Kupujem sutra od jednog covjeka Samsung Galaxy S2 polovan, i interesuje me kako da provjerim da li je sve u redu sa njim? Tj. da li je sve ispravno. Kakav mi program mozete preporuciti za to, i sta da uradim? Pozz
Diskusija
Pomoc oko telefona
80 pregleda · 7 odgovora · otvorena 15.04.2013. u 14:38
Čisto sumnjam da ima program da se to provjeri...(pošto ne koristim android)
Al eto provjeri wi-fi,zvucnike,oklop,mikrofon...
Al eto provjeri wi-fi,zvucnike,oklop,mikrofon...
Odeš kod tog čovjeka, priključiš se na WiFi/obični internet i malo surfaš, zatim downloaduješ neku pjesmu/šum i pustiš je da vidiš kakvi su zvučnici, rade li, kakva im je brzina itd. Zatim možeš provjeriti kakva je kamera, imaš na GSM Arena kakve slike možeš dobiti sa tim mobitelom, pa otprilike usporedi. Zatim malo prelistavaj stvari po mobitelu, otvori onaj Google Play, pa Market i to, vidi kako mobitel funkcioniše(što bi se reklo kako diše), najvjerovatnije ćeš sam zaključiti je li to "pravi" S2 ili je to samo neki fake.
Trazi mu neku vrstu garancije, ja sam se tako zajebao pa sam kupio K850i i pokvario mi se za 2 mjeseca. Nije imao nikakvu garanciju.
Ali opet samsungovi telefoni su jači prema tome dovoljno bi ti bilo samo da provjeriš zvuk telefona, pustiš pjesmu neku, napraviš poziv da čuješ da li funkcioniše kako treba i tako.
Bluetooth konekciju , wi-fi.
Ali opet samsungovi telefoni su jači prema tome dovoljno bi ti bilo samo da provjeriš zvuk telefona, pustiš pjesmu neku, napraviš poziv da čuješ da li funkcioniše kako treba i tako.
Bluetooth konekciju , wi-fi.
Sad mi je jedan momak rekao da skinem AnTuTu i da provjerim sa njim. I hvala provjericu i to.
LP
LP
nema za to program.msm program da provjeris da li neki mobitel radi - ne,toga nema.cisto ti je to ne moguce.jedina opcija je da odes preko wifi-a malo na net skines sta budes malo na fb,yt vidis stopa li i kako radi a program za to jos nije izmisljen
LP
LP
Uđi u kakvu igricu ili aplikaciju i vidi da li se puno grije.On bi trebao se malo grijati a ako se puno zagrije za 2-3 minute igranja ne bi ti preporucio da ga kupis. Govorim ti ovo iz razloga sto sam i ja imao S2 i koristio ga 1 godinu i crkla mu ploca
. Ja kad sam se igrao ili kada ga stavim da se puni zagrije se toliko da se mobitel ne moze drzati u ruci
. Ja kad sam se igrao ili kada ga stavim da se puni zagrije se toliko da se mobitel ne moze drzati u ruci
Otiđite zajedno u neki mobile servis daj cenera i nek ti čovjek koji zna oko toga sve riješi, kad već kupuješ S2 šta ti je dat još cenera
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.