Zovem se Mevludin Terzić. Rođen sam u Gračanici, Bosna i Hercegovina. Otac mi je umro ratne 1994. Godine. Živim s majkom domaćicom, od minimalne penzije ostale poslije očeve smrti. Kao petogodišnji dječačić obolio sam od dijabetes militusa, tipa 1. Inzulin primam četiri puta dnevno.Bolest je dovela do raznih propratnih komplikacija, a i problema s očima. 2007. godine krećem i na hemodijalizu. Jedina šansa i nada za ozdravljenje je transplantacija bubrega i gušterače koja bi se obavila u Francuskoj, a koja bi koštala 80.000 eura. Ja tih novaca, naravno, nemam, jer ionako jedva preživljavam s majkom s minimalnom penzijom.
Dragi prijatelji, dobri ljudi! Pomozite! Pomozite! Ljudskom biću koje ne osjeti čari dječijih radosti ni ljepotu momkovanja. Pomozite da osjetim šta je to dan bez inzulina, šta je to život bez hemodijalize! Ja jesam, još uvijek, makar i relativno mlad čovjek. Pomozite da osjetim ljepotu života mladog čovjeka, da drugim očima i ostalim osjetilima doživim, osjetim ljepotu ovoga svijeta. Pomozite ovu humanitarnu akciju, pomozite svojim prilozima da se ova transplantacija, ako Bog da, uspješno obavi.
Svoj prilog možete uplatiti na račun HYPO-ALPE-ADRIA BANK
KM: 3060492660056117
Euro: SWIFTCODEBANK:HAABBA22
Partija 25998987
IBANBA393060492599898754
NEIZMJERNO ZAHVALAN!
Mevludin Terzić
Drafnići
75320 Gračanica
090-291-075
Vama ništa ne znači 2 KM a njemu puno.Hvala!