Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Slanje preko poste?

101 pregled · 5 odgovora · otvorena 03.01.2013. u 22:26

Hocu da kupim MP4 preko pika,ali covjek je u Banja Luci pa mi treba preko poste poslati za par dana MP4.

Posto nikad nisam imo iskustva sa slanjem i sa postom,zanima me kako to ide 

Jel ja moram ic do poste da podignem paket il ce mi na vrata doc i jel moram bit punoljetan da preuzmem paket??????
Koliko se placa postarina za tako mal paketic od Banja Luke do Zenice,znaci kako to ide(kome dajem pare za postarinu i ocel njemu ic pare za MP4,msm kako to hoda)? Znam da ima dosta ovih tema ali mene zanima konkretno za moj slucaj,nemojete mi slati linkove od onog kalkulatora,mutav sam za to .

Eto toliko,hvala .
Pa trebao bi ti poštar donijeti na vrata i tada platiš taj mp4 + poštarinu i potpišeš da je sve regularno i to je to 
Na koga je naslovljeno taj prima paket i plaća, trebao bi imati ličnu ali i ne mora uvijek jer je onom ko donese paket bitno da mu platiš ...

Prodavač na sličan način dobija pare, uostalom ne moraš se ti brinuti oko toga 
Mozes i a i ne moras ici u postu da podignes , sve zavisi.Jednom kad sam kupovao duks dosao mi postar i naplatio,a jednom sam morao da idem u postu.Sve zavisi kako kod koga .
AKo salje brzom postom tj da ti dodje u 24 sata onda je oko 6-7 km postarina.AKo ide normalno da ti dodje za 3-4 dana onda je oko 3 km . I to ti zavisi od velicine paketa,posto je mal mp4 bice mala i postarina.Ne moras biti punoljetan da preuzmes paket.
Pare za postarinu ce da ti uracuna postar zajedno sa paketom.
Eto onako ukratko.
Kad oces da ti neko posalje dasmu : Ime prezime, broj tela , adresa i onaj broj tipa 71000 i to je to .

Post dobio šamar od DZAVID

po pravilu trebao bi ti postar donjet na kucna vrata, ali nemoj se iznenadit ako te nazovu iz poste i kazu da dodjes i preuzmes kao sto meni uvjek rade, a postarina je uvjek oko 6-7km zavisno od tezine paketa.
Aha,ok hvala momci.

Ma ne treba mi brzom postom samo nek dodje,najvise me brinulo to oko preuzimanja jer sam maloljetan(jos po godine  ).

Neki dan neka tetka poslala mami pisljivih 100 kuna preko pisma i nikad pismo nije stiglo na adresu(dzubrad vjerovatno sebi uzela) pa me zanima koliko je to sve sigurno ods trane poste  
Donese ti postar na vrata.
Ali malo je zajebano ako ti naprimjer dode mp4 a ne radi ti i taj sto ga prodaje ne zeli da ga vrati moraces ga platiti.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.