Nije ti lag od 50 nadalje, već ping, a taj broj koji je 50 nadalje je broj milisekundi (ms) kojima se mjeri ping tj. rastojanje slanja internet paketa (icmp) od tebe prema serveru i nazad. E sad, to može da zavisi od bruku stvari. Prvo je loš internet servis provajder (ili ti ga ISP) i njegova konekcija, ali eto ti kažeš da nije. Moja preporuka ti je da ipak uradiš
http://www.pingtest.net i postaj sliku ovdje da vidim. Dalje, može biti uzrok ako imaš virusa na računaru, znači preskeniraj prečešljaj pobriši.
Može isto biti jednostavno neka komponenta da ti je pri kraju pa opterećuje komp dodatno, ili ti se grije računar što isto dodatno opterećuje rad računara.
Na kraju krajeva, zovi onog ko ti prodaje internet jer može biti da je do njih, nek restartuju nešto tamo nek rade, zovi žali se reci usporio internet ping veći itd.
A možda si jednostavno prikačen na server koji je stalno zauzet viškom korisnika, kao ja. Meni je primjera radi ping bio 20 maksimalno do prije godinu, i odjednom ispod 40 ne ide. To je malo duža priča doduše oko spajanja, uglavnom tu se ne može ništa

Tu se moraš navić' na taj ping k'o i ja i za kratko vrijeme ćeš steći taj osjećaj od 30 ms kašnjenja