Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

GAMERS.ba MC prijedlozi

339 pregleda · 20 odgovora · otvorena 03.10.2012. u 18:25

Na mobu sam pa eventualne greške zanemarite!

Ova je tema napravljena kako bi VI mogli pomoći pri razvoju nama dragog servera. Sve prijedloge koji se uvaze ćemo nagraditi aplauzom!

To mogu biti prijedlozi za evente plugine rad administracije ili nešto drugo!
Event: Grudvanje
Event: Napraviti event skokovi s mosta
Contest: Naljepša kuća, najbolji objekat i sl.
Ovako , moji pridjelog je ima li ikakav plugin da se rjesimo grifera !
Znaci smucio mi se server bio samo radi grifera udje uzme sticky pistons prozor mi "razbije" ukrade mi sve kako sam tek pocinjo nisam sign bio napravio sve me pokrali onda kasnije ne kucu mi izgrifaju to je 1 prijedlog.

2. prijedlog je da se napravi nesto kao hmm da mozemo napravit mi obicni igraci da mozemo one NPC pravit recimo napravimo birtiju konobara stavimo i to. .

3. Bilo bi lijepoda mozemo i mi vodu stavljati ukolikoneko pokusa to zloupotrijebit ban DINAMIC !! Jer svaki skoro server ima to za vodu i stvarno se lijepo i slazu i sve ovako moramo morit admine stavi vodu a jos ako ih nema /://///
Bettany je napisao/la:
Ovako , moji pridjelog je ima li ikakav plugin da se rjesimo grifera !
Znaci smucio mi se server bio samo radi grifera udje uzme sticky pistons prozor mi "razbije" ukrade mi sve kako sam tek pocinjo nisam sign bio napravio sve me pokrali onda kasnije ne kucu mi izgrifaju to je 1 prijedlog.

2. prijedlog je da se napravi nesto kao hmm da mozemo napravit mi obicni igraci da mozemo one NPC pravit recimo napravimo birtiju konobara stavimo i to. :P.

3. Bilo bi lijepoda mozemo i mi vodu stavljati ukolikoneko pokusa to zloupotrijebit ban DINAMIC !! Jer svaki skoro server ima to za vodu i stvarno se lijepo i slazu i sve ovako moramo morit admine stavi vodu a jos ako ih nema /://///
Stara skola ce moci da stavlja vodu i lavu i uvjek ima admina tako da to vam nije potrebno ;D
Razmisljo sam o aukcijskom covjeku tj. svi koji imaju nesto da prodaju od oruzja i armora odu kod covjeka i daju mu item odrede cjenu i stoji kod njeg dok ga neki drugi igrac ne kupi za cjenu koju je odredio proadavac...

meni je ovo mnogo jednostavnije i lakse nego da svaki igrac ima svoj npc shop...

Post dobio aplauz od Brix

Nisam aktivan na serveru al evo nekoliko prjiedloga 

1. Nekad kad budete radili ogroman update, da ubacite mapu i da je izrenderujete a do tad stavite Whitelist pa da kasnije igracima ne laga, a da se lijepo snalaze 

2. Reklamirajte server po drugim stranicama,koga boli briga za engleski,ta 90 % igraca i clanova portala znaju engleski jezik,ovi ostali nek uce,polako  A i dobar nacin da se napuni server 

Pozz !
-Eventovi sa gradnjom - tj u npr 10min ko napravi najbolju kuću sudije da budu brix,ned...

-Builder prefixi
-Backpack mod -tj više stvari u inv ...
-OldSchool prefix je sam narandzast trebao bi i tekst biti[time će se još više old schooler-a vratit]
-Parkour cours nešto na fazon chalenga -tj. ko dospije do kraja dobija recimo 20Piletine...Ali chalenge je dostupan samo jednom u 2 dana.
-Praviti više gradova tj.iz jednog djela mape u drugi dio mape drugi grad....Isto tako npc-evi ali sa drugačijim stvarima stekao bi se osjećaj pravog survivala..

Premium Pack - može se kupiti kao i ovaj na forumu ali za minecraft tj. dobijaš čitavu diamond opremu :)

:) Eto mini neke stvari..
Poboljsati trgovinu, da mogu svi kupovat i prodavat iteme, recimo stavise znak ispod znaka je chest, na znaku pise kolika je cjena toga sto se kupuje/prodaje ,koja kolicina i naravno koja je roba (to je jedan od nacina mozete vi poboljati ili nesto drugo smislit).
Ili ako vam se neda graditi oblast za shopove i to, onda bar napraviti chat i nek se ljudi dogovaraju.

Zatim dodati chat chanel(ako se tako zove) ali za trgovinu, znaci hoces nesto kupit prodat, samo se prebacis na taj i tu pises, tako ce manje biti opterecen ovaj chat.

Dodati titule, par njih nesto kao trusted, odl school...itd ljudi vole nagrade, a mozete namestit da se dobija sa vremenom(ta trusted recimo 10h igre) i dodati neku zavrsnu koja se dobija zaslugom i sa tome titulom osoba moze da stvalja vodu i lavu.

Bice edit ako mi jos nesto padne na pamet.
Dopada mi se prijedlog od dečka iznad, ovo za premium pack. Dobro bi bilo da MC administracija razmisli da npr. 2KM košta neki pack u kojem će mo dobijati neke korisne stvarčice(diamond, gold etc).
Stavit da se kupi posjed, tako ce se i grief sprijecit i ljepse ce izgledati, samo plugin naci 

Post dobio aplauz od Brix

Event=Pecanje;
Event=Trka camaca;
Event=Zmirka;
Event=Gadjanje zivotinja Strijelom:poredaju se zivotinje,a igraci dobiju luk i strijelu i ko najvise zivotinja ubije 1 na tabeli da ima top15 tabela i na kraju svakog mijeseca 1 dobija diamond opremu,2 dobija iron opremu,a treci 10 stackova drveta npr.
Event=Plivanje:Sve objasnjeno i da se ne smiju koristiti potioni;
Eto to je to a ako mi padne jos sta na um napisacu ...
Par odličnih prijedloga sve ostalo nebuloze!!!!! Prvo bettany tvoja je greška sto nisi szavio privatw. Zaštita postoji samo je ti nisi iskoristio! A za vodu imaju oldskuleri . Onda Marijo jesi ti normalan? Kakav render? Znaš li sta he to uopste? Informisi se mali Kidd. To je client side . .aukcija predobra s tvar probat ćemo napraviti i neke od contesta!!!

Premium sistem je prije bio i bilo je 1-2 kupnje mjesecno....
@neophyte bit ce plot sistem
samo napraviti aukcijsku kucu ili autopijacu  i kupovina kuca

+

mene za admina 
Napraviti Mjesto na kojem mozes pordavati vise itema ... Eventualno aukciju ... Da mozes sebi zemljiste da kupujes ... Treba napraviti Npr . Zgradu gdje sebi mozes kupiti Stan ...
Prije sam igro na srvru gdje cim se postavi chest automatski zakljuca samo ti ga mozes otvoriti,onda imas komandu /cmodify da dajes permisije i drugim,takodjer isto se nesto tako koristi za vrata,oni signovi su stvarno glupost sto se stavlja,nisam siguran kako se zove mod ali nesto LWC tako nesto.

http://www.youtube.com/watch?v=Cr_X1kJcoqw
Denox je napisao/la:
Prije sam igro na srvru gdje cim se postavi chest automatski zakljuca samo ti ga mozes otvoriti,onda imas komandu /cmodify da dajes permisije i drugim,takodjer isto se nesto tako koristi za vrata,oni signovi su stvarno glupost sto se stavlja,nisam siguran kako se zove mod ali nesto LWC tako nesto.

http://www.youtube.com/watch?v=Cr_X1kJcoqw
Bilo je to prije na serveru ali je prekomplikovano za objasnit novim memberi a
Mi gledamo da igracima izadjemo u susret.

Sto znaci da podesavamo plugine i ostale stvari radi vas, jer neke su stvari komplikovane a mi izlazimo u susret vama tako sto pojednostavimo te stvari, a ujedno i gledamo da su sto sigurnije i efektivnije.
Brix je napisao/la:
Par odličnih prijedloga sve ostalo nebuloze!!!!! Prvo bettany tvoja je greška sto nisi szavio privatw. Zaštita postoji samo je ti nisi iskoristio! A za vodu imaju oldskuleri . Onda Marijo jesi ti normalan? Kakav render? Znaš li sta he to uopste? Informisi se mali Kidd. To je client side :). .aukcija predobra s tvar probat ćemo napraviti i neke od contesta!!!

Premium sistem je prije bio i bilo je 1-2 kupnje mjesecno....
@neophyte bit ce plot sistem
Ah pa i taj premium jedan je uhar :D
Prva poruka mi se izbrisala jer se iPod odlogirao sa foruma pa moram ponovno tipkat, skratit cu.
Chestovi u npc gradu u koji igraci mogu staviti do 3 itema, postaviti cijenu i cekati da netko kupi. Obavijest o prodaji igraci dobivaju na mail, a po novac moraju doci do npc-a. Kada se misem prijede preko itema iz chesta u description prozorcicu pise ime prodavaca, svojstva (ako je enchantano) i cijena po komadu (ako se radi o stacku).
Mogucnost da igraci mogu postaviti vise home warpova (npr home1, home2, home3 itd).
Mogucnost da igraci claimaju privatne posjede (neovisno o faction posjedima). Beskorisna claimanja (npr dio sume u kojem igrac nema gradevinu koju zeli zastititi) biti ce prijavljeni i uklonjeni.
Izgradnja npc gradova sa razlicitim temama (npr Medieval, Modern, Egypt i slicno). U gradu zive npc-ovi, a igraci se mogu naseljavati oko grada uz uvjet da zadrzavaju stil gradnje tog grada.
Imao sam jos prijedloga, ali se nemogu sjetiti svih pa cu editirati popis s vremenom.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.