Može li mi netko pojasniti nešto , jer se ne razumijem baš u hardware...Znači računalo radi normalno , nema nikakvih smetnji što se tiče štopanja ni ničega..Najednom počne sve da štopa , sporo otvara fajlove itd...Odem na task manager i vidim ono CPU Usage odjednom oko 40% pa padne pa se digne na 78% i tako stalno i nakon nekoliko minuta se smiri...Sad da mi netko objasni do čega je to , kako to poboljšati ..šta već?
Diskusija
CPU Usage
160 pregleda · 7 odgovora · otvorena 22.09.2012. u 20:18
jesi probaj sa anti-virusom ili system restore
Provjeri da li imaš virusa na kompjuteru i najbitnije je da provjeriš temperaturu procesora da se ne pregrijava.
Probaj uraditi defragmentaciju i srediti PC sa Advanced System Care-om
pogledaj u task manager koji fajl ti uzima cpu toliko i trazi na google...
Agent47 je napisao/la:
Provjeri da li imaš virusa na kompjuteru i najbitnije je da provjeriš temperaturu procesora da se ne pregrijava.
je napisao/la:
Kakve veze ima temperatura i CPU objasni mi? A što se tiče virusa to može biti.
@OT: Možeš zamjeniti termalnu pastu, skenirati računar sa 2-3 antivirus/malware rješenjima pa vidjeti jel pronalaze nešto.
Btw. možeš i kada uđeš u Task Manager - poredati po "CPU Usage" i vidjeti koji proces to najviše koristi CPU.
FritzzYYYY je napisao/la:
CPU kada radi na 100 (C) stepeni će davati lošije performanse nego kada radi na recimo 30 (C) stepeni.
@OT: Možeš zamjeniti termalnu pastu, skenirati računar sa 2-3 antivirus/malware rješenjima pa vidjeti jel pronalaze nešto.
Btw. možeš i kada uđeš u Task Manager - poredati po "CPU Usage" i vidjeti koji proces to najviše koristi CPU.
, btw kod mene zna srat pc onaj explorer.exe ne (ie explorer, već sistemski explorer) zna bit na 99 CPU ... Pojasni mi za tu termalnu pastu , o čemu se radi? ty
splat je napisao/la:
Šta je termalna pasta, gdje se to mijenja
, btw kod mene zna srat pc onaj explorer.exe ne (ie explorer, već sistemski explorer) zna bit na 99 CPU ...
Pojasni mi za tu termalnu pastu , o čemu se radi? ty
, btw kod mene zna srat pc onaj explorer.exe ne (ie explorer, već sistemski explorer) zna bit na 99 CPU ... Pojasni mi za tu termalnu pastu , o čemu se radi? ty
Evo ti klip, na engleskom je, mijenjanje termalne paste .. http://www.youtube.com/watch?v=8ow3rAyWCIE
Btw. kucaj na google "explorer.exe 99% cpu usage" - pa vidi kakvih sve rezultata izbacuje, mada je to bug Windowsa ili neki sitni virus
Post dobio aplauz od KRYSTAL
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.