Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Teretana i proteini

302 pregleda · 20 odgovora · otvorena 01.06.2012. u 21:26

Pozz,ovako imam 14 godina,nizeg sam rasta 1.64 i imam 48 kg.... htio bih sad preko raspusta poceti ici u teretanu ali samo za biceps triceps i to,necu da poremetim rast, i htio bih mase,zgoljaviji sam,sta mi vi preporucujete,dali da uzmem neke suplemente npr whey,mega mass ili neku aminokiselinu? :D hvala unaprijed
Cuj samo biceps i triceps..  Haj ti odmori do jedno 17 godina 
Kakvi bolan proteini sa 14 godina?Sjebas ces metabolizam,bices nikakav.

Prvo se moras udebljat,onda malo ukuci raditi dnevno po sata-sat sklekove,trbusnjake i ako imas kakvu sipku dizi se na nju.

Nema jos bildanja u teretani sve do ~ 16te godine :S

@n3xu5 de mi eto objasni,
De procitaj malo vise o teretani i vjezbama s tegovima prije nego sto pocnes izvaljivati ovakve gluposti oko rasta i vjezbanja samo bicepsa tricepsa
odma u venu haveru !

prihvati se nekog sporta haveru 
Bolje ti je sacekaj jos jedno 2 godine i pocni se razvijat posto nemas mase 48 kg ,trebas otprilike imat 75 kg.I nemoj kupovat proteine posto si mlad.Pij jajaili jedi,crveno meso jedi,piletinu i mlijeko itd.Sve to sto sadrzi proteine.
_oma_ je napisao/la:
Kakvi bolan proteini sa 14 godina?Sjebas ces metabolizam,bices nikakav.

Prvo se moras udebljat,onda malo ukuci raditi dnevno po sata-sat sklekove,trbusnjake i ako imas kakvu sipku dizi se na nju.

Nema jos bildanja u teretani sve do ~ 16te godine :S

@n3xu5 de mi eto objasni,
Cuj sjebat ce metabolizam :D

NEMA potrebe da ide u teretanu i da radi biceps i triceps only. I daj prestanite lupati gluposti 
Premlad si,i ja sam tvojih godina,svaki dan uradim po 10 trbušnjaka,sklekova i 10 push-upova , tako 2 puta na dan.

Mislim da je to potrebno dok mi još kosti ne narastu,dok se skroz ne razvijem,budeš li išao sad u teretanu i tako vježbaao i dizao tegove ostat ćeš mal.

Proteine nipošto ne uzimaj jer si premlad.

Imam jednog priajtelja u razredu koji ide u teretanu ,baš je mal ali ima mišića,najmanji u razredu a leđa su mu nekako izbočena 

gl
Evo ukratko poslusaj me ovo sto cu ti rec ako neces boli me ku**c. 14 god. radi kuci sklekove, stomak , trci , "sportiraj" se po ulici i ta sranja biceps ce vremenom doci. Sa 16-17 idi u teretanu i nabi tu svoju masu sa proteinima i drugim preparatima.

Toplo i jednostavno od mene

I btw. ne mozes samo radit biceps i triceps
Prvo što imaš 14 godina, haj to inekako zanemariti. Nego ako sada pođeš da dižeš, a imaš kao što kažeš 1.64 nećeš puno narasti. Od tih proteina ćeš se napuhati i onda ćeš izgledati k'o kakvo burence. Nizak, a "nabildan". Tako da čekaj kao što ti kažu ako ništa 16-17 godinu, taman da još malo i porasteš i onda lagano kreni 
NIXONSTYLE je napisao/la:
Premlad si,i ja sam tvojih godina,svaki dan uradim po 10 trbušnjaka,sklekova i 10 push-upova , tako 2 puta na dan.

Mislim da je to potrebno dok mi još kosti ne narastu,dok se skroz ne razvijem,budeš li išao sad u teretanu i tako vježbaao i dizao tegove ostat ćeš mal.

Proteine nipošto ne uzimaj jer si premlad.

Imam jednog priajtelja u razredu koji ide u teretanu ,baš je mal ali ima mišića,najmanji u razredu a leđa su mu nekako izbočena 

gl
da ti nije puno 10 trbusnjaka ?

btw

"Proteine nipošto ne uzimaj jer si premlad."

znaci bukvalno mu govoris da ne jede meso ? 

ahaha dajte ljudi informisite se sta je protein ffs -_-
eLight je napisao/la:
Evo ukratko poslusaj me ovo sto cu ti rec ako neces boli me ku**c. 14 god. radi kuci sklekove, stomak , trci , "sportiraj" se po ulici i ta sranja biceps ce vremenom doci. Sa 16-17 idi u teretanu i nabi tu svoju masu sa proteinima i drugim preparatima.

Toplo i jednostavno od mene

I btw. ne mozes samo radit biceps i triceps
aplauz :D
Pusti ne upucene 

Nisi bas izabrao najbolje mjesto gdje ces postavit pitanje u vezi odrzavanja tijela. No lajferski forum. Odi na building-body.com

Sta ranije pocnes to ti je bolje! Arnold je poceo sa 13god. i sada zali sto nije i prije poceo. Treba prvo nauciti sta su proteini, njih unosis svakih dan u sebe. Sredi prehranu i ni slucajno nemoj raditi samo ruke, velika greska! Da ne duljim ovdje, predji na dani forum i raspitaj se, studiraj body building i prehranu.

Neces poremetit rast ako vjezbe radis pravilno, ja dajem ruku na to 
I ja sam pio proteine i iso ko budala 2 mjeseca u teretanu svaki dan jeo i zitarice i piletinu.. I na kraju odustao jer mi puko film u glavi i eno jos mi stoje proteini od 10 mjeseca.. Cuj nije to lose, da imam sad vremena bih otisao ali znaj kad pocnes pit proteine onda samo idi do kraja i nemoj uzimat NO2 bustere itd. Jer sam ja to jedanput u teretani uzeo pa imas osjecaj ko da si zivotinja i mozes dizat ko budala utege i niposto nemoj radit samo ruke nego i noge obavezno i ledja i prsa....
ako ces ic onda radi sve kakav biceps triceps i kakvi proteini sa 14 godina sine moj ? Sad kod kuce 1 mjesec radi trbusnjake i sklekove cucnjeve onda tek teretana
HAHAH poremetiti rast sa vjezbanjem ,ma jel boga vam ?

Prvo to nije istina ,sve dok se vjezbe rade kako treba.
Drugo sa 14 god ti nema nista od toga ,cekaj dok se ne pođes razvijati(tamo 16-17) je najbolje,jer sam i ja takav bio kad sam krenuo u prvi srednje i tek sa 16 krenuo i fino izrasto i poveco misice.

A proteine ne vataj uopce,to ti ne treba .

Znaci npr.ako radis samo pola sata nekakvih vjezbi to je uredu i tijelo ti nece uzimati secer iz misica kao hranu i normalno misici ce sami od sebe rast.

Bolje ostani kod kuce radi sklekove ,pushups,i trbusnjake(ali ne obicne nego nađi druge vrste koje ti zahvataju citav dio stomaka)
I to je uhvati koju bucicu ili teg i ne treba ti vise .
Mirko_Bosanac je napisao/la:
HAHAH poremetiti rast sa vjezbanjem ,ma jel boga vam ?

Prvo to nije istina ,sve dok se vjezbe rade kako treba.
Drugo sa 14 god ti nema nista od toga ,cekaj dok se ne pođes razvijati(tamo 16-17) je najbolje,jer sam i ja takav bio kad sam krenuo u prvi srednje i tek sa 16 krenuo i fino izrasto i poveco misice.

A proteine ne vataj uopce,to ti ne treba .

Znaci npr.ako radis samo pola sata nekakvih vjezbi to je uredu i tijelo ti nece uzimati secer iz misica kao hranu i normalno misici ce sami od sebe rast.

Bolje ostani kod kuce radi sklekove ,pushups,i trbusnjake(ali ne obicne nego nađi druge vrste koje ti zahvataju citav dio stomaka)
I to je uhvati koju bucicu ili teg i ne treba ti vise ;).
Ok,znaci nista od teretane,ok :D imam teg 5 kg i poceo sam sklekove,trbusnjake da radim i sa tegom razne vrste vjezbi za bicepse,tricepse :D po nekih 25 min na dan
ahahahhaahhahhaah.

Reci nekome nek te snima . Uradi 15 sklekova ja ti dam sta os ?
Moja preporuka ti je da puno jedes , i puno treniras , ja sam tako radio i za 3 mjeseca nabio 10-12 kila mase na bicepse , tricepse , ledja ... ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.