Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Monitor i miš ne reaguju

153 pregleda · 16 odgovora · otvorena 05.01.2013. u 13:35

Zdravo svima . Imam sljedeci problem . Svi kablovi su ustekani i na pravom mjestu ali mi mis i monitor ne reaguju na monitoru gori zuta lampica umjesto zelene a mis ne reaguje nikako .
Jel ti laser radi na misu, provjeri kablove kod monitora da se nisu pomjerili iskljuci-ukljuci ih ponovo procackaj kablove pa javi jesi li sta napravio
blood_elves je napisao/la:
Jel ti laser radi na misu, provjeri kablove kod monitora da se nisu pomjerili iskljuci-ukljuci ih ponovo procackaj kablove pa javi jesi li sta napravio
Sve probao neće ništa :S Laser ne svijetli na mišu a na monitoru gori žuta lampica a kad ga rucno upalim pise NO SIGNAL
Otišla matična 
wxn je napisao/la:
Otišla matična :(
centralna radi normalno lol
Edinho je napisao/la:
centralna radi normalno lol
dijelovi na matičnoj , usb i ta sranja
meni tako bude sa monitor kad ga samo malo pomjerim, probaj kablove promjenit od monitora vidi od nekog jarana uzmi samo onaj jedan kabal i vidi
amAr_r je napisao/la:
dijelovi na matičnoj , usb i ta sranja
Tastatura, modem , zvucnici sve radi samo mis i monitor ne rade o.O
Edinho je napisao/la:
Tastatura, modem , zvucnici sve radi samo mis i monitor ne rade o.O
Otišla usb kartica, imao isti problem.
wxn je napisao/la:
Otišla usb kartica, imao isti problem.
a monitor o.O šta s njim :/

E: imam 8 usb utora valjda će jedan raditi nisam kod kuće nego mene zanima monitor .. Još jednom mi se desilo ovako nešto al' sam zaboravio kako sam riješio
Edinho je napisao/la:
a monitor o.O šta s njim :/

E: imam 8 usb utora valjda će jedan raditi nisam kod kuće nego mene zanima monitor .. Još jednom mi se desilo ovako nešto al' sam zaboravio kako sam riješio
A monitor nije priključen na matičnu ? 
wxn je napisao/la:
A monitor nije priključen na matičnu ? :r
Ma jest ali da je crkla kako bi onda tastatura i ostalo radilo ...
Zamjeni poziciju rama (slot). A za mis, mjenjaj onaj slot gdje ga ustekas, probaj naprijed.

Post dobio aplauz od brick

Edinho je napisao/la:
Ma jest ali da je crkla kako bi onda tastatura i ostalo radilo ...
Kontaš da može jedan dio samo matične da crkne a drugio dio normalno da radi. Imao sam isti problem i riješio ga kad sam matičnu zamjenio.
Hm recimo, pokušaj izvaditi CMOS bateriju na par minuta, onda, pokušaj izvaditi grafičku, i ponovno staviti. Hm, da li čuješ neki pištavi zvuk kada upališ računar? Taj pištavi zvuk ukazuje na neke eventualne greške, pazi ako to ne čuješ, doslovno mogu da kažem da je problem do grafičke, i da te pitam jel ti možeš ući normalno u sistem? Ili? Nisam dobro shvatio pitanje?
Hvala svima na uloženm trudu orochi pomogao zamijenio sam mjesta ram pločicama i sad normlano radi . Molim aplauz čovjeku :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.