Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Problem sa kompjuterom

189 pregleda · 11 odgovora · otvorena 13.04.2012. u 21:21

Od prije nekoliko dana krenuli su i problemi sa kompjuterom. Sve normalno bilo usao u igru igrao 10 minuta kad pocne stopati ajde reko prestat ce.Restartujem racunar nista. I tako koju god igru pokrenem nakon 10 minuta pocne stopati. Ping je ok,virusa nema ne znam sta bi moglo biti. Pobrisem one theme neke sto sam imao i uradim system restore ali djaba opet. Ajde reko da otvorim da ga ocistim mozda je do toga. Kad osjetim kao da nesto smrdi. Nisam mogao zakljuciti sta je ali vjerovatno graficka. Kad sam dodirnuo onaj neki lim na grafickoj samo sto se nisam sprzio. Pa ako bi ste mi mogli dati neki program za mjerenje temperature graficke ali i ostalih ovih dijelova i da mi kazete koje su to normalne temperature pa da provjerim ali izgleda da sam na dobrom putu da kupim novi racunar :P .
GPU-Z ili HWMonitor za temperature.

U svakom slucaju ako nisi dugo mjenjao termalnu pastu i ako ti je tepmerature procesora iznad 65stepeni pod opterecenjem i ako ti je temperatura graficke pod opterecenjem preko 50 stepeni promjeni termalnu pastu na CPU i GPU.

Uzmi neku CoolerMaster pastu ili Zalman(oko 6-10KM) i lagano promjeni staru pastu i stavi tu novu.

Sacu ti naci od KRYSTAL-a TuT kako promjeniti pastu 8-)

@ Edit:

Evo obecao sam i evo TuT

http://gamers.ba/forum/6/145137/nanosenje-termalne-paste/
Znaci vidi prvo temperature pa onda skontaj jel ti treba nova pasta,usput ocisti racunar od prasine,ocisti coolere(pogotovo od napojne)!
pc temperature program....temperature trebaju biti oko 40c...ubaci neki malo bolji culer ili neko hladjenje na kucistu i obrisi i usisaj svu prasinu i cao :) a moze biti i do hdd da stopa komp tako je meni bar bilo :D
_oma_ je napisao/la:
GPU-Z ili HWMonitor za temperature.

U svakom slucaju ako nisi dugo mjenjao termalnu pastu i ako ti je tepmerature procesora iznad 65stepeni pod opterecenjem i ako ti je temperatura graficke pod opterecenjem preko 50 stepeni promjeni termalnu pastu na CPU i GPU.

Uzmi neku CoolerMaster pastu ili Zalman(oko 6-10KM) i lagano promjeni staru pastu i stavi tu novu.

Sacu ti naci od KRYSTAL-a TuT kako promjeniti pastu 9-)

@ Edit:

Evo obecao sam i evo TuT :D

http://gamers.ba/forum/6/145137/nanosenje-termalne-paste/
Znaci vidi prvo temperature pa onda skontaj jel ti treba nova pasta,usput ocisti racunar od prasine,ocisti coolere(pogotovo od napojne)!
Ma ociistio sam racunar od parsine maloprije a evo nesto sam mjerio pa sad nezz je li to to

edit: po meni ovo nije normalno o.O
Imao sam isti takav problem i popravio računar.Popravi i ti.
emsel je napisao/la:
Ma ociistio sam racunar od parsine maloprije a evo nesto sam mjerio pa sad nezz je li to to

edit: po meni ovo nije normalno o.O
Jesi li igro neku igricu pa si ukljucio GPUZ da vidis koja ti je temperature?

Pa druze mozes komotno jaje kuhat na njemu xD

Ocisti dobro PC od prasine ipromjeni termalnu pastu,nema ti druge,inace ces sprzit sve!

btw skini i HW Monitor i vidi koje su ti temperature procesora!

Ako imas para kupi onaj side cooler za kuciste(onaj za bocnu stranicu kucista),

Evo ima Asusov 120mm ako se ne varam u imtecu za 13km!

Ali prvo ocisti jos jednom racuna i promjeni termalnu pastu,i osatvi bocnu stranicu od kucista otvorenu da se sto bolje hladi!
CoolerMastero-ova pasta nije dobra toliko jer je silikonska.

MX-4 uzmi.
_oma_ je napisao/la:
Jesi li igro neku igricu pa si ukljucio GPUZ da vidis koja ti je temperature?

Pa druze mozes komotno jaje kuhat na njemu xD

Ocisti dobro PC od prasine ipromjeni termalnu pastu,nema ti druge,inace ces sprzit sve!

btw skini i HW Monitor i vidi koje su ti temperature procesora!

Ako imas para kupi onaj side cooler za kuciste(onaj za bocnu stranicu kucista),

Evo ima Asusov 120mm ako se ne varam u imtecu za 13km!

Ali prvo ocisti jos jednom racuna i promjeni termalnu pastu,i osatvi bocnu stranicu od kucista otvorenu da se sto bolje hladi!
ma nisam nista radio evo sad upalio i odma zmjerio tmeperaturu 75 c otvorio sad dok radi kad vidim ne radi mi hladnjak na grafickoj tako da moram kupiti novu ali mislim ipak da cu kupiti novi komp
emsel je napisao/la:
ma nisam nista radio evo sad upalio i odma zmjerio tmeperaturu 75 c otvorio sad dok radi kad vidim ne radi mi hladnjak na grafickoj tako da moram kupiti novu ali mislim ipak da cu kupiti novi komp
Ako ti ne radi kuler na grafickoj odna probaj prvo zamjeniti taj kuler prije nego sto budes kupovao novu graficku.

Ako nisi to nikad radio odnesi ga u servis pa neka ti odni zamjene i termalnu pastu i kuler na grafickoj,a inace ako ti je temperatura kad ga tek upalis 75 stepeni onda sto prije mjenjaj kuler i pastu!
Skini ovaj program, instaliraj i napravi Screen Shot, pa cu ti reci sta ja mislim da je problem. http://adf.ly/7SZ2C ili na google nadji speed fun. Ovo sam postavio download link. Ne znam jel dozvoljeno al ako jeste, opomenuce me moderatori.
DejanDJV je napisao/la:
Skini ovaj program, instaliraj i napravi Screen Shot, pa cu ti reci sta ja mislim da je problem. http://adf.ly/7SZ2C ili na google nadji speed fun. Ovo sam postavio download link. Ne znam jel dozvoljeno al ako jeste, opomenuce me moderatori.
skontao sam sta je problem ne radi hladnjak na grafickoj i pregrijava se ;)
emsel je napisao/la:
skontao sam sta je problem ne radi hladnjak na grafickoj i pregrijava se ;)
I sta si odlucio, kupiti novu graficku ili popravljati :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.