Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Mnogo Sretnije Doba

221 pregled · 13 odgovora · otvorena 29.05.2012. u 19:02

Dobar dan.Evo jedna ozbiljna tema nadam se da nece biti spama.

Ovu temu bih posvetio jednoj sretnijoj proslosti koja se zavrsila kobno.Dvadeseto je stoljece tj. vrijeme Jugoslavije.Vrijeme kada su svi radili i svi su bili sretniji danas i sto je najvaznije imali su vise vremena za svoju porodicu dok nam danas sve nedostaje svega je premalo.Zao mi je sto se nisam rodio u vrijeme Jugoslavije jer to je bilo vrijeme sigurnosti i rada.Volio bih da imaju jos one radne akcije sa kojima je se gradila drzava.Volio bih da je ostala ona stara vojska u kojoj su sve nacije bile.Jednostavno bih volio da se vrati vrijeme.Manje je bilo kriminala a i droga nije bilo, nije bilo korupiranih politicara.Dugo godina je se rusio Fašizam koji evo kao sto vidimo nije jos mrtav.Neki dan mi prica otac da je isao u Trst po farmerke a u Rim po kosulju, te da je sa onim pasosom mogao da putuje gdje hoce po Evropi.U firmi kada dobije bolovanje ode da se lijeci npr. u Zagreb drzava placa autobusku kartu i smijestaj a da ne govorim da nam je bilo besplatno zdravstvo i skolstvo koje je bilo na visokome nivou.Jednostavno sve je bilo bolje nego danas.
Da li zudite za starim vremenima i zasto ?
Sta vam je se najvise dopadalo u bivsoj Jugy ?

@edit Cuj nisam bio rodjen pa valjda si znao nesto o njoj ?
Sve je bilo bolje mogao si zaraditi kesh kada hoces, i koliko hoces,

dok sada sve vise je nezaposlenosti, i ako zavrsis neki faks niko ti ne garantuje da ces imati siguran posao opet ti treba neka stela

ali sta je tu je idemo dalje
outles je napisao/la:
Sve je bilo bolje mogao si zaraditi kesh kada hoces, i koliko hoces,

dok sada sve vise je nezaposlenosti, i ako zavrsis neki faks niko ti ne garantuje da ces imati siguran posao opet ti treba neka stela

ali sta je tu je idemo dalje
Da brate

Poslije osnove mogo si ici zardjivati pare.Imo si sve osigurano
"Sta vam je se najvise dopadalo u bivsoj Jugy ?"

Ne znam nisam ni bio rodjen u to vrijeme.

Ali kako mi je mama pricala muslimani se i nisu bas najbolje provodili,al' kaze da je bilo posla i da je lijepo bilo.
dazi je napisao/la:

Ali kako mi je mama pricala muslimani se i nisu bas najbolje provodili,al' kaze da je bilo posla i da je lijepo bilo.
Pa brate pogledaj nisam nacionalista
Vise bih volio da imamo besplatno zdravstvo i skolovanje da imamo posla nego da se mogu izjasniti kao Bosnjak sta ja imam od toga sto sam Bosnjak ???
NIsam bio tad rodjen ali prema svemu sto sam cuo mislim da je bilo puno bolje nego sada :r
eNgine je napisao/la:
Pa brate pogledaj nisam nacionalista
Vise bih volio da imamo besplatno zdravstvo i skolovanje da imamo posla nego da se mogu izjasniti kao Bosnjak sta ja imam od toga sto sam Bosnjak ???
Nisam ja nista lose rekao za njeg,ja postujem Titu,samo sam spomenuo jednu cinjenicu.

To sto nisam zivio u njoj.

S obzirom da su na sajtu uglavnom balavci, tema je bespotrebna.

komunjare auuuuuut
n3xu5 je napisao/la:

To sto nisam zivio u njoj.

S obzirom da su na sajtu uglavnom balavci, tema je bespotrebna.

komunjare auuuuuut
Kad su spasavali Evropu od najveceg zla bili su dobri
Pa kako nije bilo bolje.moga si tad jedan dan da radis a 5 da lezis jer si za taj 1 dan zaradio dosta.Poslovi se cjenili mnogo placalo se do bola, niko nikoga nije mrzio...Sad kad odes dje da radis svi hoce da ti j**u nanu odma da ti slome ledja.U starijih ljudi penzija ko u zena menstruacija "Traje nekolko dana i posle ih mores je***i"
Ma nije ba tolko bitno besplatno zdravstvo i skolovanje koliko je bio dobar odnos sa svojim komšijama. Danas , iako govore da nisu nacionalisti , pusti ti suplju. Danas da pitaš bilo kojeg Bošnjaka da ti kaže nešto o Srbima , rekao bi sve najgore , jer , jbg prezivjeli su rat , poginuli su im prijatelji , djeca , roditelji , ...
Uglavnom ja bih jedino želio da kad odeš u Srbiju da ne upiru prstom u tebe zato što si musliman ili da kada dođe neki katolik ili šta ja znam već da ne upiru prstom u tebe zato sto si druge vjere nego ti.

Drug slazem se sa tobom da je to bilo mnogo bolje vrijeme u kojem si smijeo slobodno hodat ulicom ,nije bilo pucnjava ,korupcije,mita i ostalih losih stvari.

A najvise mi se svidjelo kad mi je stari pricao kako je policija u to vrijeme postupila prema necem losem evo jedan primjer.

Policajac te vidi napolju u 10 sati odma te nabije nogom i posalje te kuci dok sad , oni posalji policajca,nabiju ga nogom itd.

Odlicna tema.
exeel1 je napisao/la:
Drug slazem se sa tobom da je to bilo mnogo bolje vrijeme u kojem si smijeo slobodno hodat ulicom ,nije bilo pucnjava ,korupcije,mita i ostalih losih stvari.

A najvise mi se svidjelo kad mi je stari pricao kako je policija u to vrijeme postupila prema necem losem evo jedan primjer.

Policajac te vidi napolju u 10 sati odma te nabije nogom i posalje te kuci dok sad , oni posalji policajca,nabiju ga nogom itd.

Odlicna tema.
Pa jbt prije bivsi vojnik tj Parizan koji se borio protiv okupatora i domacih izdajnika dodje u policijsku stanicu i sve se postroji.Prica mi sada stari da je u ovome ratu mislio da ce i njega vako postovati kao i Partizane.
dazi je napisao/la:

nije bilo ekstremista u bilo kojoj vjeri,tako da je bilo manje nekih problema. Naravno da je to bilo komunisticko doba,gdje se komunizam postovao vise od Islama,ali u to vrijeme ljudi su bili zadovoljni tom situacijom tako da se tada i nije težilo nekom naklanjanju vjeri,vjerovatno. To je neko moje razmišljanje.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.