Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Računar problem

64 pregleda · 5 odgovora · otvorena 14.12.2012. u 20:29

Poz gameri

Imam čudan problem sa računarom, rušio sam sistem već dva puta sa različitim cd, al opet se vraća isto sranje

Znači sve bude uredu kad podignem sistem i nakon dva do tri dana počne da se restartuje, čim upalim računar (dođe do welcome, prikaže miš) i samo se restartuje.
I tako će se cijeli dan paliti i gasiti
Promijeni termalnu pastu
Ipak moze biti da je do CD-a tj. sistema koji su na tim CD-ovima ... Npr. evo ja i dan danas imam sistem koji sam pada nakon mjesec dana koristenja.

Drugo moze biti da si svaki put "pokupio" neki virus ili nesto sa neta tako da ti savjetujem da prvo skines antivirus pa onda sve ostalo.

Trece moze da bude do hardware-skog dijela pa da ti se neka komponenta pregrijava tako da bi ti najbolje bilo da otvoris komp i usisas ga te zamjenis pastu na procesoru.
Dex je napisao/la:
Ipak moze biti da je do CD-a tj. sistema koji su na tim CD-ovima ... Npr. evo ja i dan danas imam sistem koji sam pada nakon mjesec dana koristenja.

Drugo moze biti da si svaki put "pokupio" neki virus ili nesto sa neta tako da ti savjetujem da prvo skines antivirus pa onda sve ostalo.

Trece moze da bude do hardware-skog dijela pa da ti se neka komponenta pregrijava tako da bi ti najbolje bilo da otvoris komp i usisas ga te zamjenis pastu na procesoru.
Ma otvarao sam, gledao sve, ne pregrijava se.
Nema prašine, samo nisam promjenio termalnu pastu
HRNJAK1S je napisao/la:
Ma otvarao sam, gledao sve, ne pregrijava se.
Nema prašine, samo nisam promjenio termalnu pastu :D
Pa moze biti da je do termalne paste,i meni se komp cesto pocne gasiti zbog toga ...
Medjutim ne kupujem pastu nego stavim kremu za ruke (nivea klasika :D ) i tako radim svakih 1,2 mjeseca
Izvadi CMOS bateriju na 20-ak minuta i vrati pa vidi imal kakvih promjena...
@Dex mozda ti pada zbog toga sto ga ne aktiviras ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.