Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 30 bodova

Pomoc oko dostave

199 pregleda · 10 odgovora · otvorena 04.10.2012. u 19:57

Zdravo,

molio bih ako ima neko da je upoznat sa vrstama slanja posiljke na teritoriji BiH,da mi odgovori na par pitanja,najkonstruktivniji i najkonkretniji odgovor cu nagraditi s' ovom malom sumom bodova.

Hocu da prodam/kupim mobitel,eh sad kojim ja sve putem to mogu slati,da budem siguran da ce kupac platiti tu posiljku,i kako ja npr pare kasnije dobijam ?

I koje su cijene postarina u BiH
http://www.euroexpress.ba/

BESPLATAN INFO BROJ 0800 51 100

Pozivom na telefonski broj 051/244-300 na Vašu adresu dolazi dostavljač EuroExpress-a.

Pošiljku također možete lično predatii u prostorijama EuroExpress-a, tj. u našim regionalnim centrima.

Pošiljka treba da bude uredno zapakovana, te uredno i tačno popunjena popratna dokumentacija, a to je tovarni list EuroExpress-a.

Načini plaćanja su slijedeći:

Plaća pošiljaoc
Plaća primalac
Plaća treće lice (samo za klijente sa ugovorom)

Euroexpress Vašu pošiljku dostavlja na željenu adresu na cijeloj teritoriji BiH u vremenskom terminu od 24h do 48h.

Pošiljke sa većom vrijednosti se posebno i dodatno osiguravaju.

Prijem poziva za preuzimanje pošiljki je do 14h. Preuzimanje istih u našim centrima ( Banjaluka, Bihać, Doboj, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Sarajevo i Mostar) je do 16h, a u ostalim mjestima po upitu na call centar 051/244-300

Subotom vršimo samo dostavu u centrima, bez preuzimanja pošiljki.

Za sve pošiljke vrijedi pravilnik EuroExpress-a na poleđini tovarnog lista.

http://www.euroexpress.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=169
@goldeN eh sad kako ja da budem siguran da ce taj lik platiti dostavljacu odredjenu sumu za uredjaj ?
I kako te pare meni dolaze ?
Rješenje
u roku 24 sata dobijes, kada sam ja kupovao ili slao kupac moze tek dobiti u ruke nesta kada dadne pare, dostavljac saceka 5-10min u zavisnosti o cemu se radi da vidis je li ispravno, ako nije vraca ti pare ili mobitel, a sto se tice dogovaranja oko placanja postarine neka osoba koja prima placa jer moze ti vratiti posiljku a ti onda moras platiti postarinu :)

a sto se tice cijene kazes njemu koja je cijena tog paketa, on zalijepi tvoj potpis i cijenu na paket, i dadne ti kao cek, napismeno da si predao, u slucaju da ne dobijes pare u roku 24 sata firma placa, tj nosis u firmu taj papir i daju ti pare, slao sam 100 puta i stvarno su najbrzi a i dostavljaci su normala, mene jedan pred kucom cekao pola sata, ugostio ga ja popio kafu cojek xD kad sam laptop kupovao :D

eo ti tu sve dodatne informacije
http://www.24vip.net/
Denox je napisao/la:
@goldeN eh sad kako ja da budem siguran da ce taj lik platiti dostavljacu odredjenu sumu za uredjaj ?
I kako te pare meni dolaze ?
Eto to ti je minut da ih pitas na besplatnu info liniju,
Ja ti ne preporucujem da saljes/primas brzom postom.
Zasto?,zato sto ces morati platiti postu oko 10 km + ako si nesto prodavao a slao brzom postom trebas platiti i primanje novca.
Ugl tu te niko nemoze zeznuti jer ti naglasis da taj paket koji si to prodao kosta 100 km i ovaj kupac mora dati 100 km da bi preuzeo paket.
Mobitel je npr 100 km dok platis postu ili primanje novca svakako si u minusu 10 km a ako placas i postu i primanje novca u minusu si 20 km.
Preporucujem ti bih postu najbolja i najjeftinija.
http://www.posta.ba/kalkulator/1/0/36.html
Odes u postu zapakujes paket , napises gdje se salje,posta za mobitel je mene kostala 3 km,a preporucujem ti isto da otvoris sebi racun u banci i dok pare ne legnu na racun kupac nemoze podici paket.
dokt0r je napisao/la:
Ja ti ne preporucujem da saljes/primas brzom postom.
Zasto?,zato sto ces morati platiti postu oko 10 km + ako si nesto prodavao a slao brzom postom trebas platiti i primanje novca.
Ugl tu te niko nemoze zeznuti jer ti naglasis da taj paket koji si to prodao kosta 100 km i ovaj kupac mora dati 100 km da bi preuzeo paket.
Mobitel je npr 100 km dok platis postu ili primanje novca svakako si u minusu 10 km a ako placas i postu i primanje novca u minusu si 20 km.
Preporucujem ti bih postu najbolja i najjeftinija.
http://www.posta.ba/kalkulator/1/0/36.html
Odes u postu zapakujes paket , napises gdje se salje,posta za mobitel je mene kostala 3 km,a preporucujem ti isto da otvoris sebi racun u banci i dok pare ne legnu na racun kupac nemoze podici paket.
medjutim ako kupujes ne smijes otvarati paket dok ne das pare
tako da ne znas jeli ispravno a i moze ti on krompir poslati a ti platis krompir 200KM a nemos ni pite napravit :D
i onda moras ici u drugi grad i traziti frajera
DestinatioN je napisao/la:
medjutim ako kupujes ne smijes otvarati paket dok ne das pare
tako da ne znas jeli ispravno a i moze ti on krompir poslati a ti platis krompir 200KM a nemos ni pite napravit 
i onda moras ici u drugi grad i traziti frajera
Kazes liku koji to prodaje da on postaru kaze da kupac smije odpakovati paket i provjeriti da li je sve ok , ako ovaj to ne kaze postaru onda nista , neuzimaš .
Naj jednostavnije , kupac uplati preko žiro računa novac koji još nebude legao na tvoj račun dok njemu ne stigne mobitel =) Slično transakcijama ako npr recimo 1 papir nije uredu transakcija neće biti izvršena ili nek ti uplati pola para pa mu pošalji mob a kad njemu stigne mob ili dođe paket automatski se preko pošte ili kartice može platiti ;)
Pouzećem je, po meni, najbolje. Pošalje ti ili pošalješ nešto i sve dok ne daš čovjeku iz agencije pare u ruke, nema pošiljke. Sigurno, brzo! Ako ti šalješ, stiže mu u roku 24 sata, novac dobijaš za, otprilike, 7 dana. Obratno je isto.

24VIP - moja preporuka kao kurirska služba.
Odeš u poštu daš paket i zaokružiš "Plaća primalac" ako ne plati tebi vrate predmet ja msm

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.