MorgaN je napisao/la:
Prilikom gledanja u ogledalo tokom astralne projekcije ili lucidnih snova ne vidis u odrazu cudoviste, vec svoj odraz. Samo sto kod neistreniranih pojedinaca astralno tijelo nalikuje na demone iz filmova, cesto sa crnom facom i velikim crvenim ocima! I tog straha se treba osloboditi. U biti, svih iracionalnih strahova!
Najveci strah je tzv paraliza sna! Meni se to desavalo svakodnevno, u pocetku je bio najgori moguci osjecaj koji sam dozivio, a kasnije mi je preraslo u naviku da sam sebe dovedem u stanje paralize, koja mi pomaze da se brze odvojim od fizickog tijela!
Ja sam jednom dozivio lucidni san, dakle sanjam, ustajem sa kreveta idem do burazovog kreveta, budim ga, on se okrene ono njemu crvene oci, nenormalno sam se bio prepao da su mi se kapci poceli tresti. Odmah sam se bio probudio. Ali tek sada sam skontao daj eto bio lucidni san.
Mada jos mi se je toga znalo desavati, na primjer probudi me sat da idem na posao, tek ono aj kao ostacu jos pet minut i ono ja usto oblacim se, sve zivo znaci spreman, tek ono skontam da sanjam.
I ovo mi se jos desilo ali skroz drugacije, dakle budam sam skroz cuje sve oko sebe, ali oci su mi zatvorene i vidim neke slike koje se samo mijenjaju. I to ono bas real slike, dakle nisam ih ja zamislio u glavi vec ih bas vidim. Otvorim oci namjerno i ono nista, nisam vise mogao vidjeti te slike kada sam ponovo zaklopio oci.
Neka moja iskustva, Mada sada pokusavam da se bas bavim ovim lucidnim sanjanjem,
I uvijek me je zanimalo koliko traje prosjecno lucidni san ? Bar kod iskusnijih sanjara ?