Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

League of Lags

239 pregleda · 9 odgovora · otvorena 06.05.2013. u 19:14

Evo lol mi strasno laguje ne znam vise sta da radim, pomozite ne znam ni sta da kazem.. NEmojte mi samo govoriti da je do riota jer jedno od 1 milion ljudi samo 2 hiljade laguje -.-

Iskreno ne znam sta da radim evo ludim POMOZITE OMG
Ako ti je ADSL onda je do njih  .
Ovi iz telecoma seru ima sedmicu isto tako zalaga na 2 sec i opet tako za nekoliko sekundi, isto u cs  
Najvjerovatnije da je to do net-a  
Ali za svaki slučaj pošalji temperature kompjutera jer je moguće da se pregrijava mada si ti naveo da ti laga u početku tako da sumnjam. Ako imaš net od telemacha onda znaj da je to do toga jer se i meni prije neki dan to dešavalo.
exampLe_ je napisao/la:
Ako ti je ADSL onda je do njih  :D.
Jesi siguran? ja sam ih zvao kazu da sve radi savrseno lol
To je do BIHnet-a,

Ukratko. mail koji sam poslao podrsci prije par dana:

"Postovanje,
Saljem Vam ponovno mail radi problema koji jos uvijek nije otklonjen.
Danas je dolazio monter iz vase tehnicke sluzbe. Objasnio sam u cemu je problem, medjutim on je samo rekao da je parica i router uredu te da nema nista sa ovim problemom. Izgledao je veoma nezainteresovano i otisao.

Da bolje pojasnim ovaj problem: Ja ne pingam i saljem pakete na jedan server pa da postoji problem u putanji do tog specificnog servera koji treba da se analizira i na neki nacin rjesi. Ja sam dosada izvrsio testove pinga na vec vise od 40 servera koji su namijenjeni testiranju pinga. Rezultat = uvijek isti. Ping je 400 i vise jer su varijacije u jitteru vece od 6 do 300 milisekundi. Standardni jitter je 0 do 1ms; sve vrijednosti vise od 1ms uzrokuju velike nestabilnosti. O gubitku paketa tek da ne govorim. Ja nemam nista od pinganja BIHnet test servera na speedtest.net-u, jer ne placam usluge interneta da bi iskljucivo samo pristupao vasem portalu, serverima, itd.

Ukratko, par testova od ukupnih 40:
Mostar - relativno blizu, gubitak paketa i povecan jitter.
Frankfurt - veci jitter nego ping
Nis - 277ms, veci jitter nego ping
Vienna - 22% packet loss-a
Milan - 50ms jitter-a
Kiev - 28ms jitter

Naravno, uvijek je moguce da je ping prema odredjenom serveru los radi mnogih razloga, medjutim nemoguce je da svi serveri koje testirate (nezavisno od teritorije ili geografske distance) daju najgore moguce rezultate. Zakljucak je jednostavan: nesto nije u redu od Vase strane, dali je to neki opticki kabal, zagusenje, protoka, link ili nesto drugo; to je na vama da istrazite. Prema ISP standardima u 2013.-tog godini ovakvo nesto je neprihvatljivo.
Ukoliko se ova situacija ne rijesi uskoro, cvrsto vjerujem da cete izgubiti MNOGO pretplatnika.
Sve najbolje,"

Rekli su da istrazuju sta uzrokuje probleme i da ce uskoro naci rjesenje, mislim se malo sutra. rofl

EDIT: Zovi tehnicku podrsku svaki dan, i zali se. Ocigledno je da ignorisu problem, eventualno ce morati nesto napraviti. Ja cu zvati sve dok mi 'ne pukne film' i raskinem ugovor.

UPDATE: Rađene su određene promjene i stavljen je korekcijski profil na vašu liniju, molimo Vas da pratite situaciju u naredna 24 sata i da nam pošaljete povratnu informaciju.

Rezultat do sada = nista se nije promjenilo lol
evo mog VELICANSTVENOG PACKED LOSSA ,zbog kojeg vec mjesec dana nemogu nista da igram ....SJETIM SE FAMILIJE SVIM LJUDIMA U BH TELECOMU OD CISTACICE DO DIREKTORA .
">
shime je napisao/la:
evo mog VELICANSTVENOG PACKED LOSSA ,zbog kojeg vec mjesec dana nemogu nista da igram ....SJETIM SE FAMILIJE SVIM LJUDIMA U BH TELECOMU OD CISTACICE DO DIREKTORA .
">
Ja neki dan odjavio adsl i prikljucio kablovski,uvijek neki ku**c sa njima ...
internaal je napisao/la:
Ja neki dan odjavio adsl i prikljucio kablovski,uvijek neki ku**c sa njima ...
SVE SAM BLIŽI TOM CINU ,vjeruj pun mi je KU..C mjesec dana nemogu da rijese taj problem ,hajde da tolerises 5 dana nesto ali da mjesec dana niko nista ne radi po tom pitanju nemogu da vjerujem .... :@
Ista stvar, cak sam odustala od igranja lola ovih par dana, nemoguce je, drago mi je sto sam se uvjerila da je ipak do njih ovo svo vrijeme  :@

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.