Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PS4 ili xbox One

170 pregleda · 12 odgovora · otvorena 11.06.2013. u 21:46

Zanima me tko je ovaj put nadmasio koga po vasem misljenju i hocete li kupiti jednu od ove dvije konzole kada budu dostupne. Osobno mi se ps4 vise svidio iako mi je 360 bio drazi od ps3-a.

Najlaksi nacin da pokazem svoje misljenje je ovaj video  http://www.youtube.com/watch?v=s-5jSIOqfkM (gaming je video, nemam nikakve koristi niti je moj kanal niti ista)
PS4 je nadmašio Xbox u većini stvari.

~ Četvri PS koji neću imat  9-)
Definitivno vidim PlayStation 4 ispred!

XBox je napravio previse ogranicenja. Moras biti konektovan na net bar jednom u hefte, nema polovnih igara, prevelik su fokus stavili da XBox bude multifunkcionalan, a zapravo su izgubili iz vida da su trebali napraviti gaming konzolu.

Dok PS 4 grmi. Ne moras biti konektovan na net, polovne igre normala funkcionisu sto je poseban plus za zemlje poput nase, jeftiniji je od XBox-a.

Sta znam... Iksreno, kontam sebi uzeti PS 4 kad izadje, ali o tom - po tom. Ima do kraja godine jos, tj novembra kad konzole i izlaze u prodaju.
Burek_King je napisao/la:
Definitivno vidim PlayStation 4 ispred!

XBox je napravio previse ogranicenja. Moras biti konektovan na net bar jednom u hefte, nema polovnih igara, prevelik su fokus stavili da XBox bude multifunkcionalan, a zapravo su izgubili iz vida da su trebali napraviti gaming konzolu.

Dok PS 4 grmi. Ne moras biti konektovan na net, polovne igre normala funkcionisu sto je poseban plus za zemlje poput nase, jeftiniji je od XBox-a.

Sta znam... Iksreno, kontam sebi uzeti PS 4 kad izadje, ali o tom - po tom. Ima do kraja godine jos, tj novembra kad konzole i izlaze u prodaju.
xbox one isto ko da si na kompjuteru a stara ti gleda preko ramena 
PS4
jeftiniji
snažniji
podržava 4K
netreba net konekcija
mogu polovne igre
Naravno playstation 4 brate, puno puno bolji 
Kupujem PS4, Sony će uvijek povaljati Microsoft.
Sony je napravio pravi posao. Nakon bahacenja sa ps3 i forsiranja nepotrebni stvari. Saslusali su sta gameri i developeri zele i napravili takvu konzolu.

Samo mi Microsoft nije jasan, nakon sto su ogroman komad kolaca oteli Sony-u sa Xbox360, zasto nisu nastavili u tom smjeru...

DMR, obaveznost spajanja na net jednom u 24h, kinect koji mora biti ukljucen da bi konzola radila, nema polovnih igara... pitanje je da li ce i Ameri da pristanu na sve ove restrikcije i uslove
Playstation je najjača konzola nek priča ko šta oće,majka!!
Ja takodje vise preferiram PS brand, al mora se priznati da je Microsoft sa Xbox360 bio napravio pravi posao.

Imali su realno tehnicki slabju konzolu, al sve multiplatform igre su radile bolje na Boxu nego na Ps3, iako je ps3 bio jaci. Al forsiranje Cella od strane Sonya i ucenje developera da rade na njemu je moglo sony puno da kosta.

Tek prije par mjeseci je Sony prestgao M po prodaji konzola...

Znaci Microsoft je utabao dobar put za dalje... koji su upropastili sa novom konzolom.

Plus sto umjesto da su ulozili u konzolu, oni placaju studijima da na ovom E3 sajmu ne prikazu igre za ps4...

naravno da ima lakomih kao sto je EA i da su prihvatili to, al to samo prolongira ono sto je izvjesno...

A izjava Don Mattricka:

"Xbox has been created by gamers for gamers."

pokazuje da i nakon mnogobrojni kritika i pljuvanja gamiong zajednice, da Microsoft nece odustati od svoga stava oko polovnih igara, restrikcija i najvece gluposti koju sam cuo, da se jednom u 24h mora konzola spojiti na net.

Odem sa rajom na skijanje, navece bi kuvali Pes-a, i ne mozemo jer u vikendici nema neta.

Bravo M, olaksao si ljudima izbor konzole :)

edit:

ova slika me naprosto odusevila i do sada najbolje pokazuje jacinu novoga ps4...

EDIT

FAILOVI se nastavljaju

Australia
Austria
Belgium
Brazil
Canada
Denmark
Finland
France
Germany
Ireland
Italy
Mexico
Netherlands
New Zealand
Norway
Russia
Spain
Sweden
Switzerland
United Kingdom
United States

ovo je lista zemalja koja je podrzana od strane Microsofta i ut im zemljama ce box da radi na launchu. za sve ostale zemlje, nece se moci aktivirati nalog na konzoli jer ce konzola po ip adresi prepoznati odakle ste.

hehe, ovo je havarija

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.