Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kreditna kartica (paypal)

199 pregleda · 12 odgovora · otvorena 22.05.2012. u 18:39

Eh ovako , namjeravam sebi otvoriti racun u banci , i da napravim sebi paypal ali imam par pitanja

-Koliko novaca trebam minimalno staviti na racun da bi se on otvorio ?

-U kojoj banci bi trebalo i bilo najbolje da otvorim racun ( znam da mi treba devizni racun i visa electron kartica)

-Da li ja sa tom karticom mogu otici u minus ?

I ako zelim da izvrsim transakciju, npr. pare sa paypala prebacim na karticu,koliko dana treba cekati da mi pare legnu na racun i dali ja uopste mogu te pare podignuti?

I zadnje
Sta je potreno prilikom otvaranja racuna? (Licna karta , i sta jos ?)

Eto to su pitanja , nadam se da ce mi neko odgovoriti
Pozdrav,
Treba da imas otvoren racun u banci,onda izvadis visa electron card i povezes nju sa paypalom.
Placas 2 km mjesecno,i mozes otici u minus.

Mozes u bilo kojoj banci,i koliko hoces upaltiti.

Prijatno.
http://vijesti.gorila.hr/gorilopedija/lifestyle/ekonomija_i_pravo/kako_otvoriti_paypal_racun

Treba ti kartica (može i debitna) sa ccv2 kodom (3 cifre sa zadnje strane) i to je to. Odeš na pay pal i slijediš uputstva za registraciju.

Da bi otvorili PayPal račun morate znati engleski ili instalirajte na svoj komp Google Chrome pretraživač interneta.
On će vam automatski prevodite sve stranice koje nisu na vašem jeziku.
Da bi radilo sve kako treba trebate imati VISA karticu te upisati na tamo gdje vam traži brojeve sa kartice.
Otvorite PayPal račun na ovoj adresi
https://www.paypal.com/ba/cgi-bin/websc ... 20c957a268
Google chrome će vam sve lijepo prevesti. Na vama je da sve lijepo pratite i popunite ponuđene obrasce.
Kada završite registraciju dobit ćete nekoliko e-mail poruka sa riječima dobrodošlice.
Tada možete pogledati svoj račun i vidjeti kako izgleda.
PayPal će vam sa vaše VISA kartice skinuti 1,95 US $.
U svojoj matičnoj banci dobit ćete izvještaj o tom skidanju. Meni je skinulo sa VISA računa 2,65 KM.
Uu izvještaj dobit ćete jedan četveroznamenkasti broj. To vam je aktivacijski broj. Zamolite bankovnog službenika neka vam isprinta sve transakcije od otvaranja PayPal računa. Meni je trebalo mjesec dana da dobijem taj kod. Tražio sam nekoliko puta ali glupi bankovni službenij nezna o čemu se radi pa sam čekao puna 2 mjeseca. na sreću drugi službenik mi je isprintao sve transakcije na mojoj VISA kartici gdje sam pronašao jer lijepo piše kupovina Visa karticom PP* xxxx CODE
Ponovo uđite u svoj PayPal račun i potvrdite svoju VISA karticu i upišite taj CODE na ponuđeno mjesto.
Sačekajte 24 sata i to je to. Moćićete primati i slati novac sa svog PayPal računa, a možete i plaćati sa svoje VISA kartice.
Naravno moćićete da se i vama plaća za vašu robu.
To koliko ti treba dana da prebace pare na racun max 2-3 dana
To sto si naveo karticu, sigurno mislis na kreditnu karticu to mozes da zaboravis, jer za to moras biti punoljetan i imati redovna primanja.

Sto se tice bankovnog racuna, mozes ga otvoriti u bilo kojoj banci, preporucujem ti uni credit, takodje imaju i internet bankarstvo.

Sto se tice paypala, potrebno je da otvoris PayPal racun, zatim dodas bankovne podatke, nakon cega ce ti PayPal skinuti neki manji iznos do 1-2 KM za verifikaciju racuna, prilikom skidanja tog iznosa ostavit ce ti kod koji ces morati unijeti na PayPal, zatim ce ti te pare prebaciti na PayPal account.

0KM, otvara ti besplatno visu electron (unikredit banka)

-U kojoj banci bi trebalo i bilo najbolje da otvorim racun ( znam da mi treba devizni racun i visa electron kartica)

unikredit

Zavisi, ako imaš radni odnos i sklopiš ugovor možeš!

I ako zelim da izvrsim transakciju, npr. pare sa paypala prebacim na karticu,koliko dana treba cekati da mi pare legnu na racun i dali ja uopste mogu te pare podignuti?

Možeš, platiš 5$ provizije ako hoćeš da ti expresno stigne lova kroz 5-7 dana.

I zadnje

Lična karta, kopija cipsa
BRUTAL je napisao/la:

0KM, otvara ti besplatno visu electron (unikredit banka)

unikredit

Zavisi, ako imaš radni odnos i sklopiš ugovor možeš!

Možeš, platiš 5$ provizije ako hoćeš da ti expresno stigne lova kroz 5-7 dana.

I zadnje

Lična karta, kopija cipsa
Najbolje objasnio hvala , moze lock da se ne spama
Semirn je napisao/la:
To sto si naveo karticu, sigurno mislis na kreditnu karticu to mozes da zaboravis, jer za to moras biti punoljetan i imati redovna primanja.

Sto se tice bankovnog racuna, mozes ga otvoriti u bilo kojoj banci, preporucujem ti uni credit, takodje imaju i internet bankarstvo.

Sto se tice paypala, potrebno je da otvoris PayPal racun, zatim dodas bankovne podatke, nakon cega ce ti PayPal skinuti neki manji iznos do 1-2 KM za verifikaciju racuna, prilikom skidanja tog iznosa ostavit ce ti kod koji ces morati unijeti na PayPal, zatim ce ti te pare prebaciti na PayPal account.
- Sto se tice kartice, ja sam izvadio kao maloljetna osoba preko pasosa ali sestra mi radi u banci tako da je valjda zbog toga i pustila da izvadim.

- Posto nemas nikakva primanja ne mozes uci u minus sa karticom posto kao sto sam rekao, nemas ta primanja. Naravno, svaki mjesec ti skida banka 2KM radi nekog mjesecnog izvjestaja.

Kad hoces da imas na paypalu svoju karticu, potrebno je da verifikujes svoju karticu na paypal. Napomena, moras imati na kartici u pocetku bar 5-10KM jer ce ti paypal skinuti 2$. Kad to odradis, potreban ti je kod sa 4 broja. Taj kod mozes dobiti samo tako sto ces nazvati banku i pitati za KOD. Taj kod ti dodje za nekih 4,5 dana, nisam siguran. Ja sam svoju banku zvao nakon 7 dana i dali su mi odmah, samo prije toga te pitaju par informacija o tebi. Nakon toga kad si dovrsio paypal account, onda mozes da radis sa njim sta hoces.

Npr, moja banka meni je dala limit 2KM. Znaci to mi odrzava karticu uvijek. Tako da ne mogu uci u minus, ali kao sto sam ti rekao osim te 2KM limita, skidaju mi 2KM mjesecno za taj racun. Ali to mi sestra rijesava, tako da se ne brinem za to.

Ja imam paypal i karticu. Normalno kad sam dobio karticu, stavio na nju 10KM radi registracije na paypal. Skinuli mi 2$ sa nje i onda nakon 7 dana aktivirao paypal tj. zvao banku da mi da to i to je to. Vratili mi 2$ na paypal i sad je sve oke.

Sve pare koje skupis na paypal naravno mozes ih odmah staviti na karticu. Tacnije, cekas manje od 24 sata da ti dodju na karticu.

Ne znam za druge banke, ja sam u Raiffeisen.
jedno pitanje.. ima li neka banka kod koje se može dobiti debitna kartica a da se ne mora mjesećno plaćati 2km ?
a da ta kartica omogućava kupovinu preko interneta
Kratos je napisao/la:
jedno pitanje.. ima li neka banka kod koje se može dobiti debitna kartica a da se ne mora mjesećno plaćati 2km ?
a da ta kartica omogućava kupovinu preko interneta
Svaka banka to radi, takva je procedura Radi izvjestaja koji dobivas na kraju mjeseca.
miire je napisao/la:
- Sto se tice kartice, ja sam izvadio kao maloljetna osoba preko pasosa ali sestra mi radi u banci tako da je valjda zbog toga i pustila da izvadim.

- Posto nemas nikakva primanja ne mozes uci u minus sa karticom posto kao sto sam rekao, nemas ta primanja. Naravno, svaki mjesec ti skida banka 2KM radi nekog mjesecnog izvjestaja.

Kad hoces da imas na paypalu svoju karticu, potrebno je da verifikujes svoju karticu na paypal. Napomena, moras imati na kartici u pocetku bar 5-10KM jer ce ti paypal skinuti 2$. Kad to odradis, potreban ti je kod sa 4 broja. Taj kod mozes dobiti samo tako sto ces nazvati banku i pitati za KOD. Taj kod ti dodje za nekih 4,5 dana, nisam siguran. Ja sam svoju banku zvao nakon 7 dana i dali su mi odmah, samo prije toga te pitaju par informacija o tebi. Nakon toga kad si dovrsio paypal account, onda mozes da radis sa njim sta hoces.

Npr, moja banka meni je dala limit 2KM. Znaci to mi odrzava karticu uvijek. Tako da ne mogu uci u minus, ali kao sto sam ti rekao osim te 2KM limita, skidaju mi 2KM mjesecno za taj racun. Ali to mi sestra rijesava, tako da se ne brinem za to.

Ja imam paypal i karticu. Normalno kad sam dobio karticu, stavio na nju 10KM radi registracije na paypal. Skinuli mi 2$ sa nje i onda nakon 7 dana aktivirao paypal tj. zvao banku da mi da to i to je to. Vratili mi 2$ na paypal i sad je sve oke.

Sve pare koje skupis na paypal naravno mozes ih odmah staviti na karticu. Tacnije, cekas manje od 24 sata da ti dodju na karticu.

Ne znam za druge banke, ja sam u Raiffeisen.
ja vjerujem da ti je sestra naštelila i taj kod za 7 dana pošto mi smrtnici čekamo 20tak
BRUTAL je napisao/la:
ja vjerujem da ti je sestra naštelila i taj kod za 7 dana pošto mi smrtnici čekamo 20tak
Tad mi sestra nije bila u banci jer je imala nesrecu pa nije je bilo u banci 10 dana. Taj kod se dobije max do 7 dana, a ako ti ne dodje u roku 7 dana, trazi opet da ti paypal posalje, kad dobijes kod vratit ce ti 4$

To nije do banke, nego do paypal - a.
Da vam objasnim

Postoji razlika izmedju kreditne i debitne kartice.. Ti da bi otvorio kreditnu karticu moras biti punoljetan kao i u stalnom radnom odnosu.. Znaci ti ne mozes otvoriti kreditnu karticu, jer pretpostavljam da si maloljetan, a iako si punoljetan cisto sumnjam da si u stalnom radnom odnosu..

Ono sto tebi treba je debitna kartica.. To nisam siguran mozes li otvoriti ispod 18, vjerovatno mozes sa onom licnom od 16 godina.. Treba ti CIPS-ova prijava o mjestu boravka i kopija licne karte.. Kao razlog sto otvaras karticu, mozes navesti primanje plate od honorarnog posla.. Uglavnom nece te puno peglati, jer svaka banka zeli da kod njih otvoris racun i da ti uzima, ako nista, te 2KM mjesecno..

Treba naglasiti da te 2KM mjesecno ne mozes izbjeci, jer su to troškovi vodjenja racuna, a ne troskovi izvjestaja koji ti dolazi mjesecno na adresu, kao sto su neki rekli..

Tema lock, imas finih odgovora, a ako te sta jos zanima mozes mi se obratiti na pm/gb

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.