Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Koji je laptop bolji?

234 pregleda · 20 odgovora · otvorena 29.12.2012. u 23:09

Dvoumim se izmedju ova 2,ali posto se u to ne razumem pomagajte,koji je bolji,zasto? :D
1.HP 650 Notebook PC
Procesor:Intel Dual Core B830(1.80 GHz)
Memorija: 2 GB memorija DDR3
HDD:500 gb
Grafika:Intel HD Graphics

2.Dell Inspiron N5050
Procesor: Intel Celeron B815(1.6 GHz)
Memorija:2 GB DDR3
HDD: 320 GB
Graficka karta:Intel HD graphics
otaj prvi
zuti_ je napisao/la:
otaj prvi
jel bi se mogao lol pokrenuti ? :(
na 30-35-40 fpsA?
k1m111 je napisao/la:
jel bi se mogao lol pokrenuti ? :(
na 30-35-40 fpsA?
brate mogao bi on pokrenuti, ali iskreno laptopi nisu za igrica kao sto su lol, ali eto :)
zuti_ je napisao/la:
brate mogao bi on pokrenuti, ali iskreno laptopi nisu za igrica kao sto su lol, ali eto :)
al znam,ne igram nista skoro samo lol pa zato :D
Ne valja ni jedan , vjerovatno je prvi bolji jer ima jaci procesor i HD
mogao bi na skroz low nekako 30 fps izvuci , procesor 1.8 + neka bogznakoja graficka :|
Prvi :)

Mozes ga pokrenut , ali laptopi nisu za igrice osim MSi gaming laptopa :)
Ma drug ako hoćeš iskreno ovo ku**u ne valja
Stari dual core 1.8, integrirana grafa, malo prostora na hdd i malo rama... Ovo je laptop samo za fb i te fazone, za lol nije sigurno.
Headmyster je napisao/la:
Ma drug ako hoćeš iskreno ovo ku**u ne valja :D
Stari dual core 1.8, integrirana grafa, malo prostora na hdd i malo rama... Ovo je laptop samo za fb i te fazone, za lol nije sigurno.
Ma vrv necu tu lol ni pokusati pokrenuti imam racunar pa cu tamo,samo me je interesovalo koji je bolji stari uzima sa filmove fb i to :D
Headmyster je napisao/la:
Ma drug ako hoćeš iskreno ovo ku**u ne valja
Nisu stari procesor, već su Sandy Bridge generacije, i izasli u pocetkom 2012 godine .

@ topic.

Oba laptopa su loša.
LoL može ići bez problema na nekih 30+ fps siguran sam.
razlika u procesoru i memoriji :D
ja bih izabrao prvi (Dual Core) posto ovo Celeron smece i ja koristim (mada me odlicno slusa)
Uzmes prvi za nekih 40 ak KM nadogratis rama 4GB i imas pristojnu masinu ;)
stayla je napisao/la:
Prvi :)

Mozes ga pokrenut , ali laptopi nisu za igrice osim MSi gaming laptopa :)
Nemoj se blamirat džaba kad ne znaš.
piQe je napisao/la:
Nemoj se blamirat džaba kad ne znaš.
blamirat izvini drug ali ja imam MSi Laptop sabija za igre sabija znaci jaci od mog racunara 4gb rama i3 proc i 1gb graffe

zato mojne mi price ;)
adilav je napisao/la:
razlika u procesoru i memoriji
ja bih izabrao prvi (Dual Core) posto ovo Celeron smece i ja koristim (mada me odlicno slusa)
Uzmes prvi za nekih 40 ak KM nadogratis rama 4GB i imas pristojnu masinu
Oba su Celeroni .
stayla je napisao/la:
Prvi

Mozes ga pokrenut , ali laptopi nisu za igrice osim MSi gaming laptopa
Jesil ti ikad čuo za Alienware laptope
stayla je napisao/la:
blamirat izvini drug ali ja imam MSi Laptop sabija za igre sabija znaci jaci od mog racunara 4gb rama i3 proc i 1gb graffe

zato mojne mi price ;)
I ti sad važan jel što imaš MSI laptop? Kao prvo, MSi nije jedini koji radi gamerske laptope tu je još kamara proizvođača za koje seljak poput tebe nikad nije čuo, a druga stvar, svaki laptop koji danas košta (u Bih) preko 2000KM je prilično dovoljan i dobar da se igra na njemu =)

Ja imam samsung-ov pa opet igram sve igre na Ultra high na njemu ;)
stayla je napisao/la:
Prvi

Mozes ga pokrenut , ali laptopi nisu za igrice osim MSi gaming laptopa
Ovaj post je epicki fejl...

Cuj mu recenice, pa ne mogu da vjerujem.
Imas jake, srednje jake i slabe laptope, ali ne gleda se marka laptopa nego se gleda koje komponente ima taj laptop.
Imas Eurocom laptope koji su prejaki, tu je i Alienware, Asus ROG laptopi itd. ima ih dosta i skoro svaki proizvodjac laptopa ima svoju gaming liniju. Najveca mana je cijena sa kojom mozes uzeti dosta jaci Desktop PC.
Soviet je napisao/la:
Ovaj post je epicki fejl...

Cuj mu recenice, pa ne mogu da vjerujem.
Imas jake, srednje jake i slabe laptope, ali ne gleda se marka laptopa nego se gleda koje komponente ima taj laptop.
Imas Eurocom laptope koji su prejaki, tu je i Alienware, Asus ROG laptopi itd. ima ih dosta i skoro svaki proizvodjac laptopa ima svoju gaming liniju. Najveca mana je cijena sa kojom mozes uzeti dosta jaci Desktop PC.
Ajde ti drug kupi alienware ovdije? :)

Prvo alienware po meni nisu toliko kvalitetni radi imena se prodaju, a i da ga kupis ovdije pokvari ti se odneses ga u servis ukrasce ti pola djelova,Asus nisam naveo ja sam dajem primjer jedan :)
Epicki fejl..Hahahah da mozda procitas koji put recenicu mozda bi i shvatio sta sam htjeo da kazem :)
stayla je napisao/la:
Ajde ti drug kupi alienware ovdije?

Prvo alienware po meni nisu toliko kvalitetni radi imena se prodaju, a i da ga kupis ovdije pokvari ti se odneses ga u servis ukrasce ti pola djelova,Asus nisam naveo ja sam dajem primjer jedan
Epicki fejl..Hahahah da mozda procitas koji put recenicu mozda bi i shvatio sta sam htjeo da kazem
Ajde ti drug nauci pravopis (ovdije, djelova, htjeo). Procitaj ti moj post dva tri puta da se prosvijetlis. Nije vazno koja je marka laptopa vazno je sta je unutra. Ja nemam para za Alienware i nisam ni spominjao da bih ga kupio.

Epicki fejl je sala na frazu Epic Fail, frazu ne moram objasnjavati HF

btw: Alienware je DELL-ov pa ti vidi koliko je kvalitetan Alienware.
Soviet je napisao/la:
Ajde ti drug nauci pravopis (ovdije, djelova, htjeo). Procitaj ti moj post dva tri puta da se prosvijetlis. Nije vazno koja je marka laptopa vazno je sta je unutra. Ja nemam para za Alienware i nisam ni spominjao da bih ga kupio.

Epicki fejl je sala na frazu Epic Fail, frazu ne moram objasnjavati :D HF

btw: Alienware je DELL-ov pa ti vidi koliko je kvalitetan Alienware.
Izvinite profesore,nemoj zezat da je to fraza na Epic Fail.Ja lijepo kazem kupi alienware odnesi ga serviseru u BiH bilo kojem rece ti mi nismo specijalizovani ovdije za takvu vrstu laptopa..etc ;) Ja sam lijepo momku odg ,laptop br.1 moze pokrenut LoL , ali takva vrsta laptopa je vise za surfanje netom...etc a ne za igrice , ima razlike izmedju gaming laptopa i laptopa za Multimediu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.