Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

HDMI za ps3

87 pregleda · 7 odgovora · otvorena 04.11.2012. u 16:53

E ovako, kupio sam prije neki dan Panasonic LED 42"( na nekim mjestima pise LED 42, a na nekim LCD 42, ne kontam al nebitno) koji umjesto scart ulaza ima neki adapter ciji jedan kraj prikopcam sa scart-om od ps3, a sa drugog kraja ulazi u TV, medjutim slika je veoma losa, pa me zanima da li je uopste moguce da HDMI toliko poboljsa sliku da ona stvarno izgleda mnogo bolje ili je problem do TV-a koji nije nimalo jeftin (800 evra xD ) :D
Prevelika je razlika izmedju HDMI-a i taj SCART kabal, drugo je igrati u neku low rezoluciju koju SCART prenosi a drugo je igrati u HD/Full HD rezoluciju.
Naravno da je razlika, nemoj si sjebavati ugodjaj, ako vec imas tv i ps3 kupi i hdmi kabla 6-7€
Nema sta kupujem definitivno :D , malo sam se pribojavao, posto stvarno nisam zadovoljan trenutnom slikom, ali vjerujem da ce HDMi to ispeglati ;)
Druze svaki LED ekran ti je ustvari LCD, da te ne buni to sto pise. Samo edge LED LCD televizori su novija i bolja tehnologija (da ne ulazimo dalje u detalje).
Scart kabal ti moze maximalno prikazati rezoluciju 576i, dok HDMI kabal moze 1080p. I jedino sa HDMI kablom mozes prenijeti FullHD sliku. Sto znaci da ti je razlika ogromna i obavezno kupi HDMI (oko 7KM je sad najjeftiniji).

Onda sta ti jos dosta znaci ako igras ps3 na tom TVu je koliko taj TV ima Hertza (Hz). Sto vise ima do ce ti "cistija" slika biti (bez tragova). Sve vece i jednako od 100Hz je odlicno 
Izvor napajanja: 220-240 V, 50-60 Hz ako je to to, onda je malo :/ i zanima me ako znas koja je razlika izmedju jeftiniijih HDMI kablova (7 km kao sto si rekao) i onih dosta skupljih, da li i to utice na kvalitet, ili cijena samo varira u odnosu na duzinu HDMI kabla ?
Persej je napisao/la:
Izvor napajanja: 220-240 V, 50-60 Hz ako je to to, onda je malo :/ i zanima me ako znas koja je razlika izmedju jeftiniijih HDMI kablova (7 km kao sto si rekao) i onih dosta skupljih, da li i to utice na kvalitet, ili cijena samo varira u odnosu na duzinu HDMI kabla ?
Ma uzmi najjeftiniji. Cijena najvise zavisi od duzine, ima li ona opcija za namjestanje ugla, brenda. Mozda bi ti najbolje bilo Sony HDMI, oni su doduse i najskuplji al' eto. Pogledaj malo cijene, pa ako ne bude velika razlika uzmi Sony, ako bude velika razlika onda uzmi taj jeftiniji.
ja sam kupio u gamestopu u astriji neki fol 3D gamestop HDMI neki fazoni, fol najbolji, bas je dobra slika ono normala kupi HDMI neces se pokojati.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.