Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

kupnja maticne

157 pregleda · 5 odgovora · otvorena 04.04.2013. u 18:15

pozz

znaci maticna mi je crknula i sad treba da uzmem novu (logicno).
Sad da ne bi ja to uzimao napamet treba mi vase misljenje,koju da uzmem.Preporucite mi bestbuy maticnu, budzet mi je ogranicen na 100-120 kaema.
Znaci nije uopste bitno gdje cu uzet,pik imtec terabajt svejedno je.Ako je moguce za te pare neka na koju kasnije mogu ubacit malo jaci procesor i grafu ako ne onda nista.
go go go

edit.ako mozete pogledati na hyperlink.ba da li tu ima sta dobro jer mi je to u gradu...
cekaj znaci na profilu koliko vidim prosla maticna ti je bila Z77 ? i ti bi za 100-120KM uzeo maticnu na koju moze Ivy ? Druga stvar, ne mozes napisati "Kupnja maticne" al nikako 

EDIT: opet nisi napisao ono glavno, koji procesor je u pitanju ? Svaki procesor ima svoj odredjen model maticne, i koja ti je RAM memorija ? DDR2 ili DDR3 ?
Lockerz je napisao/la:
cekaj znaci na profilu koliko vidim prosla maticna ti je bila Z77 ? i ti bi za 100-120KM uzeo maticnu na koju moze Ivy ? Druga stvar, ne mozes napisati "Kupnja maticne" al nikako :D

EDIT: opet nisi napisao ono glavno, koji procesor je u pitanju ? Svaki procesor ima svoj odredjen model maticne, i koja ti je RAM memorija ? DDR2 ili DDR3 ?
to je drugi racunar skroz,maticna je na drugom otisla...haj ok kupovina xd

maticna :WinFast K8M890823 7
procesor : AMD Athlon 64 DualCore 2.2 x2
graficka : MSI Redeon HD 4350 1GB
ram : DDR2 3GB Kingston 667

eto cijela konfa racunara na kojoj je otisla maticna
tiok je napisao/la:
to je drugi racunar skroz,maticna je na drugom otisla...haj ok kupovina xd

maticna :WinFast K8M890823 7
procesor : AMD Athlon 64 DualCore 2.2 x2
graficka : MSI Redeon HD 4350 1GB
ram : DDR2 3GB Kingston 667

eto cijela konfa racunara na kojoj je otisla maticna
Evo uzmi ovu plocu iz tog hyperlinka 99KM
ASRock N68C-S UCC, podrzava i DDR2 i DDR3, u zuti slot ide DDR2, samo ne mozes oba u isto vrijeme a dobro ce ti doci poslije ako budes htio jaci procesor i DDR3 ram.
http://www.hyperlink.ba/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1393&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=70

Post dobio aplauz od brick

Ja ti ne bi preporucio ASrock. To su sve neka jeftinija rijesenja, tipa "samo nek radi", kod kupnje moras gledati komponente racunara kojeg vec imas, kao sto su ti napisali, moras znati socket procesora i koji ti ram ide. Vjerujem da na piku mozes uzeti nesto normalno za cca120km, novu tesko.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.