Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ekskurzija u Spaniju

546 pregleda · 23 odgovora · otvorena 20.08.2012. u 22:56

Vozdra raja, prvo BSMO onima koji slave ne znam puno o tom blagdanu pa ne znam trebam li reci sretan al nek vam je sa srecom :D

Nego, u subotu idem na ekskurziju u Španjolsku i ostajem tamo 10 dana i poslije toga 2 dana gardalanda, pa me zanima kakvi su dojmovi vas koji ste išli , te šta se isplati posjetiti šta treba zaobići, savijeti etc.

Spameri kolege moje i vi ste dobrodošli ♥
MorgaN je napisao/la:
♥

Inace hoolywood diskoteka navece zurka strasna... Samo kazi onom dj-ju pozdravio te Nenad! HAhahah:D

Ako budete u onom hotelu gdje neki brko radi u restoranu k'o konobar, poselami ga od mene, nije on mene zaboravio. Pokazi mu moju sliku....
Kakav Hoolywood, diskoteka ravna ku**u, kad ti se 70% osoblja obraća na naški. Meni se bar nije nešto pretjerano svidila, ostani u Hoolywood-u, samo ako nađeš kakvu kres kombinaciju iz neke od balkanskih škola što će bit' tamo. Ako niste obavezni, i imaš nekog gotivnog razrednika, otiđi izać u TROPICS, imaju top party-e i ponudu uvjek, ne manjka dobrih cura, dobar provod zagarantovan, malo skuplje, al' ako si pri parama, nemoj da ti bude do kosti žao sve potrošit. Onda u Lloret-u, obavezno sebi završi skunk, nađi od crnaca, ako ne nađeš ti od njih, naće oni tebe svakako, hodaju trgom i u prolazu ti dobace, nemoj da ti je crnjak, lako se sporazumit, ti njemu evre on tebi količinu i 'ajd zdra'o, mislim da je cijena negdje oko 20 eura, al' se ispoštuješ samo tako. Nemoj bit' idol pa plaćat da ubadaš, nafataj kakve djevojčice iz Srbije i trpaj. Eto toliko od mene. Nezaboravan provod ti je zagarantovan svakako!

Post dobio aplauz od KillaOR

Isao sam u spaniju slicna ruta ne sa skolom ali otprilike to je to. Sad ne znam gdje ce ti vi sve ici ali na putu do spanije isli smo u Veneciju i Gardaland. Venecija nista posebno bar meni .Kazu najljepsi grad na svijetu ali eto. Zavisi sve od ukusa. Mi kad ssmo dosli u veneciju dodjes na jedan dio gdje se parkiraju autobusi i ides zatim brodom nekim manjim do starog dijela venecije. Tu smo obisli te znamenitosti i imali smo zatim nekih 1h vremena da prohodamo ali u grupama . Mi smo u veneciju dosli oko 7 h ujutro mozda malo kasnije. Tada je trg poluprazan i mozes sve vidjeti ali vec u 1 je tolika guzva to je smijesno. Sve u svemu venecija nije nesto posebno ali eto ako nisi bio lijepo je vidjeti. Cijene su prenapucane pogotovo u centru starog grada tamo gdje je trg ali kad tek dodjes vidjet ces radnje gdje se mozes cijenkati i to obavezno ;) . Vecinom neces nista kupiti osim suvenira tako da ;) . Poslije toga smo isli u Gardaland po meni je to jedna od najjacih stvari gdje sam bio ne zalim onih 25 e . Samo jedna napomena ali vidim vi cete biti 2 dana u gardalandu mi smo bili oko 9h . Kad hoces izaci moraju ti udariti pecat na ruku inace ces morati ponovo platiti ulaz eh sad vi cete biti 2 dana pa cete imati mozda neke specijalne karte ali opet pripazi. Gardaland mi nismo mogli obici za 9h ali vi posto cete biti 2 dana moci ce te . Jedna od najboljih stvari je raptor http://www.youtube.com/watch?v=tCVkvFediMM&feature=related . Mi smo prvo isli na rapotor i noge su mi se odsjekle. Inace nmg nikom to opisati i sam ces vidjeti. Osim raptora imas jos 4d kino to ne propustaj ( spongebob i ice age ) imas zatim neki voz koji ide po vodi interesantno ne prestrasno. Zatim smo isli na ovo http://www.youtube.com/watch?v=nPJGOvFnpdw ovo nije strasno i pruza ti se predobar pogled na sve polako ide i za jedan krug se okrene za 360 stepeni . Moji kad su vidjeli blue tornado odavde nisu htjeli da idu otislo nas samo 5. Inace nemoj da bi propustio blue tornado http://www.youtube.com/watch?v=xc3AEFomamo jedna od boljih stvari . Meni je strasniji bio raptor ali valjda sto je prvi put sve u svemu predobro. Vidjet ces ima tu jos stvarcica kao sto su mamut itd. Mozes to sve pogledati ovdje http://www.gardaland.it/resort/ . O spaniji ti nmg nista puno reci jer mi smo isli na granollers cup tako da nismo bili na plazama . Ali posjetili smo stadion barce . Karta je mozda 15-20 e nisam siguran jer smo tu besplatno usli . TO ne propustaj jer rijetka je prlilika da ces vise to ikad posjetiti . Vidjet ces tu stadion gore loze gdje su novinari , muzej i officijalnu radnju. Kod magicnih fontana kao sto ovaj kaze ima dosta djeparosa mada nisam nikog primjetio http://www.youtube.com/watch?v=m_DKUm8blJA vjerovatno jer je padala kisa pa ih manje bilo. I povratku smo isli u cannes i bili smo tu jedno 45 min. Mozes vidjeeti potpise u otiske ruku od lavni licnosti itd. neki su se kupali ali ako ce te biti kratko vrijeme ne bih ti preporucio jer ako se ne istusiras i onako mokar u autobus jos slana voda ;) . I zadnja destinacija na povratku je monte carlo i monaco. Tu dodjes autobusom i jedan dio i zatim ides liftom do na vrh brda gdje se nalazi palaca nekog kneza princa ili sta je vec. Ako je spustena zastava nema ga a ako je dignuta u palaci je . Tu ce te se slikati vidjeti grad itd. Kasnije smo sisli u donji dio malo prohodali ondje gdje bude pit stop u formuli jedan ali nista to je na ulici ali opet vidis one oznake itd. Monaco je preskup inace sladoled 5 e ali eto. Sve u svemu bit ce vam predobro ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.