Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pomoc oko kupnje kompa?

239 pregleda · 10 odgovora · otvorena 29.11.2012. u 17:01

Moze pitanje znaci sutra trebam sa jaranom otic kupit novi komp za njega pa me zanima na sta trebam gledat, posto nisam duze u tom krugu...

Znaci koji proc da gledam AMD ili Intel, od koliko da gledam HDD jer tako da ce bit dovoljno od 500 GB, onda da kupi neku grafu koja nije integrirana, onda koji RAM DDR3 min. 3 GB... Znaci komp nece bit za igre mozda tu i tamo vise neke normalne radnje tipa internet, word za njega i zenu... Vjerovatno da ce uzet neku gotovu konfiguraciju pa me zanima na sta da gledam, posto nisam duze vremena se sa tim bavio, a odprilike nesto i znam?
Kolko para namjeravate dat za taj kompjuter?
Neka gleda maticnu plocu asus/asrock/gigabyte 1155 socket sa sandy/ivy bridge procesorima. Preporuka neka ide ivy bridge procesore. Ako ima para neka uzme i5 3570k, a ako ne onda neka ide na neki i3, tipa i3 3220. Ram ddr3 naravno, po mogucnosti 2x4gb imas kinston 1600mhz solidan.
Hdd zaboravih. Ovako, oni su ti trenutno poskupi. Posto kazes da mu je malo 500GB, neka onda ide na 1TB ili 1.5TB ali ce pofino i platiti. Naravno preporuka WD.
Posto nece pc koristit, neka uzme neku low grafu, eto samo reda radi da je ima.

neki : i3 3220(130€) ili i5 3570k(200€) ovo ako hoce
maticnu sa h61/p68 samo da drzi komponente 100€
kingston ram ddr3 2x4gb 1600mhz 40€
wd hdd 1tb 80€
fortron hexa 400w 40€
kuciste TT v4 40-50€

ukupno : sa i3 450€
sa i5 520€
t45ra je napisao/la:
Kolko para namjeravate dat za taj kompjuter?
Nije mi rekao ali vjerovatno do 3500 kn, znaci do jedno 500 €
Što se procesora tiće, nek' gleda da uzme Intelov, od HDD-a i sam uzimam Hitachi:

http://www.plus.ba/proizvodi/?idkat=836&fb=18#
(ovaj prvi sasvim dovoljan, ako neće više od pola TB,a imaš i ispod jeftiniju varijantu).

Ako neće za igrice koristiti PC, dovoljna mu je grafička poput Nvidie GT520 (i više nego dovoljna - ona ti je oko 90km),a što se RAM-a tiće dovoljno ti je uzeti DDR3 4GB 1333MHz Kingston (40km).
Pandzinho je napisao/la:
reci koliko para i u kojem shopu, a inace za ovakve upite postoji ova tema

http://gamers.ba/forum/6/178340/sastavljanje-konfiguracija-topic/

futura-it.hr
besplatno slaganje i dostava

amd varijanta:
ukupno oko 3500 kn

intel varijanta:

ukupno 3485 kn
To ce bit u jednoj trgovini gdje nema web shop, pa ne znam sta se nudi, ali je dobro zbog placanja posto nudi dosta dobre mogucnosti a tu trgovinu mi je preporucio jedan ajran odakel i kupuje sebi djelove za komp...

- I zanima me kakav je ovo proc Intel Atom D2700 ?
deklok je napisao/la:
To ce bit u jednoj trgovini gdje nema web shop, pa ne znam sta se nudi, ali je dobro zbog placanja posto nudi dosta dobre mogucnosti a tu trgovinu mi je preporucio jedan ajran odakel i kupuje sebi djelove za komp...

- I zanima me kakav je ovo proc Intel Atom D2700 ?
Procesor za mini-laptope.
KRY1337 je napisao/la:
Procesor za mini-laptope.
zabuna gledam proc, a ni ne citam dali je za desktop...

Znaci da gledam da je Intel proc socket 1155, min 3 GB ram-a, oko 500 HDD i neka grafa mozda ATI ili nVIDIA...
deklok je napisao/la:
zabuna gledam proc, a ni ne citam dali je za desktop...

Znaci da gledam da je Intel proc socket 1155, min 3 GB ram-a, oko 500 HDD i neka grafa mozda ATI ili nVIDIA...
Za potrebe tvog jarana dovoljno je oko 2500Kn za sasvim solidan PC , te igranje nezahtjevnih igara.

http://www.adm.hr

PC jako slican mom, samo ovah G860 je super brzi dvojezgraš, tako da je rijetka igra koja će štucnuti na njemu (što se igara tiće)

HD6670, pa da igras sve na medium/high detaljima na 1280x1024 rezoluciji.

Corsair CX430, odlicno napajanje, ovo nije onaj klasicni CX šrot, već onaj sa 80+ Bronze certifikatom.
Kakav Hitachi za hard disk, propalo sve. Samo WD Caviar.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.