Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Playstation3 or Xbox 360

123 pregleda · 7 odgovora · otvorena 04.11.2012. u 22:05

cao cao,

odlucio sam kupiti neku od ove dvije konzole, a sad ne znam koju :r . Prije su bile teme, ali zelim da sad cujem vase razloge zasto bas tu konzolu da uzmem. Najvjerovatnije bi uzo neku "special edition" konzolu. Takodjer bi zelio da mi preporucite velicinu HDD( ili sta je vec) posto cu samo igrati igrica.
Spameri zaobidjite
1. GRAFIKA - Igre koje su radjene za obje konzole vecinom izgledaju bolje na xboxu 360, ali zato igre koje su napravljene za samo jednu konzolu npr. serijal Uncharted,Killzone itd. za PS3 i HALO serijal na xboxu takve igre izgledaju dosta bolje na PS3 i tu se vidi da PS3 moze imat bolju grafiku (ako ti je opce grafika bitna) isto tako neke PS3 igre podrzavaju FULL HD rezoluciju dok XBOX 360 nema tu podrsku 

2. ONLINE - PS3 Multiplayer je potpuno besplatan (osim ako hoces biti + korisnik ali to nije potrebno za MP niti skidanje demosa) dok se XBOX Live plača -.- (XBOX 360 MP nije besplatan) ali je zato XBOX LIVE malo "kvalitetniji" i "bolji" od PSN-a 

3. DODACI - PS3 ima svoj MOVE i dodatke dok XBOX 360 ima KINECT

4. PIRATI - Ako te zanima piratstvo ja ti preporučujem XBOX jer mi je nekako lakše "spržiti" igru na DL DVD nego stavljat na prijenosni HDD kao što je slučaj sa PS3

5. DISKOVI - XBOX igre su na DL DVD-ima dok su PS3 na Blu-ray diskovima sto je naravno prednost jer imaju mnogo vise prostora

6. KONTROLER - XBOX 360 kontroler je po meni (a valjda i ostatku svijeta) mnogo bolji od PS3 gumbi i trigeri su savršene mekoće,savršeno leži u ruci tako da je to vjerojatno najbolji kontroler koji sam imao priliku isprobati

Post dobio aplauz od KillaOR

XBOX 360 - cisto radi Jtag-a ;) googlaj da vidis sta je i shvatit ces zasto je Xbox360 idealan za nas u BiH zato sto su ps3 igre ipak loma preskupe ;) a kada uradis firmware custom na ps3 mozes ga vrlo lako sjebat :)

pozz
Ja ti preporucujem ps3
Jer sve vise i vise izlazi dodaci za ps3 igre.

Imamo u igraonici i ps3 i xbox i ps2 i xbox360 mnogo je bolje ps3 meni. odi u neku igraonicu pa probaj xbox pa brobaj ps3 !

Ne moze ti niko ovde nista reci jer ne kupujemo mi vec ti i da posle kazem neko je reko to neko ovo ovo ti treba da odlucis 
xbox imam vec duzi period prezadovoljan sam, eto jedino ako se moze nazvati manom je to sto se placa membership, ali prejeftino je to ba posebno ako kupujes direktno iz microsofta, preko one debitne kartice :)
Mogu ti odmah preporućiti Playstation 3.
Zašto?

1. Only on Playstation

Igre koje su samo za PS3 napravljene i nikad neće biti za ništa drugo. To su bukvalno must have igre, kao serija GOW-a, serija Uncharted-a, inFamous-a, little big planet-a i tako.
Vjeruj mi da mnogo više ekskluziva ima ps3 od xboxa.

2.Playstation Store

Potpuno besplatan, osim što je Frisk naveo imaš Playstation Plus i to se plaća ali donosi mnoge stvari. Trenutno ima 4-5 igara koje su FULL free za korisnike plusa, a u slobodno prodaji koštaju do 50km! Dok na xbox moraš godišnje plaćati da bi bilo kako igrao online.

3. Pirati

Što se tiće pirata lakše jest na xboxu ali ja nikad nebih to radio. Draže mi je saćuvati koju marku pa uzeti fino igru, bez skidanja, mućenja, virusa, i svega i svaćega i onda možeš ko čovjek igrati ONLINE sa društvom.

4.Grafika

Što se tiće grafike znam sa sigurnošću da sve xbox igre su dosta svijetlije nego ps3 igre. To je jedina stvar velike razlike nema osim kod velikog zoomaa a to se ne radi stoga je skoro isto.

5. Prostor

Što se tiće ps3 uvjek možeš izbaciti HDD i ubaciti bilo koji 2.5 HDD i nema frke. Na mom fatu ćak ne moram ni sistem stavit on odma instalira, kako je sa xbom ne znam stvarno...

Nadam se da sam ti pomogao barem malo, ako te šta zanima pitaj, ja sam tu za Playstation i ako se odlućiš uzeti ps3 zovi da igramo online.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.