Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Pomoc oko dijeljenja interneta

94 pregleda · 6 odgovora · otvorena 27.09.2012. u 23:24

Zdravo svima nadam se da ce te mi pomoci.
Naime imam vec duze vrijeme internet koji dijelim sa starim znaci on je povezan preko kabla ja koristim laptop i tako mogu da hvatam wifi i mene u svemu ovome zanima kako bi mogao da podijelim brzinu izmedju dva pca. Znaci sve bude u redu logicno dok on ne dodje i onda mi ping skoci na 300+ posto on visi na youtube internet je 3.5mb znac da podijelimo makar jednom 1.5 drugom 1.5 probo sam sa netlimetrom i jos jednim slicnim ali kod njega se to ne moze napraviti a cuo sam za QOS i pravljenje nekih rejtova uglavnom da li neko zna postupak ili makar da li ima neka konfiguracija rutera(imam tplink) kod mene to nema niti oce ono kao ukucam u browser 192.168.1.1. :@
Hvala unaprijed.
Ammar_ je napisao/la:
ne znam Bogami
Ni ja ba ne znam, sto je najgore Allaha mi ba,kume jarane, kontas..

Post dobio šamar od b0k1

Brate koji ti je modme (net HTmostar (adsl))?
probaj 192.168.1.254

user: admin
pw: admin ili 1234

aje probaj pa javi 9-)
Vec 1 mjesec dana pokusovo napravit i evo sad nesto kobajagi uspijem znaci ip qos stavio sam i ip adresu od stagrog i kolko mu dajem i da mu je to maksimalna i sve to ukuco i ostalo jos jedno polje i pise bandwidth a pored toga objasjenjo i meni opet nije nasno :D "Bandwidth - Bandwidth you supply to this entry"
eto ako neko zna jos jedan korak mi je osto
Skrillex je napisao/la:
Vec 1 mjesec dana pokusovo napravit i evo sad nesto kobajagi uspijem znaci ip qos stavio sam i ip adresu od stagrog i kolko mu dajem i da mu je to maksimalna i sve to ukuco i ostalo jos jedno polje i pise bandwidth a pored toga objasjenjo i meni opet nije nasno :D "Bandwidth - Bandwidth you supply to this entry"
eto ako neko zna jos jedan korak mi je osto
Aktiviras ga!
onda ides
Physical Ports (stavis koji su npr. 3 i 4)

popunis dole koji su ti ip-eovi i stavis da djelis pola pola :D ili kako zelis Nolram je najbolje :D
Problem rijesen nemojte misliti da sam otvorio bezveze a jedva sam provalio rijesenje:
ukucate u browser http://192.168.0.1/ ako ne radi u ovom mom slucajo je tp link idite na start u polje trazite network otvorite network tu imate model rutera desni klik na njega zatim polje network device i pise vam koji je sajt za podesavanja rutera udjete tu trazice vam username i pw kucajte admin u obadva polja kada vam je izbacilo probajte naci wandwidh u slucaju starijih rutera ili kod novijih IP QOS kad se otvorili pisace vam prvo polje kao "Bandwidth Apply" tu upisite koliko vas internet ima kbps i onda imate redove gdje ukucavate ip adresu od kompjutera kome zelite limitati brzinu da saznate koja je ip adresa drugog kompjutera start=run=cmd=ipconfig i pisace 192.168.0. to je osnova svakog ukucajte to i zatim imate Bandwidth to je polje u kome dajete kolicinu kbps datom kompjuteru to je to. Nadam se da cu nekom pomoci

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.