Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

amd fx 8350

226 pregleda · 18 odgovora · otvorena 28.03.2013. u 18:37

Jel se moze ovaj procesor dobro kloknut amd-fx-8350 black-edition ?
moze od sale samo ce vuci struje jedno 200W tako da ti treba i dobro napajanje
ako namjeravas kupiti ovaj procesor, onda nemoj.. vjeruj mi i3 3220 je jaci od tog  a ako vec imas onda jbg, moze se clockat ali treba ti dobra maticna koja ce to sve izdrzat 
Lockerz je napisao/la:
ako namjeravas kupiti ovaj procesor, onda nemoj.. vjeruj mi i3 3220 je jaci od tog  a ako vec imas onda jbg, moze se clockat ali treba ti dobra maticna koja ce to sve izdrzat 
sta pricas ti covjece?
u novijim igrama ovaj procesor jaci i od nekih i5ica a kamoli popisljivog i3 hehe
nisam neki fan AMDa ali ne treba ni lupat gluposti da je dualac intelov jaci od ovog FXa
Lockerz je napisao/la:
ako namjeravas kupiti ovaj procesor, onda nemoj.. vjeruj mi i3 3220 je jaci od tog ;D a ako vec imas onda jbg, moze se clockat ali treba ti dobra maticna koja ce to sve izdrzat :D
i3 je za gaming puno iza 8350, ovaj procesor je pobjedio i5 3570k u vecini igrica tako da je suvisno porediti sa i3, inace procesor je 4.0 GHz fabricki, do 4.9 sa dobrim kulerom.
Lockerz je napisao/la:
Pa ovaj parira i5 3570K, a uz to se kloka neuzubilah .
Ako ćeš programirati, onda se ovaj procesor ubio za tebe.
Stvarno je dobar, za male pare + bogdu je slabiji od i5 3570k .

Ali ako ga klokas, pazi da uzmes dobro hladjenje i neku finu napojnu jer amd jede struju.
sjajan proc trenutno best buy iako imas i jeftiniji fx 8230 kojem je samo clock speed malo niza a onaj gore sta buba gluposti sa i3 cisti intel fan boy i3 je relativno los proc ako ce se komp koristiti primarno za gaming
federe je napisao/la:
sjajan proc trenutno best buy iako imas i jeftiniji fx 8230 kojem je samo clock speed malo niza a onaj gore sta buba gluposti sa i3 cisti intel fan boy i3 je relativno los proc ako ce se komp koristiti primarno za gaming
dobio si aplauz od mersimthebody
mersimthebody je napisao/la:
dobio si aplauz od mersimthebody
hvala hvala 
Preporučujem ti ovaj,bolji je od i5 3570k u nekim situacijama.
Dovoljno je reći da je Andre Yang sa ovim procesorom i matičnom (Crosshair V Formula Z) dostigao 8.79GHz .. s tim da ga je hladio sa tečnim dušikom, te da je napon bio 2.064V !
Mogućnosti procesora su izvrsne, ti ćeš bez problema ići do 5GHz sa nekim aftermarket coolerom, ali opet to ti nije toliko bitno jer i sa stock frekvencijom od 4GHz možeš ostvariti i više nego odlične performanse u svim igrama  
FritzzYYYY je napisao/la:
Dovoljno je reći da je Andre Yang sa ovim procesorom i matičnom (Crosshair V Formula Z) dostigao 8.79GHz .. s tim da ga je hladio sa tečnim dušikom, te da je napon bio 2.064V !
Mogućnosti procesora su izvrsne, ti ćeš bez problema ići do 5GHz sa nekim aftermarket coolerom, ali opet to ti nije toliko bitno jer i sa stock frekvencijom od 4GHz možeš ostvariti i više nego odlične performanse u svim igrama  
Zaboravio si reći da je na tom taktu radila samo jedna jezgra, al bilo kako bilo moze na 4.8GHz biti stabilan sa svimh 8 corova  .
brick je napisao/la:
Pa ovaj parira i5 3570K, a uz to se kloka neuzubilah :r.
klok level: Neuzubilah hahahahahahahahahah jao king :D
Amin jarabi sto me napadose lesinari, jedva docekali.. jutros gledo tabelu jednu i vidim 8-core FX slabiji od i3 3220, ali nisam imao predstave da su digli stock clock na 4.0 :/

Lockerz je napisao/la:
Amin jarabi sto me napadose lesinari, jedva docekali.. jutros gledo tabelu jednu i vidim 8-core FX slabiji od i3 3220, ali nisam imao predstave da su digli stock clock na 4.0 :/

Pa to je Memory Bandwith više ništa  .

Pogledaj ti CPU Queen na Aida64 pa da vidiš ko kara  .
Dze ste strucnjacii da mi je samo znat na kojim vi rezama igrate, pa ovolika polemika oko procesora.. kad je to sve vise manje isto 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.