Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gledate li anime?

851 pregled · 51 odgovor · otvorena 12.11.2012. u 00:26

Nije odavno bila ovakva diskusija pa eto  Pogledao sam fin broj anim-ea,ali nisam 15-ak dana zbog škole/LoL-a i ne mogu naći solidan anime.Podijelite vaše omiljene anime,vaš anime list etc .Evo moga.
Moj omiljeni anime je Code geass kao što moj avatar sugerira.(sad će se javiti Mand4 gay kojega sam ja uvukao u anime i od kojeg je on kopirao moj avatar i moj profile pic) 
Anime sam davno počeo gledati kao klinac ,dakako DBZ,pokemoni,bayblade i tako te stvari.
Nakon Code Geassa tu su Highschool DXD,Freezing,Deathnote i Elfen Lied(u tom redoslijedu).Najviše volim ono nekakve kao "conspiracy" ili mystery anime s glavnim likovima koji su genije(Code Geass,Deathnote) i vrsni taktičari.Također volim ecchi anime(Highschool DXD,Freezing,Highschool of the Death,Sekirei) i powerup anime(gdje likovi postaju jači da moraju pobijediti veće neprijatelje;Naruto,DXD etc).
Od škole i ne mogu da gledam u posljednje vrijeme ali inače sam ih par pregledao: Deathnote, Code Geass, Hellsing, One Piece, Elfen Lied, Fullmetal Alchemist, Naruto i Bleacha prvu trećinu epizoda....

Najviše mi se svidio Code Geass jer, pored što je nevjerovatno dobar triler fantastičnog zapleta, prepun je onih nekih komičnih dijelova... Ismijao sam se ko debil :3

A jesam li rekao da ima i najbolji artwork od ovih svih animea što sam pregledao? Jah... Deathnote je odličan stvarno, ali mrzim onih par epizoda nakon što L umre  Trebao je on biti taj koji će shvatiti ko je Kira. A ne onaj mali. I također ja obraćam veliku pažnju na ranije spomenuti artwork.. Elfen Lied i Hellsing imaju solidnu priču, ali su, po mojem mišljenju, odvratno urađeni :s Zato mi se i nisu baš nešto previše svidjeli, tbh.

Post dobio aplauz od b0k1

Ma samo DB. Pregledao sam 130 puta ali opet gledam. Cell sagu sam ponovio 1001. Sad sam opet na Buu 
Sauronnnn je napisao/la:
cemu je znacajan ovaj link ? crtani u japanskom bogalju koji moze ubijat ljude cija su imena napisana u svesku ? -.- mui bien -.-
Kad si idiot onda si baš idiot
The Arrivals :$
I ja im kažem riime , ovaj m4nda d**a na ovu gore anime HAHAHAHHAH , gledajte serijal Arrivals 9 sati , ali se isplati ....
Imam 15 godina, a vi sigurno imate vise nego ja sto gledate, znaci ne znam kako neko moze gledati to u ovim godinama.Logicnije je pogledat neki film a ne neki crtani, mislim imao si djetinjstvo da gledas pokemone, digimone i ostale anime.Odrastite malo, upoznajte kakvu djevojku, necete naci nikakvu anime djevojku.
riime je napisao/la:
Imam 15 godina, a vi sigurno imate vise nego ja sto gledate, znaci ne znam kako neko moze gledati to u ovim godinama.Logicnije je pogledat neki film a ne neki crtani, mislim imao si djetinjstvo da gledas pokemone, digimone i ostale anime.Odrastite malo, upoznajte kakvu djevojku, necete naci nikakvu anime djevojku.
Očekivao sam ovakve odgovore.Meni će 16 godina za manje od 20 dana.Mand4 je isti takav bio prije 2 godine a sada se toga lik srami.Nebi da netko gleda anime 24/7 pa ne može naći djevojku ,štoviše ovdje većina momaka što gleda anime ima djevojku.Samo debili tako razmišljaju.Kao prvo nije crtani već anime,zato što je ANIMIRANO.
Definicija Anime
Ako je nešto animirano ne znači da je za djecu,štoviše većina anime-a može naučiti filmove svašta.Idi gledaj Sulejmana i ona turska sranja ako misliš da je to bolje.
MaxYz je napisao/la:
Očekivao sam ovakve odgovore.Meni će 16 godina za manje od 20 dana.Mand4 je isti takav bio prije 2 godine a sada se toga lik srami.Nebi da netko gleda anime 24/7 pa ne može naći djevojku ,štoviše ovdje većina momaka što gleda anime ima djevojku.Samo debili tako razmišljaju.Kao prvo nije crtani već anime,zato što je ANIMIRANO.
Definicija Anime
Ako je nešto animirano ne znači da je za djecu,štoviše većina anime-a može naučiti filmove svašta.Idi gledaj Sulejmana i ona turska sranja ako misliš da je to bolje.
Sulejman Veličanstveni rulz *_*

Post dobio šamar od KillaOR

riime je napisao/la:
Znam da će ti izgledati čudno ali onaj koji gleda anime će se vjerovatno složiti sa mnom.
npr. u One Piece možeš izvući pouku bolju nego u 70% filmova, zvuči ti čudno naravno i meni bi  ali ako ikada budeš gledao OP shvatićeš o čemu sam ti govorio.

A evo ti neki citati, što sam našao na par kvalitetnih AMSV.

Everybody searches for one piece in a way. We work hard for something we all want. And yes life has obstacles the only way to get there is to overcome it. Theres no such thing as a one man army. I beg of you all never do anything by urselves because sometimes you cant accomplish something alone. Luffy has people dear to them that makes him stronger. Protect your dreams but most importantly protect the people you care about you and never give up.

---

If i could describe how much this Anime has changed me, I'd need to write a novel.
Honestly made me a better person.

I'm curious. How so

I didn't cherish the people who considered me friends for the longest time. I couldn't even fathom what it was to have people who would actually stuck with you no matter what and look up to you because of how you are. It may sound stupid or silly but watching this Anime, and actually paying attention to how everyone supports each other, i slowly began to realize that people have done the same to me but i never returned the favor. I learned to appreciate every person who has supported me.

---

I had an extreme fucked up day. I failed at my final exam, so I have no other choice to retry it in 6 months again, I was despaired and was almost giving up on will. After watching this while it has been posted on Facebook, I realized something, no matter how hard it can get, or how often you fail, you need to get up again and learn from the past and get over it. This is something, you can't learn from "Spongebob" or whatever. One Piece is unique in every single way. Thanks for posting this.

http://9gag.com/gag/3042362

CUUUUU :*
Davno kao klinac gledao DBZ, sad trenutno gledam Naruto, dok njeg ne zavrsim necu nsita drugo, a nema se i vremena.
DBZ AND DBGT never 4get them...

:D  
Gledam Naruto kad imam vremena
riime je napisao/la:
To za djevojku možeš prosipati Maxyu slobodno, on ti je forever alone   

Inače, da ti objasnim (bar moj razlog) što gledam anime. Priče su odlične, nema mediocre glume kao u filmovima (ne kažem da su svi animei dobri, ima ih užasnih i to mnogo), dosta su realni (ne u smislu da ljudi lete već ne maskiraju očigledne probleme i nesreću ljudi), svaki je drugačiji (ne kao u filmovima, ako si pogledao 1 romantičnu komediju pogledao si ih sve; isto to važi za dosta žanrova) itd. itd.

Što se tiče djevojaka, tu možeš štošta naučiti iz animea  Ima tu onih japanski caka koje nisi znao do sada (npr. jesi li znao da cure vole kad im kažeš da im boobs mirišu lijepo? - to ti je hit line u animeu  )

Bio sam sličan tebi u tvojim godinama i kao što maxy kaže sramim se sad. Dok nešto ne okusiš ne možeš ga suditi ... kasno sam doduše to naučio  

Evo par quotova iz FMA koji mi se drama sviđaju 

In general, men prefer to let their actions speak instead of words. When they’re in pain, they don’t want to burden anyone with it, not if they can help it. They don’t want anyone to worry about them. That’s how they are. Even so, there may come a time when they’ll ask for your help. And when they do, I know that you’ll be there for them. Isn’t that enough?
Maes Hughes ( Fullmetal Alchemist Brotherhood)

Enduring and forgiving are two different things. You must not forget the unjustness of society. As a human being, you must hold the event in contempt. Yet, you must endure. You must put an end to the chain of hatred!
Scar’s Master (Fullmetal Alchemist Brotherhood)

We really are weak creatures, but that’s why we can strive to become stronger. Even if you feel it’s useless, each step we take leads to something great. That’s why I’m sure we’ll be able to change. Because we’re weak… and because death is inevitable…
Humans try their best to live and end up becoming stronger.

Trisha Elric (Fullmetal Alchemist Brotherhood)

I disagree. You want to bring back someone that you’ve lost. You might want money. Maybe you want women. Or, you might want to protect the world. These are all common things people want. Things that their hearts desire. Greed may not be good, but it’s not so bad, either. You humans think greed is just for money and power! But everyone wants something they don’t have.
Greed (Fullmetal Alchemist Brotherhood)

Read more: http://animequotes.net/fullmetal-alchemist-brotherhood-quotes#ixzz2C0JcwD8e

Cheers.
MAND4 je napisao/la:
To za djevojku možeš prosipati Maxyu slobodno, on ti je forever alone   

Inače, da ti objasnim (bar moj razlog) što gledam anime. Priče su odlične, nema mediocre glume kao u filmovima (ne kažem da su svi animei dobri, ima ih užasnih i to mnogo), dosta su realni (ne u smislu da ljudi lete već ne maskiraju očigledne probleme i nesreću ljudi), svaki je drugačiji (ne kao u filmovima, ako si pogledao 1 romantičnu komediju pogledao si ih sve; isto to važi za dosta žanrova) itd. itd.

Što se tiče djevojaka, tu možeš štošta naučiti iz animea  Ima tu onih japanski caka koje nisi znao do sada (npr. jesi li znao da cure vole kad im kažeš da im boobs mirišu lijepo? - to ti je hit line u animeu  )

Bio sam sličan tebi u tvojim godinama i kao što maxy kaže sramim se sad. Dok nešto ne okusiš ne možeš ga suditi ... kasno sam doduše to naučio  

Evo par quotova iz FMA koji mi se drama sviđaju 

In general, men prefer to let their actions speak instead of words. When they’re in pain, they don’t want to burden anyone with it, not if they can help it. They don’t want anyone to worry about them. That’s how they are. Even so, there may come a time when they’ll ask for your help. And when they do, I know that you’ll be there for them. Isn’t that enough?
Maes Hughes ( Fullmetal Alchemist Brotherhood)

Enduring and forgiving are two different things. You must not forget the unjustness of society. As a human being, you must hold the event in contempt. Yet, you must endure. You must put an end to the chain of hatred!
Scar’s Master (Fullmetal Alchemist Brotherhood)

We really are weak creatures, but that’s why we can strive to become stronger. Even if you feel it’s useless, each step we take leads to something great. That’s why I’m sure we’ll be able to change. Because we’re weak… and because death is inevitable…
Humans try their best to live and end up becoming stronger.

Trisha Elric (Fullmetal Alchemist Brotherhood)

I disagree. You want to bring back someone that you’ve lost. You might want money. Maybe you want women. Or, you might want to protect the world. These are all common things people want. Things that their hearts desire. Greed may not be good, but it’s not so bad, either. You humans think greed is just for money and power! But everyone wants something they don’t have.
Greed (Fullmetal Alchemist Brotherhood)

Read more: http://animequotes.net/fullmetal-alchemist-brotherhood-quotes#ixzz2C0JcwD8e

Cheers.
Shut up whore  Pih što nisi stavio quote iz Code Geass/Deathnote/Elfen lied  Hit line ti je kad kažeš da su boobs soft i silky ili da im kosa miriše fino 
MaxYz je napisao/la:
Shut up whore  Pih što nisi stavio quote iz Code Geass/Deathnote/Elfen lied  Hit line ti je kad kažeš da su boobs soft i silky ili da im kosa miriše fino 
http://www.youtube.com/watch?v=huAUs96BxUY

jel to 
Iskreno vecu glupost nisam vidio, cuo ni gledao. Pogledah ovaj klip sto je okacio Nikola pa ja ovu dernjavu 15 sec ne bi izdrzao. Kad sam bio klinac gled'o pokemone ako se dobro sjecam.
Molio bih one sto ne vole anime da ne komentarisu...

Gledam anime svaku noc i ostanem do dva ujutro gledajuci, nekad cak i duze, bez obzira imam li obaveza sljedeci dan. Uglavnom volim anime za odraslije sa dosta kompleksnim pricama. Prvi anime sto sam pratio je Sailor Moon sto su prikazivali na OBN-u pa zatim Dragon Ball koji je ubrzo prekinut, tada nazalost nisam imao internet, to je bio pocetak.

Trenutno gledam Blue Gender, dosta star anime, stariji od nekih vas ovdje. U najboljem sjecanju mi je ostao Ergo Proxy, Kara no Kyokai serijal, Afro Samurai (RZA pravio muziku).
Uglavnom to mi je postala navika i necu prestati da gledam (nadam se). Evo moje skromne liste:
http://myanimelist.net/animelist/sogandolma
Soviet je napisao/la:
Molio bih one sto ne vole anime da ne komentarisu...

Gledam anime svaku noc i ostanem do dva ujutro gledajuci, nekad cak i duze, bez obzira imam li obaveza sljedeci dan. Uglavnom volim anime za odraslije sa dosta kompleksnim pricama. Prvi anime sto sam pratio je Sailor Moon sto su prikazivali na OBN-u pa zatim Dragon Ball koji je ubrzo prekinut, tada nazalost nisam imao internet, to je bio pocetak.

Trenutno gledam Blue Gender, dosta star anime, stariji od nekih vas ovdje. U najboljem sjecanju mi je ostao Ergo Proxy, Kara no Kyokai serijal, Afro Samurai (RZA pravio muziku).
Uglavnom to mi je postala navika i necu prestati da gledam (nadam se). Evo moje skromne liste:
http://myanimelist.net/animelist/sogandolma
Jesi li ti stvarno pogledao sve ove anime/ova koje si stavio kao completed?Npr. ovaj Naruto 6:Road to ninja još nema na engleskom,jesi li ti našao negdje engleski prijevod ili si gledao raw?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.