Vozdra raja, eo još malo pa ću i položit za vozački, i skupio sam para za auto koje mislim uvest iz njemačke (klik) no auto je 1998 godište i ne znam kako ide onaj zakon koliko staro auto se može uvesti jer koji će mi ku**c auto koje ne mogu vozat normalno i gledat svako malo ima li krmčića igdje(policajaca)
Diskusija
Uvoz automobila
249 pregleda · 11 odgovora · otvorena 02.02.2013. u 11:01
Cuo sam da ce se nesto ukinuti ove godine, za uvoz automobila starijih od 7 godina...
To je jedino sto ti mogu reci..
To je jedino sto ti mogu reci..
mora biti euro3 motor najmanje .Ako nije euro3 ne mozes ga uvesti kad bi ti iz oka kano' .Moj stari je uvozio skoro ,znaci moras ga ti dovuc ,ja mislim da tamo moras na tehnicki ,homologacija ,carinu placas i to sve ...
LaWU je napisao/la:
mora biti euro3 motor najmanje .Ako nije euro3 ne mozes ga uvesti kad bi ti iz oka kano' .Moj stari je uvozio skoro ,znaci moras ga ti dovuc ,ja mislim da tamo moras na tehnicki ,homologacija ,carinu placas i to sve ...
Mc_Johnny je napisao/la:
Euro 3 je motor u njemu, znači moglo bi se bez problema uvest to
LaWU je napisao/la:
brick je napisao/la:
Ja kolko znam ove godine se ukida carina (A mozda se i ukinula već) .
Ne placas carinu !
Nemoj zaboravit uzet povrat novca, koji ces eventualno dat za njihov PDV
Nemoj zaboravit uzet povrat novca, koji ces eventualno dat za njihov PDV
Po svakom sjedistu moras platit po 500 km , cisto informativno
http://www.ams-rs.com/index.php/novosti/domace-novosti/154-sve-o-homologaciji-u-bih
Sve ti tu gore pise, nadji svoj model auta vidi mozel nemozel , kakav moze itd.
Sve ti tu gore pise, nadji svoj model auta vidi mozel nemozel , kakav moze itd.
ako je euro3 motor nemas problema sa uvozenjem auta.Zatim ukinuta je carina tj vise se ne carini auto takodjer uradi povrat poreza i to e to
mozes uvesti kako su ranije rekli ovi sa euro 3 motorom i jos nesto moras ispuniti (provjeri prije kupnje) ukinuta je carina i samo placas 17 pdv na procjenjenu vrijednost. ako nekog imas na granici moze ti procjeniti minimalno nesto i na to placas 17 % plus onda registracija, osiguranje itd. uglavnom nije to neko novije auto tako da nece puno biti procjene ali moras racunati ostale troskove tako vjerovatno ces namiriti oko 2000 km minimalno dok ga registrujes i ocarinis
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.