Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 100 bodova

[Problem] Zaključani mobitel

246 pregleda · 9 odgovora · otvorena 25.09.2012. u 22:57

Dobra večer svima.

Imam problem. Naime, barkao sam po sekinom telefonu i znate ona nova tehnologija šifra u obliku znaka i ja to isfulao više puta i javilo joj se da ukuca mail i pw. Znamo sve pw-ove i mail-ove ali ne može da joj se uloguje. Neamo wi-fi ovdje u kući i da li je do tog? Da li mora imati wi-fi da bi se tog mogla pokušati ulogovati?

Ako neko iznimno brzo pomogne biće još 200 bodova.

Unaprijed hvala. Ako neko nije razumio nek mi se javi na pm. 
Rješenje
Ako je Android, postoji mogućnost da se treba unijeti prvi mail koji je unešen kod paljenja uređaja.
Nije sporan Wi-Fi, ali je sporan Internet. Za login ti treba.
Možeš li išta raditi sa uređajem? Gdje ti traži te podatke? Prilikom čega?

Post dobio aplauz od skile

iWolf je napisao/la:
Ako je Android, postoji mogućnost da se treba unijeti prvi mail koji je unešen kod paljenja uređaja.
Nije sporan Wi-Fi, ali je sporan Internet. Za login ti treba.
Možeš li išta raditi sa uređajem? Gdje ti traži te podatke? Prilikom čega?
Vidi Android je (radi se o mobitelu Galaxy FIT). Pitat ću je sad za taj prvi mail.

@Ovaj dole. I ja sam rekao da ne drami jer je ona pogubila sve pw-ove a ja sam ih vratio. Rekao joj da proba ukucat kad uhvati negdje neki wi-fi.
Ne bi trebalo javljat da se kuca email i pw, jer ja kada isfulam namjerno na galaxy-u pise mi da pokusam za 30 sekundi. Koliko si puta pogrijesio taj pattern pa ti se javilo to?
Ali ako se pojavljuje onda moras imat internet konekciju da bi ti prihvatilo login. Ako vec nemas u kuci Wi fi, odi kod nekog ko ima aktiviraj ga i kucaj onda.
Ali ako je zakljucan telefon zanima me kako ces uopste upalit Wi-Fi ako vec nije upaljen?
Galacticoss je napisao/la:
Ne bi trebalo javljat da se kuca email i pw, jer ja kada isfulam namjerno na galaxy-u pise mi da pokusam za 30 sekundi. Koliko si puta pogrijesio taj pattern pa ti se javilo to?
Ali ako se pojavljuje onda moras imat internet konekciju da bi ti prihvatilo login. Ako vec nemas u kuci Wi fi, odi kod nekog ko ima aktiviraj ga i kucaj onda.
Ali ako je zakljucan telefon zanima me kako ces uopste upalit Wi-Fi ako vec nije upaljen?
Pogriješio sam ja više puta. I ja sam joj rekao da treba Wi-Fi prvenstveno. A i ja ne znam to za net ako nije upaljen. Ali kaže da njoj stižu poruke sa FB-a. Upalila joj se sama 3G Mreža. Valjda to mobitel sam prepozna?
Galacticoss je napisao/la:
Da, i ja se to pitam. Zar možeš išta raditi ako je već zaključan.
Jesi li probao hard reset?
simba je napisao/la:
Pogriješio sam ja više puta. I ja sam joj rekao da treba Wi-Fi prvenstveno. A i ja ne znam to za net ako nije upaljen. Ali kaže da njoj stižu poruke sa FB-a. Upalila joj se sama 3G Mreža. Valjda to mobitel sam prepozna?
Pročitaj moj gornji post + pogledaj sa strane slične video klipove 8)
Pokusaj ovo (ali kao ima memori karticu izvadi da nebi pobrisalo slucajno stvari koje ima).

Drzi sljedece dugmad.

Tipka za pojacavanje gore + dugme za paljenje + dugme u sredini za menu - jedno 10-15 sekundi i izaberi factory reset option i to ce pobrisati sifre.
idi dole na zaboravljena sifra.

nadji negdje wifi i zakvaci se i na kojem si logovan mail na mobu taj ukucaj i password i to je rijeseno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.