Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 15 bodova

Problem sa wirelessom

147 pregleda · 7 odgovora · otvorena 17.09.2012. u 13:16

Prije neki dan sam kao instalirao wireless , ali nece nesto. Stvar je u tome sto na mobitelu mi prikazuje da ima konekcije , i konektuje se i sve to , ali kad otvorim stranicu kaze da nema konekcije. Molim ovim putem da admin nagradi aplauzom onoga koji pomogne.

EDIT:

Radi se o "tp link w8901g"
pa jesi li povezo mreznim kablom wireless router sa modemom koji si dobio od svog internet provajdera?
i koji ti je model wireless routera?
Najvjerovatnije je Wireless na routeru ukljucen tako da se ti mozes spajat na njega, ali router nije spojen na internet.
Otvori Web Browser, upisi 192.168.1.1 i upisi Username i Password za router. Sad ti se otvorio meni routera i ,ovisno koji model imas, negdje ce pisati "Internet: Disconnected" i kraj toga bi trebao biti gumb "Connect". Ukoliko si vec unio svoje ADSL podatke u router, spojiti ce se automatski, a ako je to prvo spajanje odmah ce ti se otvoriti prozor u kojem unosis sve potrebne podatke koje si dobio od ISP-a.
Moras napraviti u ruter postavkama routhede mod, 1000 puta sam to napisao.

Evo tut :

TUT

Mora raditi kad to uradis, jer imao sam isti ruter i radilo sve ok. 
orochi je napisao/la:
Moras napraviti u ruter postavkama routhede mod, 1000 puta sam to napisao.

Evo tut :

TUT

Mora raditi kad to uradis, jer imao sam isti ruter i radilo sve ok. :D
Nece da otvori " 192.168.1.1." ... prvi put je htjelo i onda kao pukla konekcija... i vise nece !
Prvo resetuj ruter (vjerovatno ima negdje iza da olovkom resetujes), poslije toga provjeri sve kablove, kad budes uvjeren da si sve spojio kako treba, restartuj modem, zatim udi u postavke rutera, u ovisnosti koji ti je ISP konfigurisi ruter, ako nisi siguran kako se to radi, nazovi svog internet provider-a da ti dadnu detaljne upute, ako ti oni nemogu dati detaljne informacije, postavi ovdje na forum fino koji ti je internet provider, koji ruter i koji modem pa cemo nesto rijesiti

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.