Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Koji racunar?

157 pregleda · 10 odgovora · otvorena 07.07.2012. u 00:37

Ovako, trebao bi kupiti novi racunar u ponedeljak, mislim da cu uzeti u Imtecu, malo sam prelistao katalog http://mp.imtec.ba/download/katalog/index.html
i vidim ima dobrih kompjutera, ali mene zanima, koja bi najbolja graficka bila kad bih uzimao kompjuter, NAPOMENA: uzimam za gaming, jer citao sam ove sto su kod njih primjer nvidia GT520 ne valja za gaming, zatim ima ASUS VGA EAH6570/DI/1GD3(LP),
i invidia GT440, ili pak vi znate neko bolje prodajno mjesto gdje ima boljih centralnih jedinica 

hvala 
Po meni je najbolje da sam sastavis komp i kupis jer ces sigurno bolji dobit
Javi se bricku i nek ti sastavi xd 
samo mu kazes koliko ces izdvojit

a to po katalogu sranje
Kol'ko para si planiro izdvojit za PC ?
To po katalozima je sve jako lose i bijedno spojeno i sastavljeno,brik se potrudio i sastavio nam par konfi pa izvolite:

Intel Core i3 2120 3.3GHz 2cores/4threads, 3MB cache, 32nm, 65W, integrated graphics (275KM)
Asus P8H61-M LX2/SI (119KM)
AMD/ATI Radeon HD 7750 1GB (235KM)
WD 500GB SATA3 HDD Blue 7200rpm (169KM)
PQI DDR3-1333 4GB PC3-10600 (46KM)
Cooler Master Case Elite 334 Black w/o PSU (88KM)
Cooler Master PSU Elite Power 460W (100KM)
Samsung DVD-RW SATA Black Bulk (39KM)

Total: 1071KM
PC koji ce tjerati sve novije naslove i naslove koji ce izlaziti bez problema na vecim rezolucijama i vecim/srednjim detaljima ovisno od rezolucije.
HD7750 odlicna graficka a potrosnja joj iznosi 55W (TDP)
ASUS-ova maticna ploca sa Intel H61 čipsetom, ploca kojoj je svrha drzati komponente i to je sve sto se tice doticne, CPU se nazalost ne moze OC pa nema potrebe za nekom boljom plocom.
Elite 334 kuciste, kvalitetno i prostrano, kao i napajanja mada Elita CM napajanja i nije nesto ali boljeg izbora nisam imao.
A ona sto dodju uz CM kucista su zapravo ThermalMaster napajanja.

btw posaljite svi koji koriste brickov trud i njegovu temu sa konfama momku makar nesto kredita da se nije dzaba mucio i vrijeme gubio,nema smisla,zao mi momka svi ga ispituju,on svakom pomaze,svi imate iole hajra od njeg ali on vam ni hvala ne trazi,podrzite ga malo.

brick citaj:  nije da ti se ulizujem al stvarno svaka ti cast za sve ♥ :$

Post dobio aplauz od KRYSTAL

ja ti mogu reci samo graficke koje su ok za gaming

ati radeon 7750
ati radeon 6850
nvidia 560

et to su neke moje 3 preporuke, nisu preskupe a jako su dobre!
_oma_ je napisao/la:
To po katalozima je sve jako lose i bijedno spojeno i sastavljeno,brik se potrudio i sastavio nam par konfi pa izvolite:

Intel Core i3 2120 3.3GHz 2cores/4threads, 3MB cache, 32nm, 65W, integrated graphics (275KM)
Asus P8H61-M LX2/SI (119KM)
AMD/ATI Radeon HD 7750 1GB (235KM)
WD 500GB SATA3 HDD Blue 7200rpm (169KM)
PQI DDR3-1333 4GB PC3-10600 (46KM)
Cooler Master Case Elite 334 Black w/o PSU (88KM)
Cooler Master PSU Elite Power 460W (100KM)
Samsung DVD-RW SATA Black Bulk (39KM)

Total: 1071KM
PC koji ce tjerati sve novije naslove i naslove koji ce izlaziti bez problema na vecim rezolucijama i vecim/srednjim detaljima ovisno od rezolucije.
HD7750 odlicna graficka a potrosnja joj iznosi 55W (TDP)
ASUS-ova maticna ploca sa Intel H61 čipsetom, ploca kojoj je svrha drzati komponente i to je sve sto se tice doticne, CPU se nazalost ne moze OC pa nema potrebe za nekom boljom plocom.
Elite 334 kuciste, kvalitetno i prostrano, kao i napajanja mada Elita CM napajanja i nije nesto ali boljeg izbora nisam imao.
A ona sto dodju uz CM kucista su zapravo ThermalMaster napajanja.

btw posaljite svi koji koriste brickov trud i njegovu temu sa konfama momku makar nesto kredita da se nije dzaba mucio i vrijeme gubio,nema smisla,zao mi momka svi ga ispituju,on svakom pomaze,svi imate iole hajra od njeg ali on vam ni hvala ne trazi,podrzite ga malo.

brick citaj:  nije da ti se ulizujem al stvarno svaka ti cast za sve ♥ :$
bricka za moderatora ! 

@tema: Najpametnije ti je da odeš u plus ili imtec, tamo rade školovani ljudi koji ti sigurno mogu pomoći. Također, preporučujem ti da pogledaš sajtove tipa ebay.de, pik.ba i slično, jer tamo su računari bolji a mnogo jeftiniji, ugl. GL ti sa kupovinom 
Pošto je čovjek sastavio temu sa svim mogućim opcijama, ovo pod ključ kao i svaka sljedeća.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.