E ovako ljudi moji.. danas mi je dan veliko sranje izgubio sam dobar telefon vrijedi nekih 250 km nov.. skor osam ga dobio , dakle kada sam isao u skolu i izasao iz busa u putu prema skoli primjetio sam da ga nema.. vratio sam se na stanicu i docekao taj isti bus i pitao vozaca ima li prijava za telefon rekao da ne i pregledao gdje sam sjedio nisam pronasao... I uzeo sam od druga telefon zvao par puta na svoj broj i zvoni znaci ali ne javlja se .. dosta sam puta pokusavao i slao poruku.. nikakvog odgovora.. ali u svakom slucaju moj br, je jos u telefonu... Nemam ideje sta da radim , da li da prijavim slucaj policiji.. mogu li oni to pronaci ikako ili sta ja znam?! u svakom slucaju pomozite ako ikako znate, svaki savjet je dobrodosao...nemojte zamjeriti na gramatici izgubljen sam skrozz... Hvala unaprijed
Diskusija
Zaključana
Izgubio sam telefon.
394 pregleda · 20 odgovora · otvorena 15.04.2013. u 20:16
Ne možeš ništa osim tražit mobitel po gradu. Nađi 500-tinjak ljudi, rasporedite se u 250 grupa i polako.
Ugasi broj u telecomu i kupuj novi mob, sa tim se pozdravi
.
.
http://www.youtube.com/watch?v=ilXt5N1arz4
Ustvari mozda ti murija i moze locirat ako je kartica i baterija jos unutra.
742 je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=ilXt5N1arz4
Mozes poslati poruku na svoj broj i napisati da ces dati pronalazacu 50 KM ako vrati telefon. Jedino tako, a na postenje i policiju se kod nas ne mozes pouzdati.
Post dobio aplauz od KilluminAti
Odes u postu ili vec ne znam koji ti je broj pa u njihov centar, prijavis slucaj. Kazes koji ti je br, oni ti deaktiviraju taj i dadnu ti novi br. I za to nešto platiš i eto tako.
Da prijavis policiji nemas koristi, nije ti ukraden. Jedino mozes otici kod njih ako znas IMEI jer preko njeg ga mogu naci.
Vidite li da momak brine za telefon ne za karticu, nikakvo isključenje, otiđi do policije vidi ima li nekog načina da ti ga lociraju, ako ne onda skupi se sa nekoliko ljudi pokušaj pronaći, ako ti ni to ne uspije, posalji poruku na mob da ćeš pronalazaču dati neku nagradu ( iako sumnjam da će ti za neku manju nagradu dati dobar fon ) ..
IceWolf je napisao/la:
Mozes poslati poruku na svoj broj i napisati da ces dati pronalazacu 50 KM ako vrati telefon. Jedino tako, a na postenje i policiju se kod nas ne mozes pouzdati.
Samo da znaš da je BIH nedavno u većim gradovima dobila mogućnost pronalaska kartice odnosno lociranja iste.Ako ti locira karticu naći će ti i mobitel.Raspitaj se u pošti i policiji.
ovako .. postoji nesto sto se zove IMEI .. to je kod koji ima svaki telefon .. i to u posti ostaje na listingu kartice .. odes u postu i kazes da si izgubio telefon oni jave policiji ako sumnjas da ga je neko nasao i cim se ubaci kartica i obavi poziv taj imei ostaje na drugoj kartici 
profesorica u mojoj skoli je ovako 3 puta nasla telefon

profesorica u mojoj skoli je ovako 3 puta nasla telefon
dofu je napisao/la:
A šta telefon ukraden i tome "lopovu" nije stalo do tih 50KM ?
Dzeparosi uglavnom bace karticu nakon sto maznu nekome mobitel (eki to
). Jedino ti ostaje da se nadas (ako ti je ukraden mobitel) da je taj frajer glup ko Chombe pa da nosa tvoj mobitel po gradu sa tvojom karticom unutra.
). Jedino ti ostaje da se nadas (ako ti je ukraden mobitel) da je taj frajer glup ko Chombe pa da nosa tvoj mobitel po gradu sa tvojom karticom unutra.
dofu je napisao/la:
A šta telefon ukraden i tome "lopovu" nije stalo do tih 50KM ?
Nazovi ga i halali mu i punjač usput
Jedini spas za mob ti je murija dok ti ga neko nije capio
A i probaj sve da se setis gde si stajao gde si spustao telefon gde si sedeo itd pa otidji fino na sva ta mesta
A i probaj sve da se setis gde si stajao gde si spustao telefon gde si sedeo itd pa otidji fino na sva ta mesta
Vendetta je napisao/la:
Šta on ima od tih 50 kad ga može prodat za 100
Ako neko vec ima mobitel sigurno je izvadio karticu i ne mozes ga zvati, znaci cim ga mozes zvati mobitel negdje stoji i niko ga nije pokupio, zato ti je najbolji nafatat jarana i pretrazit sve gdje si isao naravno uz to stalno zvati broj. Kad vidis da se broj ne koristi ili nedostupan (sta vec ona zemska kaze) onda mos je**t mobitel.
Ko brine ?????
Nije mi ga niko ukrao znaci niti mi je ispao nigdje usput..
Ja sam siguran da mi je ostao u busu , cim sam izasao iz busa znaci isao sam stalno po asfaltu do skole skroz.. nekih 100metara od stanice i da je ispao cuo bih.. kad sam primjetio da ga nema otrcao sam na stanicu u blizini gdje se bus okrece docekao taj isti bus.. i pretrazio sam u busu i nema.. dakle neko je vjerovatno zatekao telefon na sjedistu i uzeo sebi.. ali nije mi jasno zasto moj broj stoji jos u telefonu.. zvao sam ali nema odgovora samo zvoni...
Telefon posjeduje IMEI naravno , otisao sam na policiju i rekli su da dodjem sutra kada bude inspektor tu pa ce oni vidjeti moze li se sta.. toliko
Ja sam siguran da mi je ostao u busu , cim sam izasao iz busa znaci isao sam stalno po asfaltu do skole skroz.. nekih 100metara od stanice i da je ispao cuo bih.. kad sam primjetio da ga nema otrcao sam na stanicu u blizini gdje se bus okrece docekao taj isti bus.. i pretrazio sam u busu i nema.. dakle neko je vjerovatno zatekao telefon na sjedistu i uzeo sebi.. ali nije mi jasno zasto moj broj stoji jos u telefonu.. zvao sam ali nema odgovora samo zvoni...
Telefon posjeduje IMEI naravno , otisao sam na policiju i rekli su da dodjem sutra kada bude inspektor tu pa ce oni vidjeti moze li se sta.. toliko
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.