Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 30 bodova

podešavanje rezolucije

221 pregled · 8 odgovora · otvorena 16.11.2012. u 22:40

Evo, formatirao sam pc, instalirao drajvere za grafičku i matičnu i hoću da podesim rezoluciju. Stavio sam 1920x1080, jer mi jedina ona odgovara, ostale što su manje, to su mutnije. I prije formatiranja je bila 1920x1080, ali uopšte mi ne liči na onu rez... sve je nekako suženo. Screen refresh rate mi je 60Hz. U display opcijama stavljeno je Medium - 125%, ali nije do toga.

Šta da uradim da podesim rezoluciju onakvu kakva je bila i prije, jer sad mi je sve nekako suženo i sitnije, ne mogu radit na ovakvoj rezoluciji? Evo ss da bi bolje razumjeli:

http://pokit.org/get/?4e1cc5b006ed5bcab6bb52230ed4b7e9.jpg

@edit Može i više bodova, samo pomoć :S
Stavi na smaller 100% !

Edit: Pokušaj izbrisat driver skroz iz device managera, onda ga nanovo instalirat.
Casanova7 je napisao/la:
Stavi na smaller 100% !

Edit: Pokušaj izbrisat driver skroz iz device managera, onda ga nanovo instalirat.
Nije do toga, napisao sam...

@brick odradio sve, ništa se ne mijenja...
I meni se to desilo prije neki 15 dana , ja o5 formatiro , instaliro drajvere , podesio i radilo kako treba XD  
SEN1337 je napisao/la:
I meni se to desilo prije neki 15 dana , ja o5 formatiro , instaliro drajvere , podesio i radilo kako treba XD  
A evo brate večeras 3 puta formatiro, nemam živaca više. Probaću sutra sa drugom vidjet, da on pogleda može li se šta god riješit...

@post_ispod

Nije ati, nvidia je, a i vidiš da je brick gore dao drajvere za nvidiu 
fans7e je napisao/la:
A evo brate večeras 3 puta formatiro, nemam živaca više. Probaću sutra sa drugom vidjet, da on pogleda može li se šta god riješit...

@post_ispod

Ma verujem , meni sto desilo nakon sto sam monitor novi kupio , eh onda sam morao 2x format , i stavi ako ti je aty grafa stavi onaj catalyst u windows startup , i onda podesi rezoluciju 
Ne znam tacno do cega je pa ti nebi mogao objasnit.

Uglavnom drugu sam formatirao PC i istalirao samo drivere za maticnu a nisam za graficku i rr PC.
Kada se PC upalio rezolucija se promjenula.Iz one skroz male glupe promjenula se sama u mozda 1920x1080 i posilje istaliranje drivera isto je ostalo ali nisam vidio sta je on dalje pokusavao -.-

Uglavnom cu mu pokusat ponovo format. Tako da za danas imam 2 formata zakazano. Ako hoces mogu i tebi pokusat namjestit a ako ne mognem onda format?
fans7e je napisao/la:

@post_ispod

Obriši te drivere i skini predzadnje drivere ako ih uspiješ naći.. Možda to rješi problem. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.