Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Gamers.ba - Prijedlozi

3.228 pregleda · 131 odgovor · otvorena 28.01.2013. u 20:44

Pozdrav svima!

Dugo vremena nije osvanula ovakva tema. Bilo je nekih pokušaja, ali pokretači su bili članovi koji nisu u administraciji, pa ništa od toga nije ozbiljno shvaćeno.

Cilj svega jeste da vidimo šta korisnici žele, jer oni čine ovaj portal (ne bogomi mi :D). Bezveze se truditi i raditi nešto ako se korisnicima to ne sviđa.

Dobrodošli su prijedlozi bilo kakvog tipa - od onih tehničke prirode do administracije.

Trenutno u planu imamo turnire u popularnim igrama (CS:GO, Dota 2, LOL), te vraćanje gathera/mixeva.

Obratite pažnju i na vijesti, IF, eZine...

Da ne dužim ja... Sada je sve na vama!
i ako mozete regulisati problem promijene slike,kad promijenis avatar da se odma promijeni ne da se moras izlogovati pa onda.. -.-

a sto se tice prijedloga

veca aktivnost modova,drugo je sve extra.
napraviti g.ba LoL ligu , da se svake sedmice igra tabele i gluposti da se digne malo ove LoL scene sto je ima :o
Treba LoL turnire održavat trenutno je ja mislim naigranija online igrica
evo i mojih par prijedloga

- Da se opet dignu gba mixevi. Ne da to bude gather , jer mi to ne funkcioniše nikako , nego da se vrate mixevi sa ZRELIM adminima koji znaju i mogu uvesti mir i red kad se igra.

- Vidim da se i LoL dosta igra , pa bi predložio da se održavaju mjesečni kupovi u LoL-u baš kao što je ovaj bio , samo svaki mjesec.Iz mjeseca u mjesec ce odaziv biti veći.

- Što se vijesti tiče , ne prihvatati vijesti tipa : video : --- ace vs /// , to su zaista preglupe vijesti za koje se dobijaju bodovi.Više se posvetiti ozbiljnim vijestima u svijetu gejminga , tako da imamo sve na jednom mjestu.

- Podići eZine na veći "level" tačnije opet napraviti konkurs i odabrati samo zrele ljude koji su zainteresirani.Ili druga opcija,skroz ugasiti ovaj eZIne

- Vratiti admine ozbiljnim ljudima. Zna li vLexinho uopšte šta je dužnost koordinatora portala?

- Ubaciti neke nove stvari u shop ili povećati - aplauz 15b , šamar -15

- Iskorijeniti "dosadne" spamere sa portala.Spamera će naravno uvijek biti , realno nekim likovima što spamaju se i nerijetko nasmijem al brate ima mjera i u tome.

- Ubaciti neke još ljude u IF i ne davati medalju svakom , gledam frajer 20 vijesti napiso za 3 godine i ima medalju NOVINAR.

- Možda i ovaj chat da se uvede ne bi bila loša ideja 

#cheers
Smejem se a place mi se ....

Prijedlozi = 0 bodova.

Post dobio šamar od DZAVID

Već znaš koja je moja želja. I rekao sam ti na PM. Ja bi otvorio G.Ba SA:MP server.
kurbla je napisao/la:
Već znaš koja je moja želja. I rekao sam ti na PM. Ja bi otvorio G.Ba SA:MP server.
5 puta si napisao to, ne mori brate više. 
drizzer je napisao/la:
5 puta si napisao to, ne mori brate više. 
Pa j**i ga, ovo moram napisati na prijedloge čisto reda radi da post nabijem
t45ra je napisao/la:
1)CS Mixovi propalo?
2) Da dadnete meni admina 
Koordinator t45ra 
Stavite nam COD MW2 Mixeve 
@Asylah bio bih korisniji od vLexa 
FritzzYYYY je napisao/la:
Znaš šta bi dobio sa tim 'Hall of Fame' - samo na stotine tema koje bi bile tipa .."kako ovaj u HoF, šta je on uradio, bla bla bla". Vjeruj mi, svako me je krivo kada neko pored njega uspije, a sigurno bi bilo i onih koji bi na guzove ušli u taj HoF .. tako da, ideja nema smisla !

@OT: Što se tiče prijedloga za ovaj sajt. Sajt već odavno nije osvježen. Ispravljanje bagova, i one nedavne, prošlogodišnje izmjene od ona dva-tri kodera nisu donijela puno novog ako mene pitate, iako se dosta toga iskodiralo. Jednostavno, sajt nema inovacija nikakvih, nema nečega čime bi privukao korisnike. Kada sam se tek registrovao, bilo mi je furka aplauz-šamar, bodovi, ali to je izlapilo već nakon neke godine dana. Onda sam pisao i vijesti, dobijao te bodove, i evo sad imam 1000+ pa šta ? Virtuelni bodovi kojima ne mogu puno, jer je došo' vakat da nema zamjene tih istih bodova za nešto bolje. Sjećam se da sam kupio 2 ispravna Steama sa CS 1.6 na njima, prvi za 330, drugi za 400 bodova čini mi se. Uglavnom, ti Steamovi su i danas dan kod mog druga i mene i rade perfektno. Dakle sistem 'bodovanja' više ne vrijedi, korisnicima nije zanimljivo. Sadržaj je dosta suh, vijesti su uglavnom prevedene sa drugih sajtova, to nije u redu. Kako nešto može biti vijest ako je prevedena sa drugog sajta. Ja sam sam preveo oko 100+ vijesti sa HLTVa, i to jednostavno nisu bile vijesti nego prevod sa engleskog na bosanski jezik. Dakle to treba mijenjati, ukinuti, šta već, ali nastavljanjem na ovaj način sigurno se nikada ništa postići neće. Mogao bi još satima pisati da je sve 'suho', da ništa nema zanimljivo, ali to je svima očito tako da neću duljiti, ispod je moj prijedlog ..

Prijedlog je da, pošto stvarno stalno bude sranje oko 'slike dana', da se napokon uvede galerija slika u kojima će korisnici birati sliku dana. Na kojem bi principu radila? Radila bi na principu da administrator dopusti pojavljivanje slike u galeriji. Dakle administrator dopušta sve slike osim nacionalističkih, rasističkih, vulgarnih i sličnih, kao i onih koje su već u galeriji, dakle čisto da se izbjegne mogućnost da je ista slika u galeriji uploadovana više puta, te da se odmah odbiju slike koje nisu primjerenog sadržaja. Slike bi se mogle uploadovati određen broj sati - zašto? Da administrator zna kad su mu stigle slike, da ih može pregledati, odobriti, te da korisnici mogu dati svoj glas najboljoj. Ne bi bilo fer da neko uploaduje sliku u 1:00 iza ponoći, a neko u 23:00. Slike ne bi imale isti broj pregleda i ne bi bilo fer glasanje. Isto tako, administrator nema ništa sa slikom dana, osim ovog odobravanja, dakle automatski bi se u 00:00 svakog dana za sliku dana stavljala slika sa najviše glasova. Poslije objavljivanja slike dana, galerija se prazni i ubacuju se novo-uploadovane slike za galeriju tog dana. Takođe bih ja izbacio - ko je upload sliku, te sa profila info koliko korisnik ima uploadovanih slika. Čisto onako da, ako neko postavi sliku, i ona 'izgubi' za možda 2-3 glasa, ne bi bilo fer da je neko odmah sutra uploaduje pa da 'ukrade sliku' pravom uploaderu iste. Svakako se ne dobijaju bodovi za sliku dana pa je i sam 'log' o uploaderima bespotreban. Sistem je jako jednostavan i onaj ko bi ga kodirao bi svakako shvatio da nije ništa zapetljano, mada izgleda tako nakon dosta teksta kojeg sam napisao u 'objašnjenju sistema biranja nove slike dana'. Sve ovo možete zaboraviti ako napokon odlučite ukinuti sliku dana, ili isključite komentarisanje iste zauvijek, jer je očito da je ono zadnjih par godina, ne znam ni kako bih ga opisao, nekorektno, debilno .. !?
Sto se HoFa tice, tu ne bi bilo ulazenja na guzove, nego bi tu bili ljudi poput skileta, (pa i vLexa ) nere, Bureka, FataLa, Clouda, reLe, riddlea, Wertua, torqa itd. tako da se u vezi njihovog mjesta u HoFu ne bi imao ko buniti (i da hoce ne bi imali argumenata za to). Ne bi tu bio neki snajdan koji se jucer registrovao i nema ni 20 napisanih postova.
Jednostavno, ti ljudi zasluzuju barem nekakvo priznanje za dosada uradjen posao.
Kruha i igara!

Kad kruha nema, dajte nam bar igara. Šta više CS, Dota 2 i LoL turnira, mixeva, liga...
obrisi post, vise od pola se izbrisalo ne vrijedi..
Chat - Hiljadu puta rečeno - preopteretit će host

Signature - Ne smijem ni pomislu šta će pojedinci ovde stavljati

"Otkrivanje" IF-a - Ne dolazi u obzir. Nije bezveze skriven (hvala nera, skile i COOP)

NEmjenjanje avatara - ti nije do nas. Googlajte cache memorija.

Kopiranje vijesti iz SF-a - WTF?

@Fritzy - prevođenje vijesti

Pa, nažalost, nemamo profesionalne novinare koji bi pisali sami. Valjda ćeš shvatiti da drugog načina za pisanje vijesti u ovom trenutku nema.

Par stvari koje su napisane su rečene santi čim je došao, međutim, ništa za sad.

Edit: Izgleda da su osigurane nagrade iza EUW i za EUNE!
DZOiNT je napisao/la:
Dajte lol i cs mixeve.
Mixevi su organizacija sklopa članova, ne administracije.
Uskoro će biti tema za LoL EUNE i EUW turnir sa nagradama u vidu RP-a.
DZAVID je napisao/la:
Ako je neko pomogo, a nije dobio aplauz, iskoristi opciju "Prijavi post".
Prije nekoliko dana si meni rekao da se ne moze "prijaviti post koji zasluzuje aplauz".Sad njemu dozvoljavas,a meni ne!?

@tema:Ovo je prijašnja administracija napisala da ce uraditi: "U narednom vremenu bit ce uvedena opcija kojem ce se moci nakon odredenog vremena priznate prijave zamjenuti sa odredenim brojem bodova".

Pa sad eto vama prijedlog da to uradite 
Promijeni te ovo što se tiče user name. Da se može mijenjati svakih 6 mjeseci a da bude 50 boba.
Ne znam je li neko to napisao (čitaj pokupio) ali još jednom:

- Signature (animacija, slika, text ispod posta)
- Konverzacija u inbox/outbox (kao na iOS ili PIK)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.