Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

neki belaj -.-

385 pregleda · 7 odgovora · otvorena 02.09.2012. u 01:03

Imam problem vec 5-6 dana s racunarom , znaci stopa mi sta god otvorim otvorim yt ono stopa ne normalno
:S
i na msn mi puca konekcija cesto ....
u cemu bi mogo bit belaj ?
probaj formatirat comp,ako ti to ne pomogne probaj skinut neki PC optimizer sa neta,meni je malo pomoglo,ali bolje i to malo nego nista :) poz
Belaj bi vjerovatno trebao biti u kablovima, ako ne, javi se ISP-u i pitaj njih u čemu je problem, da ti dođu, pogledaju i tako to. Btw, koji ISP?
Odvojis malo vremena skeniras racunar antivirusom?
Sa Cleaner-om ocistis racunar.
Pogasis bezpotrebne stvari.

Ako je neki stariji racunar i u njemu neka "mrtva" konfiguracija onda bezze se trudis.
GL
Idi start , poslije toga klikni "run" i upiši "msconfig" i pritisni enter . Poslije toga otvoriti se novi prozorčić u kojem ćeš da klikneš "startup" i unčekiraš sve ono što ti ne treba prilikom ulaza na kompjuter . Ja sam kod sebe sve uncheck osim sistemskih procesa (zvuka itd.)
Primjer:

Zatim restartuj kompjuter . Kada ti uđe izbriši sve nepotrebne stvari preko opcije "Add or remove".
Primjer :

Ali možeš i uraditi ovaj "fol" , da ih poredaš po veličini i onda removaš tj. uninstališeš. Također idi Start > All Programs i uninstall sve što ti ne treba . Ako ne može da se uninstališe idi na Program Files i izbriši folder gdje se to nalazi . Poslije toga odeš na Add or Remove i removaš ga (Izbrišeš zauvijek sa HDD-a)
Primjer :

Pobriši tako da ti na kraju bude HDD 1/3 popunjen a 2/3 prazan . Npr. kod mene je HDD 150 GB , slobodno mi je preko 100 GB-a .

Kada sve ovo završiš ideš na Start > All Programs > Accessories > System Tools > Disk Defragment . Defragmentuješ ga 2-3 puta . Da pojasnim : Defragment raspoređuje fajlove po HDD disku da budu bliže jedan drugom , prilikom čega će se brže učitavati fajlovi i time ti kompjuter neće štekati .
Primjer :

Ako si sve ovo zavrišio rr kompjuter i trebao bi ti ako ne , bar malo "povećati" brzinu.
Ma najbolje bi ti bilo da oboris sistem

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.