Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

TUT za lucidne snove

1.302 pregleda · 63 odgovora · otvorena 05.04.2012. u 18:59

unknowNz je napisao/la:
Probao, sjebao se, nikad više!
Ispričaj nam svoja iskustva sa tim lucidnim snovima, ako ti nije problem, pošto i ja hoću da pokušam .
unknowNz je napisao/la:
Probao, sjebao se, nikad više!
Podijeli sa nama to svoje iskustvo da znam sta me ceka ;D
Blackout_ je napisao/la:
Ispričaj nam svoja iskustva sa tim lucidnim snovima, ako ti nije problem, pošto i ja hoću da pokušam .
Ispričaću u nekom od sledećih postova na blogu, neću da opterećujem temu s time, zato stay tuned!
kako kako kako znati da si lucidnom snu, kako ce doci, kako znati kad ce doci, kako kako kako
MuRdEr_KinG je napisao/la:
Ispričaću u nekom od sledećih postova na blogu, neću da opterećujem temu s time, zato stay tuned! :D
Dobro ti ovo :)

Ajd na FACEBOOK srki je.
Cuo sam za ovo davno, ali nikad nisam probao niti planiram u skorijoj buducnosti.

Eto ako neko vec zeli da pokusa neka ima na umu da ne gleda u ogledalo, tako sam cuo...
aer0 je napisao/la:
Cuo sam za ovo davno, ali nikad nisam probao niti planiram u skorijoj buducnosti.

Eto ako neko vec zeli da pokusa neka ima na umu da ne gleda u ogledalo, tako sam cuo...
Da, ali nisam htio navesti ovo jer se mozes prepasti, moguce je viditi neko cudoviste na ogledalu pa nije bas preporucljivo
Cuo sam davno za lucdine snove,ima dobrih emisija po youtubeu o tome.
Evo ako dozvoljavate preporucio bi jedan razgovor sa jednim tako reći profesorom o tim stvarim.
Uglavnom emisija je "NA RUBU ZNANOSTI" ,i on govori o tim stvarima zapravo.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=XWNKR6Q0sco

@tema tutovi fini,fin blog samo ne pada mi na pamet to raditi,da se sjebem,(bilo bi fino je**t megan fox ^_^)ali mi se i dalje sanjaju obicni snovi
Sjećam se kao mali da sam doživio nešto slično.

U snu sam trčao niz nekakvu ulicu, odjednom u sebi pomisli kako je to san i onda sam krenuo da radim stvari po svojoj volji ali nije dugo trajalo..

Tako da ima istine u ovome
baksuz1992 je napisao/la:
Tko đavola traži i nađe ga!
Ne igrajte, niste svjesni svih cinjenica.
OBJECTION:

Kao prvo, prema metodi navedenoj u tutorijali nema sanse da ti se desi nesto opasno, a i ovi snovi nisu za svakoga, pretezno ih koriste kreativni ljudi kako bi im pomoglo u razvijanju kreativnosti.
Evo nekih poznatih lucidnih sanjara:

-Nikola Tesla
-Albert Einstein
-James Cameroon
-Christopher Nolan
-Lewis Carroll
-Leonardo Di Caprio
-Johnny Depp

Kao sto vidis ovo su sve naucnici, glumci, pisci i producenti.
Svako od ovih zanimanja je kreativno zato ako nemas sta pametno reci STFU.
Svi vi hoćete nešta pokušati , meni se desilo jednom to onako puff, nit sam vježbao nit išta. Vi sve lafo neki lafci neki mačo guy-evi a sasrali bi ste se da vidite kako je u početku zajebano i kako se zajebano tivra iz sna.
abblle je napisao/la:
Svi vi hoćete nešta pokušati , meni se desilo jednom to onako puff, nit sam vježbao nit išta. Vi sve lafo neki lafci neki mačo guy-evi a sasrali bi ste se da vidite kako je u početku zajebano i kako se zajebano tivra iz sna.
Šta ima tamo,šta si vidio
abblle je napisao/la:
Normalno je da si dozivio lucidni san bez ikakve vjezbe, ali vjerovatno si bio i 0 ili 1 sloju tako da nisi imao kontrolu, ovim vjezbama ucis kako da kontrolises snove i dozivis nevjerovatno iskustvo.

NAPOMENA: Jos jednom govorim, ako sebe niste ubjedili da mozete imati lucidni san, bolje vam je nemojte ni pokusavati jer mozete doziviti neugodne scenarije.
Ja sam sebe ubjedio i tako sam izbjegao lose stvari tokom sna.

Izlazak iz sna je vrlo jednostavan, samo moras unutar sna trepnuti dva puta i tako se budis u RL, mada nisam imao potrebe za time, za sada.
Da, ali nisam htio navesti ovo jer se mozes prepasti, moguce je viditi neko cudoviste na ogledalu pa nije bas preporucljivo
Prilikom gledanja u ogledalo tokom astralne projekcije ili lucidnih snova ne vidis u odrazu cudoviste, vec svoj odraz. Samo sto kod neistreniranih pojedinaca astralno tijelo nalikuje na demone iz filmova, cesto sa crnom facom i velikim crvenim ocima! I tog straha se treba osloboditi. U biti, svih iracionalnih strahova!

Najveci strah je tzv paraliza sna! Meni se to desavalo svakodnevno, u pocetku je bio najgori moguci osjecaj koji sam dozivio, a kasnije mi je preraslo u naviku da sam sebe dovedem u stanje paralize, koja mi pomaze da se brze odvojim od fizickog tijela!
OBJECTION:

Kao prvo, prema metodi navedenoj u tutorijali nema sanse da ti se desi nesto opasno, a i ovi snovi nisu za svakoga, pretezno ih koriste kreativni ljudi kako bi im pomoglo u razvijanju kreativnosti.
Evo nekih poznatih lucidnih sanjara:

-Nikola Tesla
-Albert Einstein
-James Cameroon
-Christopher Nolan
-Lewis Carroll
-Leonardo Di Caprio
-Johnny Depp

Kao sto vidis ovo su sve naucnici, glumci, pisci i producenti.
Svako od ovih zanimanja je kreativno zato ako nemas sta pametno reci STFU.
A kada sam procitao Leonardo DiCaprio odma sam se sjetio Inceptiona.

Prejak film nema sta, sjecam se da sam jednu nedelju nakon sto sam ga gledao neocekivano zapao u paralizu i nakon toga u lucidnog sna, ali uspio sam nekako kontrolisati.
Ovo je strašno

ajd neka neko napiše svoje iskustvo ako je tko doživio

@Edit: Mislim sanjao
Normalno je da si dozivio lucidni san bez ikakve vjezbe, ali vjerovatno si bio i 0 ili 1 sloju tako da nisi imao kontrolu, ovim vjezbama ucis kako da kontrolises snove i dozivis nevjerovatno iskustvo.

NAPOMENA: Jos jednom govorim, ako sebe niste ubjedili da mozete imati lucidni san, bolje vam je nemojte ni pokusavati jer mozete doziviti neugodne scenarije.
Ja sam sebe ubjedio i tako sam izbjegao lose stvari tokom sna.

Izlazak iz sna je vrlo jednostavan, samo moras unutar sna trepnuti dva puta i tako se budis u RL, mada nisam imao potrebe za time, za sada.
Ja sam vec dosta godina svestan kad sanjam, i znam da sanjam, uvek, ali ne mogu kontrolisati ( jer nisam se ni trudio ) znaci,nece mi dugo trebati, ako bi zeleo, da kontrolisem to, nauciti?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.