Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 60 bodova

Pitanje u vezi slanja postom (Hrvatska>BiH)

152 pregleda · 6 odgovora · otvorena 01.11.2012. u 15:48

Nadam se da je naslov po pravilima.. Uglavnom ovaj drugar jedan hoce da mi posalje duks iz Hrvatske tacnije iz Trogira, eh sad kako bi on mogao meni u Sarajevo to da posalje ? kakva je procedura ? Jel on placa postarinu i sta je u stvari postarina (jbg ne znam ali ne morate se na ovo 'pitanje' previse fokusirati)..
Ako moze neko sve detaljno da mi objasni posto ja blage veze nemam a i on ne zna takodjer.. Znaci gdje sta kako.. et ovih 60 boba ako nekome nije mrsko da objasni..

Takodjer trazio sam na SEARCH ali nista nisam nasao sta mi odgovara tako da..

Fala!

EDIT: Iiiiii za koliko bi mi dosla ta duksa  ?
Ma najbolje ti je busem, nek dadne vozacu par kuna i ti pokupi ovdje na autobuskoj stanici. Ha ya. 
Gia je napisao/la:
Ma najbolje ti je busem, nek dadne vozacu par kuna i ti pokupi ovdje na autobuskoj stanici. Ha ya. 
A dobra je to ideja al valja ganjat termine za buseve, ma peglanje je oko toga bolje ovako..
Rješenje
Drug nadje kakvu kutiju (vjerovatno tih kutija ima kupiti u posti za nekih par maraka) spakuje to, napise adresu tvoju, svoju i da onoj teti sto radi tamo u posti...

S tim sto moze on platiti postarinu, ili da naznaci da je ti platis kad preuzmes posiljku.

Vjerovatno je i postarina par maraka ali mislim da zavisi od tezine... Ne vjerujem da bi trebalo izaci vise od nekih 10ak maraka.

Tebi dodje onaj ciko, tzv postar, da ti onaj papiric s kojim odes kod sebe u postu i dignes paket...

:)

Edit: Posiljka bi trebala vjerovatno nekih 3-4 radnih dana dok dodje do tebe!

Post dobio aplauz od skile

Burek_King je napisao/la:
Drug nadje kakvu kutiju (vjerovatno tih kutija ima kupiti u posti za nekih par maraka) spakuje to, napise adresu tvoju, svoju i da onoj teti sto radi tamo u posti...

S tim sto moze on platiti postarinu, ili da naznaci da je ti platis kad preuzmes posiljku.

Vjerovatno je i postarina par maraka ali mislim da zavisi od tezine... Ne vjerujem da bi trebalo izaci vise od nekih 10ak maraka.

Tebi dodje onaj ciko, tzv postar, da ti onaj papiric s kojim odes kod sebe u postu i dignes paket...

Edit: Posiljka bi trebala vjerovatno nekih 3-4 radnih dana dok dodje do tebe!

Eh par pitanja:
"Napise adresu tvoju" ? Sta sve treba da napise, jel samo ulicu i broj ? Ako mozes mi dati neki primjer, znaci samo napisi neki primjer kako bi ti poslao meni iz cro nesto znaci sta bi napisao...

"Tebi dodje onaj ciko", znaci moram li on ime moje pisati ili na kome se vodi stan tj. oceli mi na vrata doci il ce mi staviti u sanducic taj papiric ?

Et odgovori ako ti nije mrsko jbg kad neam pojma 
rat je napisao/la:
Eh par pitanja:
"Napise adresu tvoju" ? Sta sve treba da napise, jel samo ulicu i broj ? Ako mozes mi dati neki primjer, znaci samo napisi neki primjer kako bi ti poslao meni iz cro nesto znaci sta bi napisao...

"Tebi dodje onaj ciko", znaci moram li on ime moje pisati ili na kome se vodi stan tj. oceli mi na vrata doci il ce mi staviti u sanducic taj papiric ?

Et odgovori ako ti nije mrsko jbg kad neam pojma 
Primjera radi... Tvoj drug iz Hrvatske napise ovo:

Matija Šimić
Ul. Kralja Svetozara br 83
Postanski broj Zagreb
Hrvatska

Ovo je samo primjer, jer ne znam gdje ti drug zivi, koji grad... Naravno da pise postanski broj svog grada i umjesto ovo "Zagreb" napise logicno svoj grad

Napise tvoju adresu... Evo primjera:

Mujo Mujić
Ul. Sarajevska 169
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Ako si maloljetan, mozda ti je najsigurnije da napises ime svog oca ili mame... Ako zivis u stanu, ciko ti ubaci taj papiric u sanduce, mama il tata il ti otvori sanduce, uzmes taj papiric i direktno u postu i dignes posiljku... 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.