Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 40 bodova

Samsung Galaxy Mini ROM

150 pregleda · 2 odgovora · otvorena 24.09.2012. u 18:02

Pozdrav,

od sinoć imam problem sa Galaxy Mini. Update-ovo sam preko Kies-a, ali je update pukao na 48%, iskopčao sam USB iz mobitela, i kad sam ga restartovao, ništa ne radi.
Uključio se, ali na sredini ekrana je kao ikona mobitela i kompa i uzvičnik između njih; mogu ući i u download mode i ništa više.

Zanima me da li neko zna koji firmware mogu ubaciti, ako može DL link ?
I da, da li to mogu popraviti flashovanjem mobitela preko Odina ?
I šta mogu zajebati ?
Hitno mi je stvarno, evo dajem ovo malo boba ko pomogne 

btw; prije nego što sam sjebao ovo sve, imao sam Froyo, ja mislim 2.2.1

Hvala unaprijed
Rješenje
Moze preko ODINA i ja sam radio  .

Prati ove upute:

Run Samsung S5570 Galaxy Mini Downloader.
Select OPS file: TASS_v1.0.ops
Click BOOT button and select: APBOOT_S5570xxxxx_xxx..._user_mid_false.tar.md5
Click Phone button and select: MODEM_S5570xxxxx_xxx...._REV02.tar.md5
Click PDA button and select: CODE_S5570xxxxx_xxx..._REV02_user_mid_false.tar.md5
Click CSC button and select: CSC_S5570xxxxxx_xxx..._REV02_user_mid_false.tar.md5
Put your phone into Download Mode: Press middle Key ( Home key ) + Power + Volume Down
Connect USB cable to your phone and the program must read the Com number it takes.
Click Start button and the update process will start.
Do not touch or remove anything till the device rebooted and you can see PASS word on the program.

Evo ti link za oficijelni firmware, ja sam sebi stavio 2.3.6 - Russia, kasnije samo prebacis na koji hoces.

http://www.tsar3000.com/Joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=586:samsung-s5570-galaxy-mini-b-l-firmwares&catid=55:samsung&Itemid=82
brick je napisao/la:
Moze preko ODINA i ja sam radio  .

Prati ove upute:

Run Samsung S5570 Galaxy Mini Downloader.
Select OPS file: TASS_v1.0.ops
Click BOOT button and select: APBOOT_S5570xxxxx_xxx..._user_mid_false.tar.md5
Click Phone button and select: MODEM_S5570xxxxx_xxx...._REV02.tar.md5
Click PDA button and select: CODE_S5570xxxxx_xxx..._REV02_user_mid_false.tar.md5
Click CSC button and select: CSC_S5570xxxxxx_xxx..._REV02_user_mid_false.tar.md5
Put your phone into Download Mode: Press middle Key ( Home key ) + Power + Volume Down
Connect USB cable to your phone and the program must read the Com number it takes.
Click Start button and the update process will start.
Do not touch or remove anything till the device rebooted and you can see PASS word on the program.

Evo ti link za oficijelni firmware, ja sam sebi stavio 2.3.6 - Russia, kasnije samo prebacis na koji hoces.

http://www.tsar3000.com/Joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=586:samsung-s5570-galaxy-mini-b-l-firmwares&catid=55:samsung&Itemid=82
- Hvala cigla, iako nisam uradio ovako kako si rekao, eto bodovi 
Ipak sam riješio preki Kies recovery, nakon 6-tog pokušaja sam uspio nekako da povratim, i još sam update-ovao na 2.3.5

Inače, hvala za linkove i tut, vjerovatno ću ja uskoro nešto opet sjebat, pa će mi trebat 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.