U posljednje vrijeme mnogo sam pratio po forumima (najvise HLTV.org) sta ce se desit u buducnosti sa kanterom, kakva su misljenja ostalih i evo odluci se na ovu temu.
Svi znate da je kanter-strajkovom 1.6 izdanju dosao kraj! Dugo se i zadrzao medju najigranijim fps igrama, ali izdanje koje je desetak godina staro je i bas staro. Vjerujem da ce se 1.6 igrat jos, al znatno manje, zato sto je i ostario, a i pojavio se CS:GO!
CS:GO evo izlazi iz bete za 3 dana. Mnogi CS 1.6 timovi su se raspali u posljednje 1-2 godine, a neki su i presli na CS:GO. NiP, mousesports su samo neki poznati timovi koji su nedavno formirani, ali za vjerovat je da ce ih bit jos ovakvih. Vec nekoliko turnira je najavljeno. Dok sam pratio sta ljudi govore o CS:GO nailazio sam na razlicita misljenja, prvenstveno radi gameplay-a. Mnogi govore da CS:GO nije nastavak CS serijala, vec valve-ova tvorevina koja vise baca na CoD. O njegovoj buducnosti jos je rano govoriti, al kad izadje iz bete vec cemo moci vidjeti reakcije onih koji budu isprobali. Ako CS:GO ne uspije, nadam se da ce uspjeti onda CS Professional Modification!
CSProMod 1.09 verzija, kako je navedeno u vijesti na HLTV-u, ce izaci nakon sto CS:GO izadje iz bete, tacan datum nije naveden. Ova verzija kantera se otegla, evo 6-7 godina kako neki govore, update-ovi idu sporo, nemaju sponzora nekih.. to su samo neki od razloga sto ova verzija kantera nije uspjela dosad. Ova verzija se pokusava sto vise prilagoditi igracima koji su igrali 1.6, a i kad se pogleda puno vuce na nju. Prednost ProMod-a je sto je i free.
Evo s moje strane, kako ja gledam na sve ovo:
Da odmah kazem igrao sam CS:GO, CSProMod nisam. CS:GO mi se nimalo nije svidio, prerealno uradjeno. Grafika je uredu, sa nizom bespotrebnih stvari na mapi, al haj to se moze zanemarit. Gameplay mi se nimalo ne svidja, mislim ono kad cikac pada kad ga npr. pogodis u glavu, ja evo nisam mogao znat jel headshot ili ne dok ne pogledam gore u cosku da vidim, tj. prerealno odradjeno. Oruzje vuce na CoD. Aj necu vise da pljujem po Global Ofenzivu, svak ima svoje misljenje, ali ja znam kako je meni to izgledalo, odmah sam i batalio. Ne mogu igrat nesto za cim ne mogu vise od 2 sata vremena provest, sto me uopste ne privlaci tako da...

ProMod me vrlo vrlo pozitivno iznenadio i najverovatnije da cu to pocet prekucavat cim dobijem novi pc. Gameplay je extra odradjen, evo jedan bezveze video, samo kako to izgleda, i koliko samo vuce na CS 1.6 zbog cega mu i dajem veliku prednost u odnosu na GO. Modeli fini, mape jako odradjene, sve mi se svidja. Ne mogu puno pricat o njemu, vidio sam vecinu iz klipova, ss-ova i od reakcija prvo sa hltv-a ljudi, pa onda i od mojih drugova. Npr. prekucer/jucer sam poslo cetvorici drugova iz CS 1.6 klana link za download ProModa; to je nenormalno koliko su se navukli, i mogao sam dobit samo pozitivne reakcije. Samo mi je krivo sto mislim da ovaj kanter ne moze uspjeti radi toga sto se CS:GO pojavio, tj. ne moze se nesto ovako nositi sa valveom.
Halalite sto dajem ovoliku prednost promodu, al evo i na vama je red da iskazete svoje misljenje. Ako je bilo slicnih tema sorry, nisam nesto online u posljednje vrijeme. Molio bih bez pokusaja nekog trollanja, spamanja, samo ako moze ozbiljni da se jave. I molio bih da ne pisete nesto kao "CS 1.6 4ever!" i to jer znamo kakva je situacija sa 1.6, mozete je vi igrati i voliti koliko hocete (i ja je volim) al nema vise tu buducnosti , znate sta hocu rec, vec da otprilike ovo odgovorite; znaci sta vi mislite: Sta ce bit sa CS-om u buducnosti? Sta cete vi igrat? eto znate dalje.

Autor ovog romana: ja...

btw evo vec mi 7 drugara instaliralo promod, pa da vidim ima li iko da ce igrat ovog?
, jer cuo sam ljude koji su igrali i da nisu sad nesto iznenadjeni. Kada daju nastavak CS 1.6 u 3D, tek ce onda to zamjeniti CS 1.6, jer samo to hoce raja. A ovi timovi, npr SK gaming sto se raspao, ma vratice s eoni za 6 mjeseci kad vide da na CS:GO nema uspjeha.