Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Processor issue

126 pregleda · 6 odgovora · otvorena 02.06.2012. u 18:07

Zdravo svima,da predjem na stvar.
Maloprije sam odlucio da malo ocistim komp od prasine,jer igre su isle sporo i mislio sam da je do prasine...
Moj kompjuter zuji mnogo...dolazi buka iz njeg cim se upali...a tek kad udjem u igru...dodje mi da izadjem iz kuce.
Upalio sam igru dok mi je kuciste bilo otvoreno (svi kablovi ustekani)...i zakocio sam rukom ventilator od procesora.Kad odjednom,buka je prestala...tada sam ustanovio da sva ta buka dolazi od procesora.Malo sam kasnije provjerio u speed fan i temperatura procesora je 42stepena.
Ne znam sta da radim.Mozda mi zbog procesora "novije" igre koce mnogo.Do grafike nije 100% jer sam neki dan nosio majstoru da je testira.Najvise sumnjam na procesor.
Sta sad da radim? Radi se od AMD Phenom II x4 840 3.2GHz procesoru... ostale komponente nisu lose pa prema tome ne bi trebalo da dodje do lagova u igrama. 6GB RAM-a i HD 6670 GDDR5 1 gb grafa. Ako netko zna sta da radim molim da se obrati. Unaprijed hvala! :D
Bios -> Enable Cool'n Quiet.

e: Mozda si ga stavio na 3 pina (pwr_fan) prebaci kabal na CPU FAN.
brick je napisao/la:
Bios -> Enable Cool'n Quiet.

e: Mozda si ga stavio na 3 pina (pwr_fan) prebaci kabal na CPU FAN.
Vec je enabled.
Moze bit i da je otisla osovina odnosno leziste od onih lopatica od coolera pa zato zuji ili jednostavno je taj CPU cooler pred kraj svoga vijeka.

Probaj jos jednom sve fino temeljito ocistiti od prasine,poslozi malo kablove,pa vidi ocel o5 zujati ili u najgorem slucaju kupi novi CPU cooler.
Lijepo vrijeme doslo, zato i kuleri vise zuje.. nije isto sad ljeti i zimi jbg... moguce da je lezaj otiso na kuleru.. ja sam svog zalmana sa graficke neki dan skino i stavio osmicu obicnu jer je bio nepodnosljiv
Kupi drugi cooler, stock cooleri su bučni i rade na visokim obrtajima.. kupi neki drugi cooler.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.