Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Cijena kompjutera i novi kompjuter?

312 pregleda · 13 odgovora · otvorena 27.07.2012. u 21:32

Dobro vecer gejmeri, imam dva pitanja za vas

prvo za koliko para mogu prodati sljedecu konfiguraciju (otprilike
)

AMD X4 PHENOM 955 3.2GHz 6MB L3
Memorija 6GB DDR3 1333 Kingstone
Grafička kartaVGA 5770 1GB GDDR5 Ati 4 EVA
500GB HDD
Za maticnu nisam siguran jer sada nisam kod kuce

-------------------------------------------------------------------------------------------

drugo pitanje je da li mi moze neko reci na koju od ponudjenih sve maticnih moze ici AMD FX-8120 3.1 X8

Evo maticnih http://mp.imtec.ba/ArtikliMalGrid.aspx

hvala unaprijed.
Ispravi link jer imtec nema tu opciju da proslijedis link.
Mislim da za AMD FX-8120 3.1 X8 treba am3+ ploca. Tako da ganjaj njih. Sad cu pogledat u imtecu i reci cu ti.

E: evo ploca sa am3+ :

GIGABYTE MB GA-970A-D3; AM3+, AMD 970
kom
Cijena: 169,00 KM

GIGABYTE MB GA-990XA-UD3; AM3+/AM3, AMD 990X
kom
Cijena: 254,99 KM

Asus MB M5A87; AM3+/AM3, AMD 870
kom
Cijena: 212,00 KM

Asus MB M5A78L-M LX; AM3+/AM3, AMD 760G
kom
Cijena: 113,00 KM

Asus MB M5A78L LE; AM3+/AM3, AMD 760G
kom
Cijena: 136,01 KM

GIGABYTE MB GA-780T-D3L; AM3+, AMD 760G
kom
Cijena: 99,00 KM

Ima ih jos, samo ukucaj na ctrl + f amd3+ i izbacit ce ti.
Mozes nekih 600 KM mozda i vise jer je proc. dobar.
Dosta rama a i karta je solidna(jos je evga). HDD finih 500 GB.

Ugl. se oduzme 30% od cijene novoga,
proc nek je 280, maticna recimo 130, ram nek je 60, graficka 220, hdd 150 trenutno inace 85/95. Jos napojna i kuciste.

Otprilike to je nekih 900 KM, znaci za 650 KM bi ja stavio da prodajem.

A odes na imtec-ov site, i u search ukucas am3+ i izadju ti sve ploce koje imaju u ponudi da mogu na taj procesor.
druze sa tog phenoma da ides na taj FX nema smisla
nije ti to gotovo nikakav upgrade jer i taj FX trosi ko budala a i nije pravi 8 jezgreni procesor
ne znam za sta koristit komp ali ako su to igre bolje ti je da ostanes na tom svom phenomu a ako mislis upgrade kupi fino i5 konfu i uzivaj
kakav FX pored i5

ti zapravo samo trebas uzet jacu graficku i to je to
Asus MB M4A88T-M; AM3, AMD 880G

Moze na ovu, tj. koja god posjeduje socket AM3, koji ovaj tvoj procesor. Ko sto rece mersym, bolje uzmi i5 nego FX.
mersimthebody je napisao/la:
druze sa tog phenoma da ides na taj FX nema smisla
nije ti to gotovo nikakav upgrade jer i taj FX trosi ko budala a i nije pravi 8 jezgreni procesor
ne znam za sta koristit komp ali ako su to igre bolje ti je da ostanes na tom svom phenomu a ako mislis upgrade kupi fino i5 konfu i uzivaj
kakav FX pored i5

ti zapravo samo trebas uzet jacu graficku i to je to
znam druze al meni se neda kupovati komponenta po komponenta radje cu cijeli komp uzeti, nezz za i5 imam ga u drugom racunaru i mogu reci da po meni amd phenom be 3.2 x4 radi bolji posao od njega.
KajotY je napisao/la:
znam druze al meni se neda kupovati komponenta po komponenta radje cu cijeli komp uzeti, nezz za i5 imam ga u drugom racunaru i mogu reci da po meni amd phenom be 3.2 x4 radi bolji posao od njega.
phenom ti daje bolje performanse od i5?
to ko da je neki sjeban i5 hahah
nema tog phenoma koji moze protiv i5 sandy bridge ili ivy bridge ali ajd ako je tako onda pogotovo nema smisla da prelazis na FX ako si tako zadovoljan phenomom
i kakvu ba komponentu po komponentu pa vidis samo da ti graficka jaca fali nesto ovak poput 6870ke ili jos mnogo jace i to je to
ostalo sve tip top
FX bacanje para
mersimthebody je napisao/la:
phenom ti daje bolje performanse od i5?
to ko da je neki sjeban i5 hahah
nema tog phenoma koji moze protiv i5 sandy bridge ili ivy bridge ali ajd ako je tako onda pogotovo nema smisla da prelazis na FX ako si tako zadovoljan phenomom
i kakvu ba komponentu po komponentu pa vidis samo da ti graficka jaca fali nesto ovak poput 6870ke ili jos mnogo jace i to je to
ostalo sve tip top
FX bacanje para
FX nije bacanje para, znam iz ličnog iskustva. Imao sam računare sa i7, i5, X4 i FX procesorima, tako da znam o čemu pričam, još u narednim operativnim sistemima FX 8120 će pregaziti i5 jer će se koristiti više od 2-3 jezgre.
drizzer je napisao/la:
FX nije bacanje para, znam iz ličnog iskustva. Imao sam računare sa i7, i5, X4 i FX procesorima, tako da znam o čemu pričam, još u narednim operativnim sistemima FX 8120 će pregaziti i5 jer će se koristiti više od 2-3 jezgre.
Bolja iskoristivost jezgri je kod intelovih sandy/ivy.

Koje ti fajde od toliko jezgri, nisam protiv amd-a, mozda bi i uzeo x4 955 prije i3 2120 ali buduce nadogradnje su bitne.
KajotY je napisao/la:
Ja mislim da imas ASUS M4A77TD PRO .

Ne uzimaj FX seriju AMD-a, idi na Sandy ili Ivy.

Al eto ako si navalio;

GIGABYTE MB GA-990XA-UD3; AM3+/AM3, AMD 990X (255KM)
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3901

Tu ti jedino iz imteca preporucujem.
drizzer je napisao/la:
FX nije bacanje para, znam iz ličnog iskustva. ;) Imao sam računare sa i7, i5, X4 i FX procesorima, tako da znam o čemu pričam, još u narednim operativnim sistemima FX 8120 će pregaziti i5 jer će se koristiti više od 2-3 jezgre. :)
Molimte ne pricaj gluposti nego pogledaj benchmark-e .
i5-2500k Dere fx 8120 ;) tako da nema veze koliko jezgri ima kad je kanta.(u poredjenju sa sandy ili ivy bridge)
I naravno treba razmisljati o buducim nadogradnjama.
Junuz je napisao/la:
Molimte ne pricaj gluposti nego pogledaj benchmark-e .
i5-2500k Dere fx 8120 tako da nema veze koliko jezgri ima kad je kanta.(u poredjenju sa sandy ili ivy bridge)
I naravno treba razmisljati o buducim nadogradnjama.
Kume o čemu ti, kakvi benchmarki, jednom je i brick rekao da je FX 8150 jači od i5, posebno kada izađu novi operativni sistemi.

Ponavljam, znam iz ličnog iskustva, imao sam procesora što je malo ljudi sa g.ba imalo.
drizzer je napisao/la:
Kume o čemu ti, kakvi benchmarki, jednom je i brick rekao da je FX 8150 jači od i5, posebno kada izađu novi operativni sistemi. :)

Ponavljam, znam iz ličnog iskustva, imao sam procesora što je malo ljudi sa g.ba imalo. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=1kd4dvLJQP4
Nije drasticna razlika ali je bolji jer iskoristava bolje svaku jezgru i mozes ga klokati kolko oces :)
Mozes i fx (cak sam vidjao na 7 i nesto ghz-svjetski rekord)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.