezahtjevna igra, ponavljam ovo po 1000. put, i ne može biti igra preko koje će se praviti neke usporedbe. Ja ne znam da li meni LoL koristi i 10% čitave snage PC-a.

Uzmi ovo što ti je federe preporučio, mašina od procesora za te pare 
Mozda sam eto uzeo los primjer, ali tako je kako je, stvar je da oni bogami dosta pariraju i5-icama!
amsi je napisao/la:

Uzmi ovo što ti je federe preporučio, mašina od procesora za te pare ;)
AMD FX 6100 six core Black editin
MSi 760GM-P21 FX
1GB DDR3 ATI HD 3000
4 GB DDR3 1333Mhz
Tower Crno IG MAX sa napajanjem 500W
250GB Segate

LIK mi prodaje nov komp sa fx 6100 za 500 km,pa me interesovao procesor pa da li se ovo isplati ozet za te pare ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.