Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.ba Kritika

1.982 pregleda · 68 odgovora · otvorena 10.07.2012. u 23:58

Osim sto sam omalovazavan u stvarnome svijetu,poznat kao mali i ruzni nolajfer,na sajtu na kojem se osjecam kao domacin,nakon 2 godine provedene na njemu poceo sam dozivljavati neugodnosti. Nepravda. Ona me prati kroz citav zivot,ali zasto da je prisutna i na gejmersu,boze zasto ?
Naime,pisao sam mnoge postove u svrhu pomaganja,aplauz sam dobio u 0,5% slucajeva,a o tome da neko klikne dugme "Pomogao" na moj post necu ni da pricam. Ali,napisem 1 neozbiljan post,on odmah biva kaznjen samarom u crvenoj boji.
Iako vecina mojih zadnjih postova je neozbiljna,to je zbog toga sto moderatori ne rade svoj posao dovoljno,ali jedna pozitivna stvar je da je svaki moj spam/troll/neozbiljan post bivao osamaren najsurovije,i to lijevom rukom iz suprotnog ugla.
Hvala na paznji i do gledanja.
Ma j**o te aplauz i šamar , i opomena i post i kritika i sve. Došlo je na tu razinu, da su bodovi postali dosada, da je nestalo pametnih postova i pametnih ljudi. Sada se trudi samo par ljudi na portalu, mala manjina ostalo otišlo u qrac. Prije sam se trudio za aplauz jer mi je bilo drago ispod mog posta vidjeti Post dobio aplauz od Moda Moderatorića, ali sada tog zelenog dijela nema, ne govorim samo u moje ime već u ime svih prisutnih. Vrlo je malo aplauza a puuno šamara. Ne kažem da ti šamari nisu zasluženi , ali nije valjda da nema ni zasluženog aplauza majku mu. Svi se je***o trudite oko tog aplauza, evo od sada prvih 5koji mi se jave sa linkom teme na koju su trebali dobiti aplauz a nisu, od mene dobijaju po 10bodova da izmirimo taj aplauz.
keiz je napisao/la:
Pa šta drugo očekujete kad se za sajt trudi samo 5-6 osoba (skile i ekipa). Skinete status Peletu koji je bukvalno održavao sve na sajtu osim vijesti. Slike dana (istina, nekad je bilo i "not funny", ali morao je tu izabrati jer nije bilo drugih, nekad je čak uploadovao i neke svoje, jer nije bilo boljih). Sve teme je redovno pregledao, pomagao na njima, i što je najvažnije ODGOVARAO JE NA PM, i uvijek je gledao da ti pomogne, ako on ne može pošalje ti link profila kome da se obratiš. I opet ga skinete sa pozicije razlog - NEAKTIVNOST

Evo sad slike dana, ujutro fino neko izabere neku sliku, u po frke neko stavi drugu (nije samo ovu Dininu, nemam ništa protiv njega).
Napišem na ovoj temi post, istinu: http://gamers.ba/forum/127/169921/1/-gba-dd2-akcija-nagrada/#tema-post-1741212 , odma šamar i za mene i za amsija (jest da je i holy dobio al nebitno to), a samo sam rekao da je džavid dopustio da i admini stavljaju ssove, bili smo na teamspeaku kad je to rekao. Kad je džavid pročito post, piše mi u gb:

Otkud ovolike kritike i od mene i od drugih članova? Pa znači da nije problem u nama već u nekim članovima administracije, ali ima i ovih što trollaju, spamaju i pokušavaju bit smiješni, al ne ide im, i oni su neki problem al to banuješ kao što je Pele radio, perm i gotovo.

Haj sad odo zvat ovog lika za bilijar.
Asslicker mrtvi (). Pa što je peletu skinut mod? Neaktivnost.
Šamare ste dobili radi holya, a holy se meni javio i reko da je napravio grešku. Ti si moro popovat i javit se na temu. Zato i jeste napisano da se ne mješaš tamo gdje ti nije mjesto. Isto tako reko si da se izvlačim pred holyem, al si obriso odgovor koji si dobio u gb pa da ovde napišem: Boli me ku**c za holya! Tu sam gdje jesam jer znam svoj poso.
Ti si najaho na taj upis i svima ga salješ. Al kontaš da me boli briga? Gdje su upisi poslije toga? Šta se ti zalis, u februaru registrovan hoces da ima 1337 aplauza.
I znam ja šta je tebi, otišla nevinost (prvi šamar). I nemoj se ljutit, većina nas je dobila prvi šamar od simbe.
DZAVID je napisao/la:
Šamare ste dobili radi holya, a holy se meni javio i reko da je napravio grešku. Ti si moro popovat i javit se na temu. Zato i jeste napisano da se ne mješaš tamo gdje ti nije mjesto. Isto tako reko si da se izvlačim pred holyem, al si obriso odgovor koji si dobio u gb pa da ovde napišem: Boli me ku**c za holya! Tu sam gdje jesam jer znam svoj poso.
Ti si najaho na taj upis i svima ga salješ. Al kontaš da me boli briga? Gdje su upisi poslije toga? Šta se ti zalis, u februaru registrovan hoces da ima 1337 aplauza.
I znam ja šta je tebi, otišla nevinost (prvi šamar). I nemoj se ljutit, većina nas je dobila prvi šamar od simbe.
J**o šamar, bodove sam sve podijelio, ostalo ovo malo i to da iskoristim da budem nešto kupovao, nisu fazon više ni bodovi, aplauzi, šamari, opomene, banovi. Simbi sam se zahvalio u gb za šamar, i je**š sve, nema više zanimljivosti na sajtu, samo svađe, prepirke i psovanja.
DZAVID je napisao/la:
Tebi je SIMBA dao drugi šamar Pošto vidim da se pominje i moja malenkost u onom keizovom postu, da se javim. Malo je glupo bilo dati šamar na ovakvoj temi, i dalje stojim iza toga, prvenstveno jer se radilo o temi GBA DD2, gdje koliko ja znam stoji pravilo SAMO SE ADMINI SMIJU JAVLJATI(i sam sam admin). Samim tim, keiz(koji nije admin) je zaslužio šamar, ali moglo se to i progledati kroz prste Holy je vidio neku raspravu sa mnom oko stavljanja ss-ova admina na akcije i nakon dva posta, obojica smo dobili šamar, ali nije to uopšte problem. Meni su gori oni šamari od Semira ili Krystala, gdje mene moderator koji je "najpametniji u vezi hardware" ubjeđuje da ne postoje driveri za monitor. Uredu da ja to pišem nasumično, ali ja te iste drivere posjedujem za moj Samsung LCD monitor. Naravno, u svakom slučaju, on je moderator i on mora biti u pravu, što je potpuno pogrešan pristup jednog moderatora Normalna stvar je da jedan obični korisnik ukaže na grešku moderatora ili ga nauči nečemu novom. Teško da će to moderator prihvatiti, barem ovdje. Da se nadovežem na ovo, pošto sam prije par trenutaka čitao onu temu, gdje sam vjerovali ili ne dobio tri šamara. Dajem neke upute korisniku koji je podigao temu kako će pronaći to što traži i na to se dobije šamar ? Naravno da ne očekujem aplauz, jer je to tako prosto, ali šamar ? Drugi šamar sam dobio na neku diskusiju, jer je dotični moderator već to sve skinuo i utvrdio da se u tom fajlu ne nalaze driveri već neke upute. U međuvremenu sam dobio PM gdje stoji da ne lupam gluposti, ne postoje driveri za monitor. Toliko o znanju moderatora(ovo se odnosi na više na onaj citat kod drugog šamara). Ovaj treći bih mogao okarakterisati kao jedini zasluženi, ali pritom računajući da je ono više bilo napisano iz afekta prema moderatoru, koji mi je do tog trenutka već dao dva šamara.

I nemojte mi Limu dirati, vidite Vi ko meni aplauze dijeli u zadnje vrijeme, iako sam u zadnje vrijeme primio par prijetnji da mi dotični želi pokvariti statistiku, tako što će me ošamariti koji put. Zbog tog čina, odlučio sam da bojkotujem coffe shop hahhahahhaha

Ne vidim razloga zašto bi se osporavao rad moderatora oko te opcije aplauz/šamar. Čak su isti u nekim situacijama i dobri po nas, jer kako Drawn kaže pravilo je takvo da u jednoj temi samo jedan korisnik dobija aplauz, a pratite teme "Ime pjesme" gdje se jedan korisnik javi i dobije aplauz, nakon 10-15 minuta javi se drugi, koji je naravno kopirao to i opet dobio aplauz. Da li vam i ovo smeta ? U svakom slučaju, normalno je da moderatori griješe, oni daju aplauze/šamare samo kada vide da ih je korisnik zaslužio.

Ne znam skile da li si pročitao onaj moj prijedlog, da ponovim, možda su još neki uočili to. Dosta nas igra igru League of Legends, na forumu postoji podforum kojeg održava jedan moderator. Vjerovatno Vas dosta zna da je ova igra postala igranija od CS 1.6 i sličnih(znamo da je CS 1.6 uvijek tražio više moderatora od drugih podforuma). BXM je moderator tog podforuma, pokušajte uvesti još jednog moderatora kako bi postao još aktivniji, jer ne može to samo jedan moderator kontrolisati
amsi je napisao/la:
Tebi je SIMBA dao drugi šamar Pošto vidim da se pominje i moja malenkost u onom keizovom postu, da se javim. Malo je glupo bilo dati šamar na ovakvoj temi, i dalje stojim iza toga, prvenstveno jer se radilo o temi GBA DD2, gdje koliko ja znam stoji pravilo SAMO SE ADMINI SMIJU JAVLJATI(i sam sam admin). Samim tim, keiz(koji nije admin) je zaslužio šamar, ali moglo se to i progledati kroz prste Holy je vidio neku raspravu sa mnom oko stavljanja ss-ova admina na akcije i nakon dva posta, obojica smo dobili šamar, ali nije to uopšte problem. Meni su gori oni šamari od Semira ili Krystala, gdje mene moderator koji je "najpametniji u vezi hardware" ubjeđuje da ne postoje driveri za monitor. Uredu da ja to pišem nasumično, ali ja te iste drivere posjedujem za moj Samsung LCD monitor. Naravno, u svakom slučaju, on je moderator i on mora biti u pravu, što je potpuno pogrešan pristup jednog moderatora Normalna stvar je da jedan obični korisnik ukaže na grešku moderatora ili ga nauči nečemu novom. Teško da će to moderator prihvatiti, barem ovdje. Da se nadovežem na ovo, pošto sam prije par trenutaka čitao onu temu, gdje sam vjerovali ili ne dobio tri šamara. Dajem neke upute korisniku koji je podigao temu kako će pronaći to što traži i na to se dobije šamar ? Naravno da ne očekujem aplauz, jer je to tako prosto, ali šamar ? Drugi šamar sam dobio na neku diskusiju, jer je dotični moderator već to sve skinuo i utvrdio da se u tom fajlu ne nalaze driveri već neke upute. U međuvremenu sam dobio PM gdje stoji da ne lupam gluposti, ne postoje driveri za monitor. Toliko o znanju moderatora(ovo se odnosi na više na onaj citat kod drugog šamara). Ovaj treći bih mogao okarakterisati kao jedini zasluženi, ali pritom računajući da je ono više bilo napisano iz afekta prema moderatoru, koji mi je do tog trenutka već dao dva šamara.

I nemojte mi Limu dirati, vidite Vi ko meni aplauze dijeli u zadnje vrijeme, iako sam u zadnje vrijeme primio par prijetnji da mi dotični želi pokvariti statistiku, tako što će me ošamariti koji put. Zbog tog čina, odlučio sam da bojkotujem coffe shop hahhahahhaha

Ne vidim razloga zašto bi se osporavao rad moderatora oko te opcije aplauz/šamar. Čak su isti u nekim situacijama i dobri po nas, jer kako Drawn kaže pravilo je takvo da u jednoj temi samo jedan korisnik dobija aplauz, a pratite teme "Ime pjesme" gdje se jedan korisnik javi i dobije aplauz, nakon 10-15 minuta javi se drugi, koji je naravno kopirao to i opet dobio aplauz. Da li vam i ovo smeta ? U svakom slučaju, normalno je da moderatori griješe, oni daju aplauze/šamare samo kada vide da ih je korisnik zaslužio.

Ne znam skile da li si pročitao onaj moj prijedlog, da ponovim, možda su još neki uočili to. Dosta nas igra igru League of Legends, na forumu postoji podforum kojeg održava jedan moderator. Vjerovatno Vas dosta zna da je ova igra postala igranija od CS 1.6 i sličnih(znamo da je CS 1.6 uvijek tražio više moderatora od drugih podforuma). BXM je moderator tog podforuma, pokušajte uvesti još jednog moderatora kako bi postao još aktivniji, jer ne može to samo jedan moderator kontrolisati
Što se tiče šamara, prvi, odnosno krystalov, sam greškom dobio.

Što se tiče teme za DD2 server, ne da mi se po stoti put objašnjavat. Holy je pogriješio, ti si se trebo prepirat preko gb/pm, keizova je greška što je popovo i to je to.
Jao Boze kako je meni ova tema promakla uu .

Vi (administracijo) niste svjesni da je razlog toliko samara spama i svega ostalog sam pravilnik .

Je***e me odma ako iko ko se registruje ovdje procita taj pravilnik.J**i te me ako iko prije postavljanja teme procita taj pravilnik i vidi jel sve udure ,jel negdje pogrijesio.

Svi se istog sjete samo kad vide nekog da je temu napisao caps-om pa onda glume modove tipa : 10 . svaka tema koja je napisana capsom kaznajva se ...

Ja mislis,ustvari 100% sam siguran da vi radite na ovom sajtu dosta ali brate neke stvari treba da se dovedu u red.

Nemoj te me citirati jer necete dobiti kojekakav odgovor.Ja sam davno odustao od ovog sajta i prestao sam da se trudim jer sam vidio da je moj trud uzaludan.
Hale1337 je napisao/la:
Meni je do sad bilo normala sve, bilo je 2 3 teme gdje sam pomogao oko pjesme neke i nisam dobio aplauz. Al j**o to. Krivo mi za ovu temu. http://gamers.ba/forum/10/169714/filmovi-prijedlozi-misljenja-kritike-v2/
Normala napišem sve kao i svi ostali, meni izbriše ostalim da aplauz. Nema veze drug, trebao si i šamar opalit ako sam nešto pogrešno uradio. Na ovom portalu se najviše da dižem gathere i te stvari, pokušavam da pomognem koliko-toliko ali ne uspjeva
to sto je tebi krivo i sto se zalis, to je druga stvar. svi koji su na temi zasluzili aplauz su dobili, isto tako su obrisani postovi koji su kopirani ili se nalaze na stokinoj temi.

zhack :

1. zbog vas je napravljen ovaj pravilinik. da su memberi, bolji, normalniji, pola stvari ne bi bilo zabranjeno.

zalite se sto se teme za srebrenicu, rat, navijace, utakmice kantiraju. bolje sprijeciti nego lijeciti. sto ja moram kada dodjem kuci otvoriti temu i banovati 10 membera zbog jedne teme ?

2. "Je***e me odma ako iko ko se registruje ovdje procita taj pravilnik" i ostatak texta.

to nije nas problem, to je problem membera.

3. sto se tice tih wanna be moderatora (mini moderatora kako ih ja zovem), po pravilima bi trebalo samarati i gagovati. opet u vasu korist brisemo i ne gagujemo.... pa pola portala bi bilo gagovano.

4. "neke stvari treba da se dovedu u red". prvo memberi trebaju sebe dovesti u red, pa onda da mi pravimo na tom redu neki red (nadam se da me kontas). mi se postavljamo i radimo prema trenutnoj situaciji na portalu....

@amsi, vidjecemo oko tih modova jos, u planu je...
Ako hoćete iskreno, ja kad bi imao moda još bi manje ulazio na portal. Toliko je neodraslih momaka od 15+ godina, koji se ne ponašaju ni 0.1% od onoga kako bi trebali. Pored toga, kad pročitam neki post, i vidim koliko gramatičkih grešaka on sadrži, dođe mi da zapalim sve i jednu čitanku koju nađem u kući, ako hoćete iskreno. Ja bi napravio pravilo da i gramatičke greške završavaju "šamarom", pa bi se sajt poboljšao za dobrih 20%, vjerujte mi. Pa onaj bladehood je vodio servere nikad zareza, velikog slova, tačke nije stavio u postu, šta da dalje pričam.
Sniiz dosta puta smo igrali CSa zajedno, chatali po FB/TS pa i ovdje na GBA, i mogu ti poručiti samo jednu staru izreku: "Krivu Drinu niko ispravio nije, pa nećeš ni ti". Zato bolje, nemoj ni pokušavati, jer će sve rezultirati na tvoju štetu. Vlado aka Vlex nikada neće gotiviti nekoga drugog koliko gotivi Semira, i ja ih ne krivim, i ja više volim svoga druga, nego nekog tamo lijevog membera sa sajta, to je normalna stvar u ljudskim životima. Problem je samo što bi svako od nas htio da bude koordinator sajta, i da bude glavni, al' kako kaže Colonina u jednoj od svojih pjesama .. "na tronu može biti samo jedan" .. Toliko od mene, ne bi da duljim, jer je ovo toliko opširna tema, i toliko argumenata i samih dokaza je na nju nadovezano, da bi mogao post pisati do ujutro u 6, i opet bi se sjetio još nekih situacija, tako da, ovdje stavljam tačku.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.