Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

G.ba Kritika

1.982 pregleda · 68 odgovora · otvorena 10.07.2012. u 23:58

Osim sto sam omalovazavan u stvarnome svijetu,poznat kao mali i ruzni nolajfer,na sajtu na kojem se osjecam kao domacin,nakon 2 godine provedene na njemu poceo sam dozivljavati neugodnosti. Nepravda. Ona me prati kroz citav zivot,ali zasto da je prisutna i na gejmersu,boze zasto ?
Naime,pisao sam mnoge postove u svrhu pomaganja,aplauz sam dobio u 0,5% slucajeva,a o tome da neko klikne dugme "Pomogao" na moj post necu ni da pricam. Ali,napisem 1 neozbiljan post,on odmah biva kaznjen samarom u crvenoj boji.
Iako vecina mojih zadnjih postova je neozbiljna,to je zbog toga sto moderatori ne rade svoj posao dovoljno,ali jedna pozitivna stvar je da je svaki moj spam/troll/neozbiljan post bivao osamaren najsurovije,i to lijevom rukom iz suprotnog ugla.
Hvala na paznji i do gledanja.
mersimthebody je napisao/la:
a ljudi ljudski pa šta vam je aplauz toliko bitan
pomognem nekom kad mi je volja i ne očekujem nikad nikakav aplauz a kad god serem i prcam nekog na sajtu očekujem i taj šamar(koji btw malo kad dobijem gledajuči kako znam ljudOVima pičit po živcima a i oni meni)
imam pravi život i šta mi vrijedi taj Aplauz koji dobijem?
slažem se da mnogi moderatori je***o seru kao npr 100ka kad me banovao PERMANENT jer sam na slici dana komentarisao "koji debil vise prihvata sve ove stare slike" i da mi vlex nije ni na jednu poruku htio da odgovori da me unbanuje, vec je tek to uradio kad ga Silverinyo zamolio.
to vam je čist dokaz ove naše Bosne, bez veze nema ništa pa čak i u nečemu ovak banalnom kao jednom običnom sajtu za gamere.
Pa šta ćemo mi kojima je gejmers sve u životu ?
Odrekli smo se stvarog života zbog nepravde koja vlada u njemu i onda se ovdje susrećemo sa istom stvari.
Nadam se da će ova tema imati nekog uticaja,da ono što se ono nekvalitetno kazni a ono pozitivno nagradi !
delete ili lock.

Laka noć drugovi i drugarice !
mersimthebody je napisao/la:
a ljudi ljudski pa šta vam je aplauz toliko bitan :r
pomognem nekom kad mi je volja i ne očekujem nikad nikakav aplauz a kad god serem i prcam nekog na sajtu očekujem i taj šamar(koji btw malo kad dobijem gledajuči kako znam ljudOVima pičit po živcima a i oni meni)
imam pravi život i šta mi vrijedi taj Aplauz koji dobijem?
slažem se da mnogi moderatori je***o seru kao npr 100ka kad me banovao PERMANENT jer sam na slici dana komentarisao "koji debil vise prihvata sve ove stare slike" i da mi vlex nije ni na jednu poruku htio da odgovori da me unbanuje, vec je tek to uradio kad ga Silverinyo zamolio.
to vam je čist dokaz ove naše Bosne, bez veze nema ništa pa čak i u nečemu ovak banalnom kao jednom običnom sajtu za gamere.
Pazi, nije meni aplauz bitan, al j**i ga budimo realni, ako mogu tako brzo i efikasno dijelit samare mogu brate i aplauze.
Kazes imas pravi zivot i sta ti vrijedi aplauz, imam i ja zivot, al eto opet kazem kad moze samar moze i aplauz jbg.

Gamers je odraz nase lijepe BiH, ko vlada moze sta mu se hoce, bez ikakvih sankcija, a mi obicni memberi, moramo da sutimo i pazimo sta radimo i pritom ne dobijamo nagrade nego samo kazne.
sNiiz je napisao/la:
Pa šta ćemo mi kojima je gejmers sve u životu ?
Odrekli smo se stvarog života zbog nepravde koja vlada u njemu i onda se ovdje susrećemo sa istom stvari.
Nadam se da će ova tema imati nekog uticaja,da ono što se ono nekvalitetno kazni a ono pozitivno nagradi !
delete ili lock.

Laka noć drugovi i drugarice !
j**o me svak ja mislim da ti samo želiš nabrat posjecenost profila jer ovo logike mi nema što pričaš xD
čuj gamers sve u životu pa je**š nas ovdje 100% hahah
Pola vas bi staru za aplauz prodalo, nesto ovdje pricate, pobune dizete.
Postoji i zivot izvan gamersa, nece ti hljeb kupit 2k bodova.

like it or leave it, j**o vas vase zalbe i kritike vise
EXTREMESTYLE je napisao/la:
Pola vas bi staru za aplauz prodalo, nesto ovdje pricate, pobune dizete.
Postoji i zivot izvan gamersa, nece ti hljeb kupit 2k bodova.

;)
like it or leave it, j**o vas vase zalbe i kritike vise
Al' zato će 2k bodova kupiti hljeb .Naravno kad se prodaju ;)
nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan
edit:
Srry za ovo bio na drogama teskim sinoc .
Istina je sto si napisao , mada se slazem sa limom i skiletom ,
mi na random c/p hoćemo aplauz .
Znam da sam jednom od skileta aplauz dobio ( ali nestalo tbog ćutuka sa nestajanjem tema )i to je bilo kad sam fino napiso post jedno 10 kilometara i stavio fino link .
A kad god dam link i napisem 1 recenicu ( eventualno 2 ) nedobijem nagradu .
inceptioNalle je napisao/la:
Al' zato će 2k bodova kupiti hljeb .Naravno kad se prodaju
Koliko se sjecam, iz doba kada sam jos citao pravila, trgovina bodova na bilo koji nacin je zabranjena.

Ustvari, naravno da ce ti kupiti hljeb ti bodovi, jer je sve vise MALOUMNIKA koji bi dali bubreg za te bodove, i da budu popularni na tom famoznom gamers.ba portalu.

Pozz, valjda ce vas proci to i shvatit ce te koliko ste glupi bili
je napisao/la:
haj majmune evo ti banana,kao sto bi rekao adis mesan
mah.. otkad su otisli oni oldsql cs igraci i admini portala sve otislo u ku**c al bukvalno
Red bi bio neki da se pored Lime, neko sa veće pozicije javi

U zadnje vrijeme smo (administracija) primjetili dosta više uvreda, vrijeđanja, trollanja, omalovažavanja i sl. nego što je to bilo ranije. Razlog, lično ne znam. Odlučili smo da zamjenimo opciju Briši sa šamarom. Dosta postova se brisalo, a vrlo malo šamaralo. Primjetio sam da se gore nabrojano smanjilo, pa tako i šamari. Vjerujem, a i znam da 99% šamara su zasluženi.

Kao što je Lima spomenuo, aplauz se daje osobi koja je pomogla, a ne tamo nekom random odgovoru. Vjerovatno su se aplauzi smanjili, zbog manjka moderatora. Ugl. poradićemo na tome, samo dok ufatimo dobre volje. Mada će, moram reći, biti težak posao.

Potrudiću se, kao što sam to uradio sa šamarima, da se povečaju aplauzi. Nemojte sada očekivati da za random i sl. post dobijete aplauz.

Svako primjećeno pomaganje će biti nagrađeno aplauzom.

Volio bih da se još neko javi od administracije....

Ugl. uvijek sam otvoren za komunikaciju i riješavanje problema. sve u granicama normalnosti...

Nemojte kantirati temu..

PS. nepotrebne postove (spamm) sa obrisao, ovaj put sam pregledao kroz prste. svaki sljedeci ce se samarat...
skile je napisao/la:
Red bi bio neki da se pored Lime, neko sa veće pozicije javi

U zadnje vrijeme smo (administracija) primjetili dosta više uvreda, vrijeđanja, trollanja, omalovažavanja i sl. nego što je to bilo ranije. Razlog, lično ne znam. Odlučili smo da zamjenimo opciju Briši sa šamarom. Dosta postova se brisalo, a vrlo malo šamaralo. Primjetio sam da se gore nabrojano smanjilo, pa tako i šamari. Vjerujem, a i znam da 99% šamara su zasluženi.

Kao što je Lima spomenuo, aplauz se daje osobi koja je pomogla, a ne tamo nekom random odgovoru. Vjerovatno su se aplauzi smanjili, zbog manjka moderatora. Ugl. poradićemo na tome, samo dok ufatimo dobre volje. Mada će, moram reći, biti težak posao.

Potrudiću se, kao što sam to uradio sa šamarima, da se povečaju aplauzi. Nemojte sada očekivati da za random i sl. post dobijete aplauz.

Svako primjećeno pomaganje će biti nagrađeno aplauzom.

Volio bih da se još neko javi od administracije....

Ugl. uvijek sam otvoren za komunikaciju i riješavanje problema. sve u granicama normalnosti...

Nemojte kantirati temu..

PS. nepotrebne postove (spamm) sa obrisao, ovaj put sam pregledao kroz prste. svaki sljedeci ce se samarat...
Obradovao si me mogu ti reci jer si to shvatio kao neku normalnu kritiku a ne kao napadanje kao ostatak sajta. Drago mi je sto si se javio i jos bolje sto planiras popraviti ovaj mali "nedostatak".
Samo ovo da kazem,da se post koji je troll/vrijedjanje/psovanje izbriše ili ošamari a onaj koji je pomogao u nekoj mjeri nagradi aplauzom.

Zahvaljujem.
kafa.ba napusti gejmers posveti se socijalno zivotu, koji ce ti sigurno biti puno korisni, edukuj se, druzi se sa rajom, jednom rijecju provodi se,mlad si zivot pred tobom, u cijelini iskreno od interneta nemas koristi..
uredu razumjjem udjes 30 min cak i 1 h na taj je***i fejsbuk i gamers sta vec, al brate po cijeli dan sjediti i buljiti u ova sranja mislim samo ces sebi stete nanjeti, koje kakvi bolescura sjedeci 24 h za racunarom, pokreni se, ili pak pomozi nesto svojim, sta god, samo se aktiviraj..

A zasto si omalovazen u drustvu, to je vec tvoja stvar, poradi na tome, cijeli zivot to neces moci vuci, pojest ce te bukvalno to..

a sad sto se tice portala, iskreno PROPAO JE u svakom smislu, ne znam do cega je da li je do pojedinih osoba koji su na celnoj poziciji, ili pak nesto drugo..

koliko puta sam pomogao oko LoL-a ili u sekciji hardwera softvera i tako i sta sam dobio veliku "KU****U", nije mi do aplauza, samo dajem primjer jos jedne nistarije sajta, koji sve dublje i dublje propada

mozemo mi naglabati ovdje do sabaha, mi smo samo OBICNI SMRTNICI ovdje , nista vise vjeruj mi

Hvala !
Najbolje ti je da idući put kad dobiješ šamar odeš do najbližeg mosta i skočiš sa njega.
Nisam se htio javljati, dok nisam vidio šta svi mislite, mislim većina. Šamare dobijate jer ne poštujete pravila, spmate i pravite se pametni. Trollate i glumite neke mangupe, logično je da ću vas ošamariti. Što je još gore, nakon toga počnete mi psovati na GB i onda vam slijed ban ili gag. Naravno kao što nagradim gluposti šamarom, tako i svaki trud i pomoć nagradim aplauzom. Kao što možete primjetiti Neo i ja u našem podforumu svaku dobru temu stavimo kao sticky, te autora nagradimo aplauzom. Isto tako ako neko pomogne dobije eaplauz. Znam da me pola portala hejta, jer dajem dosta šamara. Ali skile vam je objasnio, prije sam mnogo više brisao nego šamarao i onda mi je došla "naredba" da manje brišemo i više šamaramo, jer valjate gluposti. Okej, šala neka,zezancija to ne šamaram. Nasmijem se, možda obrišem ili ostavim. Naravno glupe teme brišem i postove šamaram ako su tipa" Bože baci ciglu i budi precizan" itd.

Na svaki PM odgovorim i voljan sam pomoći koliko mogu. Naravno šta god treba uvijek me možete pitati. Poz.

EDIT : Evo jedan primjer teme, kako ja da ovdje ne šamaram. Šta da radim? Poslije ovoga, dosta toga ružnog je napisano u moj guestbook. I onda bezveze su podjeljeni banovi i gagovi.

http://gamers.ba/forum/31/170130/1/key-loger-potreban-za-igru-pool-live-tour/#tema-post-1742897
Ovako, citajuci postove primjecujem nezadovoljstvo, koje je po meni neosnovano.Ja prvi idem u korist clanova, gledam da ne samaram vec da brisem postove, gledam da ne prijavljujem psovke da vas ne banuju.i.sl. Takodje gledam da kaznim svakoga ko ponudi bodove a ne dadne ih ako mu je pomognuto..

SADA APELUJEM NA SVE CLANOVE, UKOLIKO MISLITE DA JE NEKO PODIGAO PITANJE A NIJE DAO ZASLUZENE BODOVE, LICNO CU MU IH ODBITI SAMARIMA.

Dalje, slobodno mi se mozete javiti na pm gb sa pitanjem, problemom I rado cu pomoci kao sto sam pomogao svima koji su do sada to radili.

Jos, ako primjetite neku nepravilnost, gresku, I to mi javite na.pm gb I bit ce rjeseno..

Ovo vazi za podforume u kojima sam ja moderator.
Brate povuci lajnu heroina, spida i koke, bice ti gotivno.
Meni je do sad bilo normala sve, bilo je 2 3 teme gdje sam pomogao oko pjesme neke i nisam dobio aplauz. Al j**o to. Krivo mi za ovu temu. http://gamers.ba/forum/10/169714/filmovi-prijedlozi-misljenja-kritike-v2/
Normala napišem sve kao i svi ostali, meni izbriše ostalim da aplauz. Nema veze drug, trebao si i šamar opalit ako sam nešto pogrešno uradio. Na ovom portalu se najviše da dižem gathere i te stvari, pokušavam da pomognem koliko-toliko ali ne uspjeva
Pa šta drugo očekujete kad se za sajt trudi samo 5-6 osoba (skile i ekipa). Skinete status Peletu koji je bukvalno održavao sve na sajtu osim vijesti. Slike dana (istina, nekad je bilo i "not funny", ali morao je tu izabrati jer nije bilo drugih, nekad je čak uploadovao i neke svoje, jer nije bilo boljih). Sve teme je redovno pregledao, pomagao na njima, i što je najvažnije ODGOVARAO JE NA PM, i uvijek je gledao da ti pomogne, ako on ne može pošalje ti link profila kome da se obratiš. I opet ga skinete sa pozicije razlog - NEAKTIVNOST

Evo sad slike dana, ujutro fino neko izabere neku sliku, u po frke neko stavi drugu (nije samo ovu Dininu, nemam ništa protiv njega).
Napišem na ovoj temi post, istinu: http://gamers.ba/forum/127/169921/1/-gba-dd2-akcija-nagrada/#tema-post-1741212 , odma šamar i za mene i za amsija (jest da je i holy dobio al nebitno to), a samo sam rekao da je džavid dopustio da i admini stavljaju ssove, bili smo na teamspeaku kad je to rekao. Kad je džavid pročito post, piše mi u gb:

Otkud ovolike kritike i od mene i od drugih članova? Pa znači da nije problem u nama već u nekim članovima administracije, ali ima i ovih što trollaju, spamaju i pokušavaju bit smiješni, al ne ide im, i oni su neki problem al to banuješ kao što je Pele radio, perm i gotovo.

Haj sad odo zvat ovog lika za bilijar.
Gta_player je napisao/la:
nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan nyan
edit:
Srry za ovo bio na drogama teskim sinoc .
Istina je sto si napisao , mada se slazem sa limom i skiletom ,
mi na random c/p hoćemo aplauz .
Znam da sam jednom od skileta aplauz dobio ( ali nestalo tbog ćutuka sa nestajanjem tema )i to je bilo kad sam fino napiso post jedno 10 kilometara i stavio fino link .
A kad god dam link i napisem 1 recenicu ( eventualno 2 ) nedobijem nagradu .
Kakvim drogama imaš 11 godina? :S

@OnTopic

Najlakše je govoriti nema aplauza nema ovog nema onog. Ne shvatate da aplauz nije vrijedan jednog linka kojeg vi postavite, da barem pored toga napišete još koju rečenicu, kao objašnjenje kako koristiti taj program ili šta je već u pitanju. Ova tema je dignuta radi običnog spamma i trolla, a prešla je u ozbiljnu diskusiju!?

Mislim da bi se trebala zaustaviti svaka daljna diskusija na ovu temu, jer ima dosta neozbiljnih membera koji se javljaju samo kako bi dobili taj jedan famozni post.
Ako je post sastavljan petnaest minuta ne mora znaciti da je dobar i vrijedan aplauza. Ja inace pisem kratko, ali pametno 9-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.