Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pitanje oko uvoza automobila u Bih

76 pregleda · 5 odgovora · otvorena 16.06.2013. u 15:25

Pozz ljudi. Ovako treba mi neko tko ima veze sa ovim uvlačenjem automobila i to, za informaciju koliko ce me otprilike izać uvoz jednog auta. Znači znam da od dokumentacije da se mora imati EUR1 certifikat i znači da s njim se ne plaća carina i to ostalo, nego samo porez.

Eh sad interesuje me, da li se plaća išta više osim poreza i šta tačno, bio sam na carini neki dan u katalogu gledao, ovo auto su otprilike procjenili na nekih 10.000 maraka.

Radi se o Ford Focus 2007 karavan, 85kw, 1.6d, 250k prešao i tako..

E sad ako ima neko da može/zna pomoć, možemo se dogovoriti oko neke nagrade ili šta već, nije problem.

Znači hitno mi ovo treba, ako imate neka pitanja pitajte, samo bez spama i sranja pls.

Tema odobrena od Globalca.
carina je 6% (ZA VOZILA IZ EU), a pdv ti je 17%

Granicna prijava oko 100km...spediterske usluge 105km...homologacija 260km...

Osnovica 5000
+6% 300
--------------------
5300
+17% 901
--------------------
6201 (PRIMJER)

=)
wrathful je napisao/la:
carina je 6% (ZA VOZILA IZ EU), a pdv ti je 17%

Granicna prijava oko 100km...spediterske usluge 105km...homologacija 260km...

Osnovica 5000
+6% 300
--------------------
5300
+17% 901
--------------------
6201 (PRIMJER)

=)
Ne plaća se sad nikako tih 6% carine, ako imaš EUR1 certifikat, međutim ako ga nemaš plaća se 15% carine i plus porez na tu carinu.

Znači samo ima grainična prijava, speditske usluge i homologacija? I PDV naravno?
piQe je napisao/la:
Ne plaća se sad nikako tih 6% carine, ako imaš EUR1 certifikat, međutim ako ga nemaš plaća se 15% carine i plus porez na tu carinu.

Znači samo ima grainična prijava, speditske usluge i homologacija? I PDV naravno?
S obzirom da imas eu1 certifikat samo to ;)

kod mene je stari tako placo :) s obzirom da on nije imao eu1
wrathful je napisao/la:
S obzirom da imas eu1 certifikat samo to ;)

kod mene je stari tako placo :) s obzirom da on nije imao eu1
Sad mene j**e samo procjena vozila, ono košta tamo oko 3300€ ja mislim, a pitanje je koliko će ga oni procjeniti :S

Valjalo bi kad bih na 3300€ plaćao to sve..
piQe je napisao/la:
Sad mene j**e samo procjena vozila, ono košta tamo oko 3300€ ja mislim, a pitanje je koliko će ga oni procjeniti :S

Valjalo bi kad bih na 3300€ plaćao to sve..
ma sve zavisi .. ako je auto tamo 3300e ovdije ce ti malo vise nisi isti standardi :/ kako god sretno drug :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.