Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa internetom

119 pregleda · 8 odgovora · otvorena 21.04.2013. u 19:09

Uveli mi ovaj TxTv kablovski internet i sad kad skidam nesto ili uploadujem popne mi se ping na 1000 a down i upl speed mi skroz skroz mali a imam onaj paket 16/2 !
Znal neko u cemu je problem ? Jel do mene ili do njih ?
Pa logicno ako skidas nesto ili gledas klipove da ce ti se ping povecati. A za upload ne razumijem bas pitanje.

Znači osnove osnova znanja o internetu. Najmanji ms ćeš dobiti ako ne pokrećeš ništa vezano za internet, i što više opterećuješ konekciju, veći ms dobiješ. Download i upload naravno su glavni teret prometa interneta, i hoće to tako skočit' kad skidaš nešto ili uploaduješ  

A to dalje za brzinu, evo ti još logičnije objašnjenje. Znači matematika kume, prvi osnovne, maksimalno drugi razred.
Ako imaš broadband od 16 MBita, to znači da primjera radi skidaš nešto sa torrenta brzinom od 1,6 - 1,7 MB (megabajti), znači da ti je download limit dosegnut što se tiče brzine, i onda ti sve drugo bude sporo jer torrent uzme većinski dio konekcije, a za rad ti ostavi minimalno i zato ti je sporo sve. Znači, ako imaš 1600 kilobajti s kojima downloadaš, onda ti se za otvaranje stranica, i za gledanje klipova i sve ostalo što radiš ostaje brzina maksimalno 50 kilobajti downloada, i to je sporo naravno. To je do download limita, to je tako.
You can't download T-Bytes and play games on the internet AT THE SAAAAAAAAME TIIIIIIIIIIME.
GET IT?
GOT IT?
Good.

::MotherofGod::
Dragi gamersu, kada upalim browser ne vidim cijelu pozadinu. Znal' netko u cemu je problem?
ZES je napisao/la:

Znači osnove osnova znanja o internetu. Najmanji ms ćeš dobiti ako ne pokrećeš ništa vezano za internet, i što više opterećuješ konekciju, veći ms dobiješ. Download i upload naravno su glavni teret prometa interneta, i hoće to tako skočit' kad skidaš nešto ili uploaduješ :-X

A to dalje za brzinu, evo ti još logičnije objašnjenje. Znači matematika kume, prvi osnovne, maksimalno drugi razred.
Ako imaš broadband od 16 MBita, to znači da primjera radi skidaš nešto sa torrenta brzinom od 1,6 - 1,7 MB (megabajti), znači da ti je download limit dosegnut što se tiče brzine, i onda ti sve drugo bude sporo jer torrent uzme većinski dio konekcije, a za rad ti ostavi minimalno i zato ti je sporo sve. Znači, ako imaš 1600 kilobajti s kojima downloadaš, onda ti se za otvaranje stranica, i za gledanje klipova i sve ostalo što radiš ostaje brzina maksimalno 50 kilobajti downloada, i to je sporo naravno. To je do download limita, to je tako.
You can't download T-Bytes and play games on the internet AT THE SAAAAAAAAME TIIIIIIIIIIME.
GET IT?
GOT IT?
Good.

::MotherofGod::
Razumijem ja to sve imo sam internet prije ovog i kad skidam nesto skida mi 1mb/s i ping mi skoci malo ali ne ovoliko a jbt ovo kad skidam nesto sa torenta jedva 100kb/s ide jbt a ovako na speedtestu kad izmjerim ide mi 14mb download ! A za upload da i ne govorim opet ista situcija znaci uploadujem nesto na youtube skoci ping download jedva 1mb ide a uploaduje fajl od 100mb 2 sata jbt ! Ovo mi nije jasno zasto !
Problemate je napisao/la:
Razumijem ja to sve imo sam internet prije ovog i kad skidam nesto skida mi 1mb/s i ping mi skoci malo ali ne ovoliko a jbt ovo kad skidam nesto sa torenta jedva 100kb/s ide jbt a ovako na speedtestu kad izmjerim ide mi 14mb download ! A za upload da i ne govorim opet ista situcija znaci uploadujem nesto na youtube skoci ping download jedva 1mb ide a uploaduje fajl od 100mb 2 sata jbt ! Ovo mi nije jasno zasto !
Oj  

Pa upravo sam ti to objasnio. Što više brzine koristiš za jednu primarnu stvar, nebitno je li upload ili download, to ti manje ostaje za ostale stvari. Naravno da će ti torrent klijent uzimati maksimalnu brzinu i downloada i uploada ako imaš seedere i leechere, i ako nisi namjestio speed limite. Isto tako ti youtube upload uzme sav upload, i ostane ti spora konekcija. Nema veze koliko imaš, ako ima mogućnost da se zauzme čitava konekcija, biće zauzeta vjeruj mi 
ZES je napisao/la:
Oj :-X

Pa upravo sam ti to objasnio. Što više brzine koristiš za jednu primarnu stvar, nebitno je li upload ili download, to ti manje ostaje za ostale stvari. Naravno da će ti torrent klijent uzimati maksimalnu brzinu i downloada i uploada ako imaš seedere i leechere, i ako nisi namjestio speed limite. Isto tako ti youtube upload uzme sav upload, i ostane ti spora konekcija. Nema veze koliko imaš, ako ima mogućnost da se zauzme čitava konekcija, biće zauzeta vjeruj mi :D
Al nije zauzeta cijela konekcija jbt sad ti kazem skida mi 100kb/s i to jedva ! Da mi barem skida 1.5mb/s nebi se ja nista bunio ! Znaci skopcam stari net skida mi torrent 1mb /s stavim ovaj jedva 100kb/s !!!!!
Znači sad ti je stanje mirovanja 16MBita download, 2 MBita upload, ping lupam neka je 30.
To je 1,6 Megabajti downloada. I kad skidaš primjera radi 100 kilobajti u sekundi, ostaje ti još oko 1,4 - 1,5 Megabajti, i naravno ping se popne nekih 30ak ms, možda i više u zavisnosti od servera.
Matematika, ljudi izmislili davno.
ZES je napisao/la:
Znači sad ti je stanje mirovanja 16MBita download, 2 MBita upload, ping lupam neka je 30.
To je 1,6 Megabajti downloada. I kad skidaš primjera radi 100 kilobajti u sekundi, ostaje ti još oko 1,4 - 1,5 Megabajti, i naravno ping se popne nekih 30ak ms, možda i više u zavisnosti od servera.
Matematika, ljudi izmislili davno.
Al jbt govorim ti sad ne ostane mi toliko ping se poveca za 900 ms download speed ide 0.1mb/s upload isto tako !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.