Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Shingeki no Kyojin Epizoda 1 Diskusija

356 pregleda · 9 odgovora · otvorena 07.04.2013. u 22:03

Čisto da iskoristim ovu priliku da vas napomenem da će se svake sedmice dizati diskusija za novu epizodu. Tako smo odlučili u administraciji i nadam se da neće biti nikakvi problema jer će u protivnom biti sankcije.

Dugo isčekivani Shingeki no Kyojin je napokon tu, mogu vam reći da sam prilično zadovoljan animacijom. Muzika je takođe odlična kao i OP koji može pogledati ovde. Iskreno se nadam da neće biti failure kao što je SAO (više-manje) i tu bi sigurno dobili Anime of the season. Mikasa OP inače!

Ako želite znati gdje da gledate ovaj anime, obratite mi se putem PM/GB

btw. Episode 1 Review možete pogledati ovde.
Animacija - I yizzed my pants.
OP - I yizzed my pants
Soundtrack - I yizzed my pants

Iskreno, čitam mangu već neko vrijeme, i ako budu pratili mangu kao u prvoj epizodi, bit će fucking epic. Čak i ako art malo oslabi (ne možemo očekivati ovakav quality za svaku epizodu ...), opet će biti je******o. Volim što nisu previše cenzurisali (iako bih volio da su smrt matere prikazali kao u mangi, jer se vidi kako joj Titan kida glavu, damn). Primjetio sam da dosta onih koji nisu čitali mangu nisu fanovi Erena. Jedva čekam 3-4 epizodu (možda čak i 5-6, nisam siguran oko pacinga) samo da vide koliko griješe. Neki ga čak upoređuju sa Shuom, blah.

Uglavnom, ovo treba postati standard prvih epizoda (43# na MAL-u, nije to malo ...) jer je jednostavno epic. Titani mi čak bolje izgledaju nego u mangi 
Ugl., konačno vidim kako je onima u Japanu, kada gledaju svaki show od prve epizode. Ovo će biti dugo, je***o putovanje ... (22+ epizode cca).
Odlicna prva epizoda, ovo sam i ocekivao od ljudi koji su radili na Death Note, Black Lagoon, te Psycho Pass animeu, cisti quality. 

Ona scena kad dodju vojnici, pa ona zena trazi svog sina, a od njega nista nije ostalo osim ruke, pa tek kraj damn, jedva cekam sljedecu epizodu.

Sto se tice mange, samo malo sam stigao procitati, nekoliko chaptera, i onda sam je stavio na break, izgleda da je moram ponovo pokupiti.
Svidja mi se dosta .. Vrijedi pogledati bas je OP .. JA cu licno da odgledam !
OP anime, samo cu to reci. Sad me zanima, jel ovo tek izaslo i kad ide sljedeca? Sljedece sedmice ili?
O___________O je napisao/la:
OP anime, samo cu to reci. Sad me zanima, jel ovo tek izaslo i kad ide sljedeca? Sljedece sedmice ili?
Yep, sedmično, nedeljom.
evo pogledo sad prvu epizodu , epic , šta reć .
glavni problem sad čekat sljedeću nedjelju za jos 1 epizodu
Odlična prva epizoda,sreća pa je***i A-1 nije pokupio ovaj anime(close call). Problem je što manga ima samo 43 chaptera a kao što je svatko očekivao ovaj anime će biti mega popularan. Pacing će zasigurno opasti jer će biti minimalno 22 epizoda(vjerovatno 22,eventualno 24 do 26) ali nema veze.Ili će staviti fillere(sumnjam) ili će anime imati anime only ending ako se ovaj je***i autor ne probudi i počne pisati chaptere( a hoće jer pare zovu) . 
Soundtrack je odličan i savršeno se uklapa u situaciju dok je OP poprilično solidan.
Izgleda odlicno, pogotovo art style, nisam gledao prvu epizodu i vjerovatno necu jer cekam da sve izadju, mozda cu se nacekati koji mjesec ali zelim da pregledam na "eks" 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.