Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Anime za Pocetnika

281 pregled · 15 odgovora · otvorena 24.04.2013. u 16:20

Pozdrav svima  

Naime,otkad se otvorioovaj podforum ja sam se zainteresovao za anime.Krenuo sam da gledam Death Note i odusevio sam se(mnogo vam hvala).

Eh sad posto sam odgledao Death Note,trazim neki anime koji je dobar i da je za "pocetnike",posto sam jos nov u svemu ovome.Ukoliko moze da anime ne bude jako dugacak(znaci ne preko 100 epizoda) i da ima prevod na nasem(lako cu ja skinuti).

Eto,nadam se da ce te mi pomoci ::Smile::
Ja bi ti preporucio da pregledas "Naruto"
Evo ti par pogledaj koja ti se svidi :D

Knights of the Zodiac
Monster
When They Cry
Fullmetal Alchemist Brotherhood

9-)

EDIT:

zaboravio sam staviti "One Piece" jedna od boljih ( po meni )

Post dobio aplauz od IceWolf

one piece imas preko 500 epizoda ...

prvo pregledaj Dragon Ball, pa onda Dragon Ball Z .

E tek onda mozes da pocnes da uzivas u gledanju bilo kojeg Animea 

phorN je napisao/la:
one piece imas preko 500 epizoda ...
Jeste ali je definitivno najbolja i vrijedi pogledat
Na našem slabo da ćeš naći prevode, al' sretno 

Code Geass
Beelzebub
Btooom!
Code:Breaker
Fate/stay night
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Sword Art Online
Code Geass
Elfen Lied
Sword Art Online
Ao no Exorcist
Fullmetal Alchemist:Brotherhood

i One Piece naravno  , ima 500+ epizoda ali se isplati pogledat
shingeki no kyojin , koji je tek počeo , devil may cry (nema previše episoda ali je dobar ) , elfenlied , stariji anime koji govori o djevojčici sa specialnim moćima , ne sjecam se bas , davno sam gledao

eto to je od mene , uzivaj .
(mali edit mog prijašnjeg posta)
Code Geass & R2 - Akcija,mecha,dobar anime s odličnog pričom.Dosta twistova i uvijek te drži na prstima. Dosta ljudi uspoređuje ovaj anime s Death Noteom( većinom u korist Code Geassa).
Great Teacher Onizuka - Old school slice of life komedija o otkačenom perverznom učitelju Onizuki.Pomaže svojim učenicima i nalazi se u mnogim situacijima u kojima pokazuje da mu je stalo više do njih nego do njega. Znači prejak anime, jedan od jačih MC(glavnih likova)
Kuroko no Basket - Moj najdraži anime o sportovima,ovo će ti se svidjeti čak i ako ne voliš košarku(iz iskustva govorim).
One Piece - Savršeni primjer battle shounena(tipa DBZ).Veoma interesantni likovi i odlični(do sada) "zlikovci" (villaini). ( ima 600 epizoda ali se isplati gledati)
Beelzebub - Shounen(anime koji je namijenjen za momke od 13 do 17 godina) koji se izrugiva ostalim shounenima(One Piece,Naruto,Bleach) i koji ima dosta smiješnih situacija.
Fate/Zero & S2 - Anime tipa Battle Royal,odliča animacija i badass lik u oličju Gilgamesha.
Nijedan od nabrojenih nije preko 50 epizoda osim One Piece-a.Koji god anime od ovih odabereš ,nećeš zažaliti 100 %.
Fullmetal Alchemist Brotherhood
Shiki
Akira 
Devil May Cry
DB , DBZ
Gledaj ove sto "simple", sta ce ti odmah Death Note ili Code Geass.

Devil May Cry
Gurren Lagan
Jormungand I and II
Magi

To pogledaj.
Dragon Ball, Dragon Ball Z pa zatim Dragon Ball GT.
Neces pozaliti. Bar ja nisam.
Ako ti se sviđa Death Note pogledaj ovde uglavno pogledaj taj link, dalje ćeš skontati sam.
Hvala svima  

Poceo sam gledati Elfen Lied,kasnije planiram Code Geass i Devil My Cry.Ustvari idem redom,pa cu sve odgledati,ima vremena  

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.