Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Amatersko fotografisanje

239 pregleda · 6 odgovora · otvorena 29.10.2012. u 20:59

Pozdrav svima 

Kao sto naziv teme kaze, zanima me da li se neko od vas bavi amaterskim fotografisanjem, zaista ne znam da li ima neki strucan termin za to ali ja to tako nazivam. 

Sto se tice gamersa, znam da se tim bavi TWISTER, za druge ne znam pa sam i otvorio temu.

Ako se vec bavite, mozete napisati kako je to sve pocelo, sta slikate i sta vam je inspiracija?

Ja bih se rado volio time baviti, ali trenutno imam neki obicni digitalni fotoaparat od 10 MP, sa kojim se bas mnogo toga i ne moze uraditi. Koliko se krecu ovi malo profesionalniji fotoaparati? Zelio bih da imam neki hobi, a ovo mi se zaista svidja.

Toliko od mene 
jel to ono kad ti slikaš subotom navečer svoje ljude kako pijete ? i onda staviš na ekskluziva.ba ?

Post dobio šamar od b0k1

Ako ne znaš i nemaš osjećaja za fotografisanje na amaterskom onda nećeš imat ni na profesionalnom fotoaparatu.Taj od 10 mp je normalan i ako si dobar ispast će fino a ako nisi džabe ti sve ostalo.Slikaj za sad i stavi nam slike pa da vidimo jesi li dobar ili još jedan u nizu od wannabepro with nikon lol 
Ja sam se sa tom svari počeo da bavim negdje 2010-te sa nekim digitalcem poceo slikati malo istrazivao manual mode i pocelo me to da interesuje, dok danas mi je to neki extra hobi i sebi zarađujem pare, neke od fotki mozete pogledati po twistter pic temama na gba a imam i svoju fb stranicu te web page:

aidphotography.webs.com
facebook.com/aidphoto

- Jednostavno sve je počelo sa nekom voljom prema editovanjem s kojim se više ne bavim te nekim amaterski radom u PS ubijanje dosade i slično danas posjedujem Canon 550D i neki obični kit valjda svaki dan napredujem jer mi je fotoaparat stalno u rukama i pokušavam da mi fotke prikažu nešto neobično, mada teško shvatljivo.Samo naprijed ako se neko bavi sa tim jer ono što vam je cilj u životu pokušajte da vas neko ne zarotira sa tog puta te samo naprijed i pustite šta ljudi melju oko vas.Toliko od mene Peace 

Post dobio aplauz od b0k1

posto slikajem samo auta po putu, nemogu se nazvat "fotograferom" il kako vec. Sve je pocelo od kad sam otkrio stranicu za te slike neke 2008-e godine i od tad me to malo zanima. Imam 550d, 18-55 i 50mm 1.8 objektive, dovoljno mi za ovo sto radim ;) A ko zna mozda se nekad i odlucim pocet bavit za ozbiljno, nikad ne reci nikad :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.